Gazprom Energy

Gazprom energy

Contactgegevens
0800-4297766
klantenservice@gazprom-energy.nl
www.gazprom-energy.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over Gazprom Energy

Gazprom Energy is onderdeel Gazprom Group wat een van de grootste energieconcern ter wereld is. In 2012 heeft de Gazprom Group de Nederlandse tak opgericht en het hoofdkantoor in ‘s Hertogenbosch geopend. Het kantoor in Den-Bosch is klein waar de leverancier het contact met klant centraal zet.

De energieleverancier biedt alleen zakelijke energiecontracten aan.

Snel navigeren naar

Tarieven Gazprom Energy

Het getoonde tarief is het enkeltarief E1A, E1B en voor gas G1A en G2A exclusief btw van het modelcontract. De tarieven zijn op basis van het instaptarief van die dag, als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energietarieven pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Zakelijke tarieven Gazprom Energy

Product Tarief
Stroom enkel € 0,180
Stroom normaal € 0,190
Stroom dal € 0,170
Gas € 0,590
Terugleververgoeding € 0,108

Alle getoonde tarieven zijn variabel, exclusief btw en energiebelasting.
Laatste update: 4 april 2024

Aanbiedingen Gazprom Energy

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar Gazprom Energy zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket Gazprom Energy

Soort product Totaal alle producten Gazprom
2% Windenergie EU
98% Aardgas
% Duurzaamheid 2% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 Gazprom Energy

Samen naar een duurzame wereld

Gazprom Energy en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Gazprom Energy krijgt van WISE een 2,7.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Een zakelijk contract bij Gazprom Energy afsluiten

Wanneer jij een zakelijk contract bij Gazprom Energy wilt afsluiten raden wij aan om op de volgende punten te letten:

 • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
 • Functie: Staat er in het kadaster alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
 • BTW: De zakelijke energietarieven van Gazprom Energy worden inclusief en exclusief btw weergegeven.
 • Annuleren: Alleen voor kleinzakelijke energiecontracten is het mogelijk om, tot 14 dagen na aanvraag, te annuleren. Als jij toch je contract bij Gazprom wilt annuleren kan je dit doen door het online formulier in te vullen.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Gazprom Energy. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe pand ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude pand inlevert.
 • Het adres van je nieuwevpand.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

Gazprom Energy stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest Gazprom Energy de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert Gazprom Energy op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude pand opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij Gazprom Energy is dit mogelijk via het online formulier. De energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag Gazprom Energy een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb het grootzakelijk aanvraagformulier ingevuld hoe gaat het verder?

  Wanneer jij het formulier hebt ingevuld, zal je binnen een week van drie verschillende energiebedrijven een offerte ontvangen. Je mag dan zelf beslissen voor welke energie leverancier je kiest.

  Wanneer zijn de daluren van Gazprom Energy?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.