Nationale Nederlanden reisverzekering | Overstappen.nl

Nationale Nederlanden reisverzekering

Contactgegevens
088 663 06 63
www.nn.nl

Waarom een reisverzekering van Nationale Nederlanden

De Nationale Nederlanden is een bekende verzekeraar op de Nederlandse verzekeringsmarkt. De reisverzekering van Nationale Nederlanden biedt een uitgebreide dekking als jij op reis bent in zowel Europa als over de hele wereld. Daarnaast krijg je 24/7 hulp van de N.N. alarmcentrale in geval van nood.

De voordelen van Nationale Nederlanden

pluspuntUitgebreide basisdekking
pluspunt24/7 hulp van de N.N. alarmcentrale

Over Nationale Nederlanden

Hoewel de naam van deze verzekeringsmaatschappij doet denken dat het alleen in Nederland opereert, is het bedrijf inmiddels actief in 11 landen. Nationale-Nederlanden is wel opgericht in Nederland en bestaat sinds 1963. In het aanbod verzekeringen valt de reisverzekering.

Dekkingsoverzicht van een Nationale Nederlanden reisverzekering

In onze vergelijker staan drie reisverzekeringen van Nationale Nederlanden, ingedeeld op het eigen risico, variërend tussen de € 0 en € 100. De Nationale Nederlanden biedt voor de doorlopende reisverzekering een basisdekking aan die je kan uitbreiden met aanvullende dekkingen:

DekkingBasis
Hulpverlening en repatriëringJa
Schade aan je vakantieverblijfJa
GeldJa
Bijzondere sportenAanvullend
Pech op reisAanvullend
OngevallenAanvullend
AnnulerenAanvullend
Medische kostenAanvullend

Aanvullende dekkingen

Je kan de basisdekking van je reisverzekering bij Nationale Nederlanden uitbreiden met de volgende aanvullende dekkingen:

Bijzondere sporten

Dekt schade of kosten die je oploopt op bijvoorbeeld een wintersportvakantie. De schade aan je eigen of gehuurde ski-uitrusting wordt met een wintersportdekking vergoedt tot een bedrag van € 5.000.

Automobilistenhulp

De dekking automobilistenhulp biedt dekking bij schade of pech aan je eigen motorrijtuig in het buitenland of als de bestuurder uitvalt door een ongeval of ernstige ziekte. De alarmcentrale van Nationale Nederlanden biedt hierbij hulp of een financiële vergoeding.

Ongevallen

Als je in het buitenland blijvend invalide raakt of komt te overlijden na een ongeval. De uitkering bij een ongevallendekking bedraagt:

  • Een bedrag van € 37.500 als je komt te overlijden
  • Een bedrag van maximaal € 75.000 als je invalide raakt

Doorlopende annulering

Je bent gedekt als je onverwachts een reis afzegt, vertraging hebt of de reis vroegtijdig moet afbreken. De volgende reden zijn geldig voor een annuleringsverzekering:

  • Jij of een familielid komt te overlijden, ernstig ziek raakt of een ongeluk krijgt
  • Ernstige schade ontstaat aan je bezittingen in Nederland
  • Je wordt ontslagen van je werk

Lees de polisvoorwaarden voor alle annuleringsredenen.

Medische kosten

Deze aanvullende dekking vergoedt (noodzakelijke) medische kosten die je in het buitenland maakt of na een ongeluk in het buitenland in Nederland wordt verholpen. Hierbij wordt ook het verplichte eigen risico van je zorgverzekering vergoedt.

Europa- of werelddekking

Bij een reisverzekering van Nationale Nederlanden heb je keuze uit een Europadekking of werelddekking. Een werelddekking is duurder dan een Europadekking. De Europadekking geldt voor Europa, inclusief de Azoren, Madeira, de Canarische eilanden, Turkije en Groenland. Daarnaast ook de volgende niet-Europese landen aan de Middellandse Zee: Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Cyprus en Tunesië. De wereldekking geldt voor alle landen van de Europadekking en overige landen in de wereld. Het kan wel zijn dat landen worden uitgesloten in de polisvoorwaarden. Denk aan landen waarvoor bijvoorbeeld een negatief reisadvies geldt.

Kosten Nationale Nederlanden reisverzekering

De kosten van een Nationale Nederlanden reisverzekering worden bepaald aan de hand van je reisduur, gezinssamenstelling, gekozen dekkingen en bestemming. De kosten zijn dus afhankelijk van je persoonlijke situatie en wie je wilt verzekeren. Gebaseerd op een reisduur van 2 maanden, Europadekking en zonder meeverzekerde gezinsleden, kost een doorlopende reisverzekering met een basisdekking van Nationale Nederlanden € 6,02 per maand en dus € 72,24 per jaar.

Voor een nauwkeurige berekening kun je gebruikmaken van onze reisvergelijker. Zo kun je snel en gemakkelijk de premie van een doorlopende reisverzekering berekenen die aansluit op jouw situatie en wensen.


Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlN.N.
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Wat is de maximale reisduur van de Nationale Nederlanden reisverzekering?

De maximale achtereenvolgende reisduur van een reisverzekering van Nationale Nederlanden is 3 maanden. Dit betekent dat je 90 dagen onafgebroken op reis mag.

Let wel op: De maximale reisduur is het aantal achtereenvolgende dagen dat je weg mag zijn bij doorgaans het duurste pakket of bij een pakket met een aanvullende dekking die de reisduur verlengt. Het kan dus per pakket verschillen.

Declareren bij Nationale Nederlanden

Schade melden kan uitsluitend via de website van Nationale Nederlanden.

Een reisverzekering van Nationale Nederlanden opzeggen

Na het eerste verzekeringsjaar kan je dagelijks de reisverzekering opzeggen. De reisverzekering stopzetten kan via de website of via de telefoon.

Reisverzekering van Nationale Nederlanden afsluiten

Wil je weten of Nationale Nederlanden de juiste reisverzekeraar voor je is? Vul dan onze vergelijker in en bekijk het afgestemde aanbod.