ING reisverzekering | Overstappen.nl

ING reisverzekering

Contactgegevens
020 - 22 888 88
ing@ing.nl
www.ing.nl

Waarom een reisverzekering van ING?

De reisverzekering van ING biedt een scherpe premie en een flexibele keuze voor dekking en eigen risico. In noodsituaties kan je altijd, 24/7, hulp krijgen van de ING Alarmcentrale. Verder ben je altijd goed verzekerd op reis, ook bij weekendjes weg.

De voordelen van ING

pluspuntTijdelijk 15% actiekorting in het eerste jaar (t/m 1 september)
pluspunt24/7 hulp van de ING alarmcentrale
pluspuntKies zelf je dekking en eigen risico

Over ING

Voor schadeverzekeringen werkt ING exclusief samen met Nationale-Nederlanden. ING bemiddelt in deze verzekeringen en is je vertrouwde aanspreekpunt. Via ING kun je de verzekeringen afsluiten. Daarnaast kies je via de website van ING eenvoudig voor de aanvullende verzekeringen. Nationale-Nederlanden is de verzekeraar, die deze verzekeringen onder de merknaam ING aanbiedt, speciaal voor klanten van ING.
Let op: Als je een consumentenverzekering wilt afsluiten bij ING moet je een betaalrekening bij deze bank hebben.

Dekkingsoverzicht van een ING reisverzekering

ING hanteert één basisdekking die je kan uitbreiden met verschillende modules. De basisdekking van ING bestaat uit de volgende dekkingen:

DekkingBasis
Hulp van de alarmcentraleJa
Repatriëring ongeluk of ziekteJa
Vergoeding extra kosten hulpverleningJa
Pech op reisJa
BagageAanvullend
Medische kostenAanvullend
Wintersport en bijzondere sportenAanvullend
OngevallenAanvullend
AnnulerenAanvullend

Aanvullende dekkingen

De basisdekking van de ING reisverzekering kan worden aangevuld met de volgende dekkingen, die door ING zelf modules worden genoemd. Voor het kiezen van modules is de eerste keuze of je Europa- of Werelddekking wilt en hoeveel dagen je aaneengesloten verzekerd wilt zijn (90 of 180).

Medische kosten en ongevallen

Met een medische reisverzekering krijg je de extra medische kosten in het buitenland vergoedt, die boven de dekking van je zorgverzekering komt. Zo kan het zijn dat bijvoorbeeld ziekenhuiskosten in het buitenland hoger uitvallen dan in Nederland. Let op: Onder deze module valt ook een vaste uitkering bij overlijden of blijvende invaliditeit door een ongeval op reis.

Bagage en aansprakelijkheid verblijf

Er is keuze tussen drie verzekerde bedragen per persoon per reis: €1500, €2500 of €5000. Sommige bagage (zoals kostbaarheden, elektronica en geld) is voor een maximumbedrag verzekerd. Ook kan je kiezen voor een eigen risico van €0, €50 of €100. Goed om te weten: als spullen ouder worden, worden ze meestal minder waard. Voor de vergoeding wordt er gebruikgemaakt van een afschrijvingslijst.
Je bent met deze module ook verzekerd voor schade die je per ongeluk veroorzaakt aan je verblijf.

Wintersport en bijzondere sporten

Handig als je van plan bent om in het buitenland te gaan skiën, snowboarden of duiken, parachutespringen of kitesurfen. Je krijgt met deze module hulpverlening bij een ongeluk en een vergoeding van de kosten (gipsvlucht). Eventuele medische kosten of schade aan je sportuitrusting worden vergoed als je de modules hierboven (Medische kosten en ongevallen + Bagage) ook hebt meeverzekerd.
Let op: extreme wintersporten zijn niet verzekerd.

Annulering

Deze module vergoedt in veel gevallen de (boekings)kosten die je al hebt gemaakt en niet terugkrijgt. Ook bij afbreken of vertraging (van meer dan 8 uur) krijg je een vergoeding. Ook bij een samengestelde reis is de annulering verzekerd.
Let op: Je moet je annuleringsverzekering wel afsluiten binnen 14 dagen na het boeken van je vakantie, anders is het annuleringsrisico voorafgaand aan je vakantie niet verzekerd.

Pechhulp

Deze module helpt je bij pech met de auto, motor en camper (inclusief aanhangwagen en meegenomen boot) of als de bestuurder iets overkomt. De sleepkosten naar een garage of extra kosten die je moet maken voor een overnachting worden vergoed. Als reparatie niet mogelijk is binnen twee werkdagen, kun je rekenen op vergoeding van de verzendkosten van onderdelen die nodig zijn om jouw voertuig weer rijklaar te maken of vergoeding van het transport van jouw voertuig naar Nederland. Bovendien ben je verzekerd voor de inzet van een vervangende bestuurder, als geen van de (mede)reizigers meer in staat of bevoegd is om het voertuig te besturen.

Kosten ING reisverzekering

De kosten van een ING reisverzekering worden bepaald aan de hand van je reisduur, gezinssamenstelling, gekozen dekkingen en bestemming. De kosten kunnen dus per persoonlijke situatie verschillend zijn. Gebaseerd op een reisduur van 2 maanden, Europadekking en zonder meeverzekerde gezinsleden, kost een doorlopende reisverzekering met een basisdekking van ING € 1,83 per maand en dus € 21,96 per jaar.

Voor een nauwkeurige berekening kun je gebruikmaken van onze reisvergelijker. Zo kun je snel en gemakkelijk de premie van een ING reisverzekering berekenen die aansluit op jouw situatie en wensen.


Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlING
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Wat is de maximale reisduur van de ING reisverzekering?

Bij een ING reisverzekering is het mogelijk om 180 dagen achter elkaar op reis te gaan. Je kan dus een half verzekeringsjaar gedekt op reis.

Declareren bij ING

Dit proces is volledig online via MIJN ING (website) of via de ING app. Noodhulp kan via de alarmcentrale.

Een reisverzekering van ING opzeggen

Na het eerste jaar kan je de basisverzekering dagelijks opzeggen. De reisverzekering stopzetten kan via de website of via de app.

Reisverzekering van ING afsluiten

Wil je weten of ING de juiste reisverzekeraar voor je is? Vul dan onze vergelijker in en bekijk het afgestemde aanbod.