Zorgverzekering na 1 januari

Jaarlijks kun je van zorgverzekering wisselen tot 31 december. Je opzegging moet vóór 1 januari van het nieuwe jaar binnen zijn bij de zorgverzekeraar. Heb je voor die tijd niet opgezegd dan kun je volgend jaar pas weer overstappen. Heb je wel opgezegd dan heb je tot en met 31 januari in het nieuwe jaar om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Je zorgverzekering gaat dan met terugwerkende kracht per 1 januari in.

Zorgverzekering na 31 januari

Na 31 januari, dus tussen 1 februari en 31 december van het volgende jaar kun je alleen overstappen in de volgende situaties:

  • Je bent 18 jaar geworden.
  • Je komt uit het buitenland en moet jezelf verplicht voor de basisverzekering verzekeren.
  • Je zorgverzekeraar heeft tussentijds de polisvoorwaarden aangepast.
  • Je komt uit een militair dienstverband en moet jezelf verplicht voor de basisverzekering verzekeren.
  • Het collectief waarbij je was aangesloten, wordt beëindigd.
  • Je gaat scheiden en staat samen met je partner op dezelfde polis vermeld.
  • Je bent momenteel niet verzekerd.
overstappen zorgverzekering na 1 januari

Ingangsdatum zorgverzekering

Sluit je na 31 januari een basisverzekering af, dan gaat de verzekering op z’n vroegst in op de dag dat je aanvraag bij de nieuwe zorgverzekeraar is ontvangen. Je kunt bij de bovenstaande gevallen het beste bij je zorgverzekeraar navragen wat de mogelijkheden zijn om je huidige zorgverzekering op te zeggen voordat je overstapt.

overstappen zorgverzekering na 1 januari

Tussentijds je zorgverzekering vergelijken

Kun je je zorgverzekering wisselen tussen 1 februari en eind van het jaar? Vergelijk dan op Overstappen.nl alle zorgverzekeringen. Heb je de beste zorgverzekering gevonden dan kun je deze meteen afsluiten.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.