Garagebox verzekeren | Opstalverzekering garagebox | Overstappen.nl

Garagebox verzekeren

Schade aan een garagebox kun je verzekeren met de opstalverzekering. De inhoud verzeker je met een inboedelverzekering. Toch gelden er vaak aanvullende voorwaarden, we leggen je alles uit.

Opstalverzekering garagebox

Hoe je een garagebox verzekert, ligt aan de plek van jouw garagebox. Ligt de garagebox op jouw woonadres of binnen 500 meter afstand van het woonhuis? Dan kun je je garagebox verzekeren met een opstalverzekering. Met deze verzekeringen verzeker je je woning en alle bijgebouwen, zoals een schuur en garage, tegen stormschade, waterschade, brand en diefstal. Ook de inhoud van de garagebox die op jouw woonadres ligt, kun je verzekeren met de inboedelverzekering die je afsluit voor de spullen in huis. Ligt de garagebox niet bij jouw woning? Je moet dan waarschijnlijk een losse garagebox verzekering afsluiten, ook voor de inhoud. Check altijd de polisvoorwaarden van de garagebox verzekering, deze verschillen per verzekeraar en de voorwaarden lopen uiteen.

Verzekering garagebox

Welke verzekering heb je nodig om je garagebox te verzekeren? We zetten een aantal situaties voor je op een rijtje.

Mijn garage ligt aan mijn koophuis

Heb je een garagebox die grenst aan jouw woning? De garagebox op jouw woonadres valt dan onder de opstal van jouw woning en verzeker je met een opstalverzekering. De opstalverzekering dekt ook schade aan de bijgebouwen van de woning. De inhoud van de garagebox valt in dit geval onder de inboedelverzekering die je ook afsluit voor de spullen in je woning.

Mijn garagebox ligt aan mijn huurhuis

Woon je in een huurhuis? Dan regelt jouw verhuurder alles rondom de opstalverzekering. Je hoeft zelf dus niks te doen om de opstal van jouw woning te verzekeren. Voor het verzekeren van de inhoud van de garagebox sluit je zelf een inboedelverzekering of autoverzekering af. Enkele verzekeraars hanteren aanvullende voorwaarden voor het verzekeren van de inboedel en je auto in een garagebox. Zo vergoeden zij maar een maximaal bedrag of rekenen zij een hoger eigen risico. Lees daarom de polisvoorwaarden goed door.

Mijn garagebox ligt op een ander adres

In sommige gevallen ligt de garagebox niet aan huis, maar op een ander adres in de buurt of verder weg. Deze garagebox moet je waarschijnlijk apart verzekeren. Verzekeraars hanteren in veel gevallen een maximale afstand tot het huis van 500 meter. Ligt jouw garagebox meer dan 500 meter van jouw woning af? Sluit dan een aparte garage verzekering af voor de garagebox en de inhoud daarvan. Zo is jouw garagebox onder andere verzekerd tegen schade door brand, water en diefstal.

Losse garagebox verzekeren

Ligt je garagebox niet op je woonadres of binnen 500 meter van jouw woonadres? Dan moet je waarschijnlijk een losse garagebox verzekering afsluiten. Zo verzeker je jouw garage en de inhoud daarvan tegen schade en diefstal. In sommige gevallen kan je de garagebox alsnog bij je woonverzekeraar verzekeren. Vaak gelden er wel aanvullende voorwaarden. Check deze dus altijd goed. Bij Overstappen.nl kun je geen losse garage verzekering afsluiten, wel kun je je garagebox op je woonadres verzekeren tegen schade.

Inhoud garagebox verzekeren

De inhoud van je garagebox is niet meeverzekerd met de opstalverzekering van je woning. Losse spullen in je woning en je garagebox aan huis verzeker je met een inboedelverzekering. Deze verzekering vergoedt meestal de schade aan of gestolen dure spullen in je garagebox op je eigen terrein. Denk aan een dure racefiets, een elektrische barbecue of andere spullen die je daar opslaat. Verzekeraars eisen vaak wel dat de garagebox een beveiligingssysteem heeft en dat de box altijd op slot zit. Voor een gestolen of beschadigde auto heb je een autoverzekering nodig.

Een opstal- of inboedelverzekeraar vergoedt geen schade aan jouw auto. Voor schade aan of diefstal van je auto heb je een autoverzekering nodig.

Verzeker je garage en woning

Wil je jouw garagebox aan huis en/of de inhoud daarvan verzekeren tegen onvoorziene schade? Sluit dan een woonverzekering af. Zo weet je zeker dat je niet voor financiële ongemakken komt te staan. Wil je alleen de inhoud van je garagebox aan huis verzekeren? Vergelijk dan onze inboedelverzekeringen. Wil je alleen de garagebox zelf verzekeren? Vergelijk dan onze opstalverzekeringen. In onze woonvergelijker vind je in een paar stappen een woonverzekering die bij jou en de waarde van je woning en garage past. Je kunt deze woonverzekeringen vergelijken op premie en dekking. Zo ga je ervandoor met de beste deal voor jou.

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
5 minuten 06-06-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Je kunt de inhoud van je garagebox op eigen terrein verzekeren met een inboedelverzekering. Wel gelden hier vaak aanvullende voorwaarden voor en eisen sommige verzekeraars dat je een goed beveiligingssysteem hebt. Staat er een auto in jouw garagebox? Deze verzeker je met een autoverzekering.

Voor een garagebox die niet aan je woning ligt, moet je een aparte garage verzekering afsluiten. Bij Overstappen.nl kun je deze garagebox niet verzekeren. Wel helpen wij je graag met het verzekeren van een garagebox, en de inhoud daarvan via onze woonvergelijker.

Een woonverzekering is een overkoepelende naam voor de opstal- en de inboedelverzekering. Hiermee ben je gedekt tegen schade aan zowel de structuur van je huis als je persoonlijke bezittingen die los in het huis liggen. Lees meer op wat is een woonverzekering.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!