Verzekeraars

In Nederland hebben we de keuze uit ongeveer 250 verzekeraars, ieder met een uitgebreid aanbod aan zorg-, schade- en/of levensverzekeringen. Welke verzekeraar moet je kiezen? Hier zetten we de bekendste verzekeringsmaatschappijen voor je op een rij.

Zorgverzekeraars

In 2024 heb je in Nederland de keuze uit verschillende zogenaamde concerns, ieder met een aantal onderliggende zorgverzekeringen.

Dit zijn alle concerns op een rij:

 1. a.s.r. verzekeringen
 2. Achmea
 3. CZ
 4. DSW Zorgverzekeraar
 5. Eno
 6. EUCARE
 7. Menzis
 8. ONVZ
 9. VGZ
 10. Zorg en Zekerheid

Twijfel je welke zorgverzekering je moet kiezen? Vul dan onze zorgvergelijker in en bekijk welke verzekeraar voor jou het voordeligst is.

Schadeverzekeringen

Op zoek naar een schadeverzekering? We kunnen in Nederland verschillende zaken verzekeren voor schade. Denk aan de auto-, motor-, scooter- of fietsverzekering, maar ook de woonverzekering, aansprakelijkheidsverzekering, rechtsbijstandverzekering, reisverzekering of een verzekering voor eventuele lieftallige huisdieren.

Dit zijn 10 verzekeraars met een groot aanbod in schadeverzekeringen:

 1. Achmea
 2. Aegon
 3. Allianz
 4. ANWB
 5. ASR Nederland
 6. Centraal Beheer
 7. De Goudse
 8. FBTO
 9. Interpolis
 10. Nationale Nederlanden (NN Group)

Welke verzekering moet je kiezen? Vul één van onze vergelijkers in. Zo leer je welke dekkingen het beste bij jou passen en welke verzekeringsmaatschappij de voordeligste optie biedt.

Je vindt onze vergelijkers hier:

Levensverzekeringen

Terwijl schadeverzekeringen bedoeld zijn om je te beschermen tegen ongelukken en andere onverwachte pech, bieden de meeste levensverzekeringen steun aan nabestaanden na je overlijden.

Er bestaan verschillende levensverzekeringen, waarvan de uitvaartverzekering en de overlijdensrisicoverzekering de bekendste zijn.

Dit zijn 10 van de bekendste aanbieders van levensverzekeringen in Nederland:

 1. Achmea
 2. Aegon
 3. ASR Leven
 4. DELA
 5. Delta Lloyd
 6. Monuta
 7. Nationale Nederlanden (NN Group)
 8. OHRA
 9. SRLEV
 10. Univé

Op zoek naar een verzekering die perfect bij jouw situatie past? Vergelijk dan uitvaartverzekeringen en ontdek welke verzekeringsmaatschappij voor jou de beste dekking en premie biedt.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!