Spaarrente vergelijken 2024 - vind de beste spaarrente | Overstappen.nl

Spaarrente vergelijken

 • Vergelijk meer dan 20 banken
 • Vind direct de hoogste rente
 • Veilig met depositogarantiestelsel

Snel navigeren naar

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3380 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  17 minuten geleden
  gemakkelijk

  Het is nog een beetje vroeg om definitief te oordelen, maar proces was overzichtelijk.

  EJG
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 uur geleden
  Duidelijk vraagstelling

  Duidelijk vraagstelling, geen verwarring over zaken als afname, teruglevering en/of productie.

  A. Aardse
  Star on Star on Star on Star on Star on
  18 uur geleden
  Gemakkelij

  Gemakkelijk en snel

  Bart Vreeker
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3380 reviews

  Vergelijk actuele spaarrentes

  Door de actuele spaarrentes te vergelijken, kun je optimaal profiteren van je spaargeld. Hieronder vind je een overzicht van de rente op dit moment.

  Overzicht actuele spaarrente

  beweeg de tabel van links naar rechts
  AanbiederRentepercentage
  Trade Republic Bank3,75%
  OpenBank3,65%
  Santander Consumer Bank3,40%
  Distingo Bank3,26%
  Collector3,25%

  Laatste update:

  De rente die wordt getoond in onze vergelijker kan verschillen van de rente die je ziet op de website van de aanbieder. Wanneer de rente maandelijks of per kwartaal wordt uitgekeerd is de effectieve rente groter dan de nominale rente door het rente op rente effect. Hierdoor ontvang je rente over zowel je oorspronkelijke inleg als de rente van de voorgaande maand. Dit betekent dat je op jaarbasis meer geld kunt ontvangen dan de nominale jaarlijkse rente suggereert.

  Het is belangrijk om de voorwaarden en de actuele rentetarieven bij de aanbieder te controleren voordat je een financiële beslissing neemt. Wij zijn niet verantwoordelijk voor eventuele verschillen tussen de getoonde rente en de werkelijke rente bij de aanbieder.

  Vergelijk de beste spaarrente

  “Het lijkt misschien handig en gemakkelijk om je spaarrekening te openen bij dezelfde bank als je betaalrekening. Het nadeel hiervan is dat je bij deze banken vaak een veel lagere spaarrente krijgt dan bij kleinere spaarbanken. En dat is zonde! Daarnaast kan het rentepercentage ook veranderen, waardoor je het ene jaar misschien ineens minder rente krijgt dan het jaar ervoor. Het is daarom een slimme zet om spaarrentes te vergelijken en te kijken of er andere banken zijn die hogere rente aanbieden. Bij ons vind je altijd een overzicht van de actuele spaarrentes van de verschillende banken. Zo weet je dus zeker dat je spaargeld de hoogste rente krijgt.”

  JulesFinancieel expert

  jules financieel expert

  Waarom rente vergelijken bij Overstappen.nl?

  Overzicht van spaarrekeningen

  Met onze overzichtelijke vergelijker ontdek je snel en eenvoudig welke banken spaarrekeningen aanbieden en zie je direct het rentepercentage.

  Vind de hoogste rente

  Vergelijk de rentetarieven van verschillende banken en vind de hoogste rente.

  Behaal het hoogste rendement

  Door spaarrentes te vergelijken kun je het hoogste rendement behalen voor je spaargeld.

  Wat is spaarrente?

  Spaarrente is eigenlijk gewoon het geld dat banken aan jou betalen als je je geld bij hen op een spaarrekening zet. Het is een soort beloning omdat je je geld bij de bank laat staan. Zo kunnen de banken het weer gebruiken om aan anderen uit te lenen. De rente die je krijgt wordt meestal eens per jaar uitbetaald en is een percentage van het geld dat op je spaarrekening staat.

  Voorbeeld van spaarrente

  Stel je voor: je hebt €10.000 op je spaarrekening staan en de rente die je krijgt is 1%. Aan het einde van het jaar ontvang je dan €100 rente. Dit bedrag wordt aan je spaargeld toegevoegd.

  Hoe werkt spaarrente?

  Het rentetarief of rentepercentage wordt door de banken vastgesteld. Dit is op basis van verschillende factoren, zoals de rentetarieven op de geldmarkt, de vraag naar leningen en spaarrekeningen en de kosten die de bank maakt.

  Bij een deposito staat het rentepercentage vast, maar bij een spaarrekening is de rente variabel. Dit betekent dat banken het percentage elk moment kunnen aanpassen.

  Tips voor het beste rendement

  Bij een vrij opneembare spaarrekening kan de rente dus op elk moment veranderen. Wanneer de rente stijgt heb je hier profijt van. Maar daalt de rente, dan verlies je een deel van het rendement. Wij geven je een aantal tips om ervoor te zorgen dat jij het meeste uit je spaargeld kunt halen.

  1. Tip 1

   Kies de juiste spaarvorm

   Elke spaarvorm heeft een aantal voordelen en nadelen. Bedenk wat jouw spaardoel is en welke spaarvorm hier het beste bij past. Vaak geldt: hoe meer beperkingen een spaarrekening heeft, hoe hoger de spaarrente.

  2. Tip 2

   Vergelijk aanbieders

   Door goed naar de voorwaarden en rentetarieven van verschillende aanbieders te kijken, vind jij de beste optie voor jouw spaargeld. Bij sommige banken krijg je bijvoorbeeld bij een deposito een maandelijkse rente-uitkering, waardoor je een hoger rendement behaalt.

  3. Tip 3

   Verspreid je spaargeld

   Je kunt ervoor kiezen om een deel van je spaargeld op een vrij opneembare spaarrekening te zetten en een deel op een deposito. Zo kun je altijd geld opnemen via de vrij opneembare rekening, maar behaal je wel het hoogste rendement door de vaste rente van een deposito.

  Sparen met de hoogste rente begint hier

  • voordeel

   Transparant vergelijken

  • voordeel

   Makkelijk aan te vragen

  • voordeel

   Onze klanten beoordelen ons met een 9

  Vergelijk spaarrente

  Rente bij deposito

  Bij een deposito spreek je met de bank af dat je je spaargeld een aantal maanden of jaren laat staan. Tijdens deze looptijd kun je geen geld opnemen. Maar omdat deze manier van sparen de bank zekerheid biedt, krijg je een hogere rente dan bij een gewone spaarrekening.

  Spaarrente deposito’s vergelijken

  Wil je de spaarrente van deposito’s vergelijken? Dat kan ook in onze vergelijker! Selecteer links in het menu “Deposito Sparen” en je ziet direct een overzicht van de banken die deposito’s aanbieden.

  tip

  Goed om te weten

  Wil je tussentijds geld opnemen? Dan betaal je hier bij een deposito vaak een boete voor. Denk dus goed na over hoe lang je het spaargeld wil en kan laten staan.

  Banken met de beste rente vergelijken

  Je kunt het meeste uit je spaargeld halen door op de hoogte te blijven van de actuele rente. Vergelijk regelmatig verschillende aanbieders en bekijk hun rentetarieven. Via onze vergelijker kun je gemakkelijk de bank vinden met de hoogste rente en hier een spaarrekening aanvragen.

  Snel antwoord

  Veelgestelde vragen

  Welke bank de hoogste spaarrente aanbiedt hangt van verschillende factoren af. Het is niet ingewikkeld om erachter te komen welke spaarrekening de hoogste spaarrente biedt op dit moment. Onze vergelijker geeft je direct antwoord op die vraag.

  De spaarrente in Nederland is op dit moment gemiddeld ongeveer 2%. Dit kan op elk moment weer veranderen. Blijf daarom op de hoogte door een overzicht van de actuele rente te bekijken in onze vergelijker.

  In 2024 wordt verwacht dat de spaarrente langzaam zal dalen. Dit komt doordat de inflatie in Nederland aan het afnemen is en de Europese Centrale Bank (ECB) naar een inflatie van 2% streeft. Banken zullen hierdoor de spaarrentes verlagen, maar dit zal geleidelijk gebeuren.

  In 2024 wordt niet verwacht dat de rente zal stijgen. De ECB verlaagde de rente in juni 2024 al en de kans is groot dat de rentetarieven nog iets zullen dalen. Hierna zal de spaarrente stabiel blijven en mogelijk in de toekomst licht stijgen door onderlinge concurrentie van Nederlandse banken.

  Door spaarrente te vergelijken, kun jij de bank kiezen met de hoogste rente. Hierdoor haal je het meeste uit je spaargeld en behaal je een maximaal rendement. Daarnaast verschillen de voorwaarden van spaarrekeningen per bank, zoals minimum saldo vereisten en beperkingen op opnames. Vergelijken helpt je om de bank en rekening te kiezen die het beste bij je past.

  Klantenservice

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

   
  Gecontroleerd door
  Eva van Erk - Zorgverzekering- en kredietexpert
  Eva van Erk
  Zorgverzekering- en kredietexpert
  10 minuten 15-07-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Eva onderdeel van de Kizi familie als onze zorgverzekering- en kredietexpert. Ze werkt al sinds 2016 in de zorgbranche. Haar kennis en ervaring deed zij op als productmanager bij een zorgverzekeraar en als productmanager hypothecair krediet bij een Nederlandse bank. Zij kent de ins and outs van zowel zorgverzekeringen als financiële producten en vertelt graag hoe jij je voordeel kunt doen op basis van de laatste marktontwikkelingen. Eva wordt geregeld vermeld in de pers, waaronder De Telegraaf.