Zorgverzekering voor je baby | Alles wat je moet weten

Baby zorgverzekering

Je bent net ouder geworden en hebt het druk met de zorg van je kind. Daarnaast ontkom je er niet aan om bepaalde administratieve zaken te regelen. Naast de aangifte van de baby bij de gemeente, dien je je kind in te schrijven op je eigen zorgverzekering.

Je baby verzekeren

Binnen 4 maanden na de geboorte moet je je baby bijschrijven op je zorgverzekering. Het verschilt per zorgverzekeraar hoe je dit kunt doen; telefonisch, schriftelijk of met een formulier op de website. Schrijf je kind in bij de ouder met de meest uitgebreide verzekering, dit is gratis en je kind kan tot het 18e levensjaar gratis ingeschreven blijv

Baby bijschrijven zorgverzekeraar

Het is zeer belangrijk om je baby binnen 4 maanden na de geboorte aan te melden bij de zorgverzekeraar. Als je kind niet is ingeschreven en wel medische zorg nodig heeft, worden de kosten niet vergoed door de zorgverzekeraar. Daarnaast krijg je de kosten alleen met terugwerkende kracht vergoed indien je binnen de termijn van 4 maanden een zorgverzekering van je baby hebt afgesloten.

Burgerservicenummer van je baby

Om de baby op je zorgverzekering in te schrijven, heb je het Burgerservicenummer (BSN-nummer) van je kind nodig. Het BSN-nummer ontvang je bij aangifte van het kind bij de gemeente.

Zwangerschap en zorgverzekering

Wil je weten welke zorg er wordt vergoed voor, tijdens en na je zwangerschap? Overstappen.nl zet de belangrijkste informatie over zwangerschap en zorgverzekering voor je op een rijtje.

Zorgverzekering premie vergelijken

Wil je weten wat je kunt besparen op je zorgverzekering? Overstappen.nl vergelijkt alle zorgverzekeringen. Op basis van je gegevens en wensen vergelijk je eenvoudig de premies en voorwaarden met elkaar.