Telefoon verzekeren voor schade met je inboedelverzekering?

Het is geen geheim dat we sterk gehecht zijn aan onze mobiele telefoons en deze overal mee naartoe nemen. Ondanks voorzichtigheid kan het toch gebeuren dat je telefoon in het water of kapot valt. Op zo’n moment is het hopen dat de schade beperkt blijft. Het is begrijpelijk dat jij je afvraagt of je inboedelverzekering de kosten voor het herstel van je telefoon dekt. Vooral wanneer de schade is ontstaan door eigen schuld. Helaas vergoedt de basisdekking van veel inboedelverzekeringen dit soort schades niet. Sommige verzekeraars bieden aanvullende dekkingen aan zoals buitenshuis en mobiele elektronica.

Dekking voor val- en stootschade inboedelverzekering

Het aantal meldingen van schade aan mobiele telefoons is flink gestegen, wat de kosten voor verzekeraars heeft opgedreven. Omdat er veel fraude wordt gepleegd bij dit soort ongelukjes met mobiele telefoons, hebben verzekeraars de dekking aangescherpt. Het is namelijk moeilijk te controleren of de schade daadwerkelijk in huis is gebeurd. Zo vergoeden sommige verzekeraars alleen val- of stootschade als je een inboedelverzekering met aanvullende dekking hebt afgesloten. Ook zijn er verzekeraars die val- of stootschade nooit vergoeden.


Buitenshuis en mobiele elektronica dekking

Tegenwoordig heb je vaak een allriskverzekering nodig voor de dekking van telefoonschade. Verzekeraars zijn een stuk strenger geworden met uitkeren en een standaard inboedelverzekering is vaak niet voldoende om de kosten te vergoeden. Bij sommige verzekeraars is het ook mogelijk om een aparte telefoondekking te kiezen zoals de buitenshuisverzekering of mobiele elektronica dekking. Dit is uitgebreider dan de standaarddekking van een inboedelverzekering. Je bent dan niet alleen binnen in huis, maar ook buiten gedekt tegen diefstal en schade. Voor deze extra dekking betaal je wel meer premie en de dekking kan per verzekeraar verschillen.


Eigen risico bij schade

Houd er rekening mee dat bij steeds meer verzekeraars een eigen risico geldt voor schade aan je mobiele telefoon. Dit betekent dat je een deel van de kosten zelf moet betalen als je je telefoon laat repareren. Ook kunnen er aanvullende voorwaarden gelden, zoals dat je alleen een volledige dekking krijgt als je je telefoon laat herstellen bij een gecontracteerde reparateur. Het is dus belangrijk om altijd de polisvoorwaarden van je verzekering te controleren.

tip

Rekenvoorbeeld

Je stoot je nieuwe iPhone van de kast en het scherm breekt. Volgens de verzekeraar is de dagwaarde van het toestel € 750,-. Je eigen risico is € 150,-. Dit betekent dat de verzekeraar € 600,- uitkeert voor de reparatie of vervanging van je telefoon. De exacte bedragen en voorwaarden kunnen uiteraard verschillen per verzekeraar.


Vergelijken van allrisk inboedelverzekeringen

Wil je je verzekeren tegen val- en stootschade aan je mobiele telefoon? Dan heb je vaak een extra dekking nodig bij je inboedelverzekering. Het is verstandig om te zoeken naar een verzekering die qua premie en dekking goed bij je past. Maar het is niet altijd makkelijk om in de polisvoorwaarden te zien hoe het precies zit met de dekking van val- en stootschade. Gelukkig kun je in onze vergelijker gemakkelijk en snel in één overzicht de inboedelverzekeringen zien die passen bij jouw wensen. Je kunt ook kiezen voor een woonverzekering, een combinatie van de inboedel- en opstalverzekering.


Telefoonverzekering als alternatief

Je kunt er ook voor kiezen een telefoonverzekering af te sluiten die er speciaal op is gericht om schade aan of verlies van mobiele telefoons te dekken. Gezien de hoge waarde en het intensieve gebruik van onze smartphones, kiezen veel mensen voor deze vorm van bescherming. De verzekering biedt vaak dekking voor uiteenlopende situaties zoals val-, stoot- en waterschade, maar ook diefstal. Bij Overstappen.nl wordt deze verzekering nog niet in de vergelijker aangeboden.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op met een van onze woonexperts. Zij helpen je graag.

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.