Dit zijn de beste aanvullende verzekeringen voor alternatieve geneeswijzen in 2024 | Overstappen.nl
07-12-2023

Dit zijn de beste aanvullende verzekeringen voor alternatieve geneeswijzen in 2024

Bekijk hier een overzicht van de zorgverzekeraars die de beste vergoeding voor de alternatieve geneeswijzen aanbieden

3 minuten 07-12-2023
Eva van Erk
Zorgexpert

Ben je op zoek naar een aanvullende verzekering voor 2024 waarin alternatieve geneeswijzen zijn opgenomen, maar weet je niet zeker welke verzekeraar het beste bij jou past? Geen probleem! Overstappen.nl zet de beste én goedkoopste aanvullende zorgverzekeringen voor alternatieve geneeswijzen voor jou op een rijtje.

Wat is de beste aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen?

Onder de beste zorgverzekering voor alternatieve geneeswijzen verstaan we de aanvullende verzekering die in 2024 de meest volledige vergoeding aanbiedt voor alternatieve geneeswijzen.
De dekking voor alternatieve geneeswijzen is door veel zorgverzekeraars teruggeschroefd de afgelopen jaren.

In 2024 heeft ONVZ de hoogste vergoeding: € 1.000 via het Topfit pakket. Topfit heeft ook een hoge dagvergoeding van € 65 per dag. Je moet voor dit pakket wel een aantal gezondheidsvragen beantwoorden.

Ook Zilveren Kruis, De christelijke zorgverzekeraar en De Friesland hebben dekkingen van € 600, zonder gezondheidsvragen. De dagvergoeding is € 40. Bij Nationale Nederlanden, Compleet krijg je een vergoeding van € 50 per dag met een maximum van € 500.

Voor alle zorgverzekeraars geldt dat de vergoeding beperkt wordt door een dagmaximum. Van je dekking kun je meestal maar € 40 per dag besteden. Omdat de prijs van een gemiddelde behandeling vaak veel hoger ligt, krijg je dus vrijwel nooit de volledige behandeling vergoed.

“Als je je aanvullende verzekering alleen afsluit voor alternatieve verzekeringen, bekijk dan goed of het bedrag dat je vergoed krijgt opweegt tegen de vaak forse premie.”
Eva van Erk
Zorgexpert

De meeste zorgverzekeraars sluiten geen contract met alternatieve genezers, maar er zijn wel vaak eisen met betrekking tot lidmaatschap van een beroepsvereniging. De makkelijkste manier om er achter te komen of jouw alternatief genezer wordt vergoed, is om het hem of haar te vragen. Zorgverzekeraar VGZ is het strengst en werkt alleen met aangewezen zorgverleners.

Wat is de goedkoopste aanvullende verzekering voor alternatieve geneeswijzen in 2024?

DSW heeft voordelige aanvullende verzekeringen met alternatieve geneeswijzen, maar bij deze dekkingen geldt er wel een beperkt dag minimum van € 25. Als je niet veel nodig hebt is ASR Start een mooie optie met een dagvergoeding van 45 per dag (max € 100) voor € 13,50.

Of het een goed idee is om voor alternatieve geneeswijzen een aanvullende verzekering af te sluiten hangt af van het aantal behandelingen dat je nodig hebt, de kosten van die behandeling, en de prijs van de aanvullende verzekering:

Stel je betaalt € 70 per sessie en je gaat 1x per maand naar een alternatieve behandelaar, dan krijg je bij een dagmaximum van € 40, steeds € 30 terug van je zorgverzekeraar. Per jaar is dat € 360. Als jouw verzekering niet meer kost dan € 30 en ten minste € 360 vergoedt, ben je voordelig uit. Zeker als je de verzekering ook gebruikt voor andere dekkingen. Bij meer dan € 30 moet je je afvragen of je de aanvullende verzekering ook nodig hebt voor andere dekkingen.

Eva van Erk
Zorgexpert
3 minuten 07-12-2023

Over onze expert

Eva is onze expert in zorgverzekeringen. Ze werkt inmiddels heel wat jaren in de zorgbranche en kent het klappen van de zweep. Haar kennis en ervaring deed zij op als productmanager bij een zorgverzekeraar. Zij kent de ins and outs van zorgverzekeringen en vertelt je graag hoe jij je voordeel kunt doen met de laatste ontwikkelingen op de zorgverzekeringsmarkt.

Terug naar boven