Verzekeringen vergelijken is geld besparen

Veel verzekeringen zijn niet verplicht maar wel handig als je jezelf wilt beschermen tegen de financiële gevolgen van brand, diefstal, verlies van bagage of juridische conflicten. Een zorgverzekering en WA-autoverzekering zijn zo belangrijk, dat ze zelfs verplicht zijn. Wil je verzekeringen vergelijken op prijs en dekking? Maak dan gebruik van onze vergelijkers van verzekeringen.

Welke verzekeringen?

Je kunt bij ons terecht voor het vergelijken van de volgende verzekeringen:

Besparen op je verzekering

De premies van een bepaalde verzekering lopen bij verzekeraars al snel meer dan € 100 op jaarbasis uiteen. Het loont dus de moeite om regelmatig na te gaan of je huidige verzekering nog steeds de beste keuze is. Zo niet? Stap over en breng de premie die je maandelijks of jaarlijks afdraagt flink omlaag.

Waarom verzekeringen vergelijken?

Wat is jouw reden om verzekeringen te vergelijken? Wellicht ben je ontevreden met je huidige verzekeraar. Of je wilt zuiniger aan gaan doen en je jaarlijkse verzekeringspremie terugdringen. Wat je reden ook is, het vinden van een nieuwe verzekering kost enige moeite. Niet via Overstappen.nl. Bij ons vergelijk je in een keer meerdere verzekeraars. Het doorspitten van websites van verzekeraars en het bijhouden van lijstjes met premies is verleden tijd.

Vergelijken op prijs en dekking

Let bij het vergelijken van verzekeringen niet puur op de prijs maar ook op dekking. Zo voorkom je onaangename verrassingen als je een keer schade krijgt. Onze vergelijker toont op basis van je gegevens en wensen de goedkoopste verzekeringen. Vervolgens kun je de globale en belangrijkste polisdetails naast elkaar leggen om zo de verzekeringen op inhoud te vergelijken.

Een verzekering afsluiten

Veel verzekeraars in de vergelijking kun je gelijk online afsluiten. Wil je eerst thuis alles rustig overdenken, dan kun je de top 3 naar jezelf e-mailen als geheugensteuntje. Leuke bijkomstigheid van onze vergelijker: bij bepaalde verzekeraars krijg je via onze vergelijker een unieke korting die je direct bij de verzekeraar niet zou krijgen.

Besparen op je jaarpremie

De premies van verzekeringen lopen sterk uiteen. Soms is het verschil tussen de goedkoopste en duurste verzekering meer dan € 150. Heb je geen specifieke wensen en vind je het niet erg als niet alle risico’s zijn afgedekt? Dan kan voor jou de goedkoopste verzekering een prima verzekering zijn. Overstappen van verzekering kan je een besparing opleveren van vele euro’s.

De goedkoopste verzekering

Onze vergelijker toont op basis van bijvoorbeeld je gezinssamenstelling, gewenste dekkingen en eventueel de waarde van je inboedel, opstal of auto een top 3 van de goedkoopste verzekeringen. Zelf premies opvragen bij verzekeraars om de goedkoopste verzekering te vinden is dus niet meer nodig. Enkele verzekeringen zijn via Overstappen.nl met unieke kortingen af te sluiten. Een extra voordeel van onze vergelijker.

Prijs-kwaliteitverhouding

De goedkoopste verzekering biedt meestal niet de meest uitgebreide dekking. Wel zijn er verzekeringen waar je voor een lage prijs een relatief goede dekking heeft. Deze kun je via onze vergelijker vinden. Je kunt bijvoorbeeld de 3 goedkoopste verzekeringen aanvinken en deze met elkaar op dekking en voorwaarden vergelijken. De beste keuze is zo gevonden.

Je huidige verzekering checken

Heb je al jaren dezelfde verzekering? Verzekeraars doen erg hun best om klanten te winnen door aantrekkelijke premies of voorwaarden. Het is verstandig om regelmatig je verzekering te checken. Wellicht kun je beter overstappen van verzekering. Om deze check gemakkelijk te maken kun je onze vergelijker gebruiken.

Overstappen van verzekering

In de vergelijker zie je binnen een paar stappen de beste en voordeligste verzekeringen. Blijkt dat je bij je huidige verzekering goed zit? Dan levert dit je een gerust gevoel op. Vind je dat je meer betaalt dan nodig? Dan kun je overstappen van verzekering. De meeste verzekeringen sluit je direct online af. Zeg wel zelf je huidige verzekering op. Voor zorgverzekeringen is er een overstapservice.

Wanneer overstappen?

Vergelijk op Overstappen.nl verzekeringen, stap over en houd geld over. Vooral in onderstaande situaties is het slim om je huidige verzekeringen onder de loep te nemen:\

  • Verandering van huishoudenssamenstelling
  • Na een verhuizing
  • Als je verwacht in de toekomst hogere zorgkosten te maken (bij zorgverzekering)
  • Als de waarde van je auto, inboedel of woonhuis sterk stijgt of daalt
  • Als je dit jaar of komende jaren verwacht veel op reis/vakantie te zijn (bij reisverzekering)

Waarom je verzekering afsluiten via Overstappen.nl?

Overstappen.nl biedt je de helpende hand bij het terugdringen van je verzekeringspremies. Wij maken graag de verzekeringsmarkt transparanter. Hierdoor kies je eenvoudig en snel de beste verzekering voor je situatie, wensen en budget.

Overstappen loont

Door over te stappen van verzekering kun je per verzekering soms al meer dan € 100 per jaar besparen. Dit komt doordat de premies van de duurste en goedkoopste verzekeringen sterk uiteenlopen. Kijk nu in de vergelijker of overstappen van verzekering voor je loont.