ZEKUR zorgverzekering | Alle info + zorgpremie 2024

ZEKUR zorgverzekering 2024

Contactgegevens
0900-2593587
www.zekur.nl

Snel navigeren naar

Over ZEKUR

ZEKUR is de jongeren zorgverzekering van zorgverzekeraar Univé. ZEKUR Zorg geeft de keuze tussen twee verzekeringen: de basisverzekering en een aanvullende verzekering.

ZEKUR zorgpremie 2024

De zorgpremie van ZEKUR is in 2024 voor de budgetpolis € 147,30 en voor de combinatiepolis € 160,15. Dit is een stijging ten opzichte van 2023, toen was de premie voor de budgetpolis € 122,95 en voor de combinatiepolis € 140,15

JaarNaturaCombinatie
2024€ 147,30€ 160,15
2023€ 122,95€ 140,15
2022€ 110,40€ 136,70

Basisverzekering ZEKUR

De basisverzekeringen die ZEKUR biedt waren goedkope verzekeringen, maar in 2024 is de premie van ZEKUR flink gestegen. Als je nu bij ZEKUR verzekert bent, loont het zeker om een vergelijking te maken. Het basispakket vergoedt de kosten voor ziekenhuiszorg, medicijnen en de huisarts. Tot 18 jaar wordt ook de vergoeding van de tandartskosten meegenomen in de basisverzekering.

Bij ZEKUR kun je kiezen uit twee verschillende basisverzekeringen:

Gewoon ZEKUR Zorg Basis

Gewoon ZEKUR is de goedkoopste basisverzekering van de twee. ZEKUR heeft met bepaalde zorgaanbieders een contract gesloten waarbij je terecht kunt als je zorg nodig hebt. Je bent verzekerd van goede zorg en je premie blijft laag. Gewoon ZEKUR is een naturapolis.

Gewoon ZEKUR Zorg Plus

Wil je naar een eigen zorgaanbieder? Dan kun je het beste kiezen voor ZEKUR Zorg Plus. De meeste zorgaanbieders sturen direct de nota door aan de verzekeraar waardoor je er geen omkijken naar hebt. Komt het toch voor dat je de kosten eerst zelf moet betalen? Je kunt daarna je kosten eenvoudig online declareren. Voor zorg van de GGZ, verpleging en verzorging ontvang je bij niet-gecontracteerde zorgverleners een vergoeding van 90%.  ZEKUR Zorg Plus is een combinatiepolis.

Aanvullende verzekeringen ZEKUR

Naast de basisverzekering is het soms verstandig je aanvullend te verzekeren. In de basisverzekering wordt lang niet alle zorg vergoed. Kies een aanvullende verzekering die bij jouw wensen past. ZEKUR biedt één complete zorgverzekering, Extra ZEKUR, waarin ze o.a. tandarts, fysiotherapie en spoedeisende zorg in het buitenland verzekeren. Daarnaast bieden ze ook drie losse aanvullende verzekeringen aan. Je hebt dan keuze uit: Tand, Fysio of Buitenland en Reis. Je mag zelf bepalen welke verzekering het beste bij jouw situatie past.

Opzeggen ZEKUR zorgverzekering

Het opzeggen van je zorgverzekering bij ZEKUR kan tot 31 december. Je kunt de verzekering alleen telefonisch opzeggen. Geef hierbij wel aan of het om de basisverzekering en/of om een aanvullende verzekering gaat.
Als je wilt overstappen van zorgverzekering moet je dit ook voor 31 december doen. Via onze overstapservice kan je makkelijk overstappen. Je nieuwe verzekeraar zegt dan voor jou je huidige verzekering op.

ZEKUR zorgverzekering vergelijken

Wil je de zorgverzekering afsluiten die het beste bij jou past? Dan kun je de zorgverzekeringen van ZEKUR vergelijken met die van andere zorgverzekeraars. Je kunt dit doen door je gegevens in te vullen in onze zorgvergelijker. Je krijgt dan direct een overzicht en kunt de zorgverzekering afsluiten die jij wilt.

Zorgverzekering 2024