Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energieleveranciers

Powerpeers

Sinds juni 2016 probeert Powerpeers de deeleconomie een plek op de energiemarkt te geven. In plaats van appartementen of taxiritjes biedt Powerpeers energie aan die door consumenten zelf wordt opgewekt. Steeds meer Nederlanders produceren namelijk zelf energie. Het overschot kun jij direct bij hen afnemen.

Hoe Powerpeers werkt

Als particuliere producenten meer energie opwekken dan ze verbruiken kunnen ze dit via Powerpeers aanbieden. Via het platform van Powerpeers kies je als klant zelf van wie je de energie wilt afnemen. Als jouw ‘opwekkers’ even geen overschot hebben, vult Powerpeers het aan met energie van Nederlandse windmolens. Ook betaal je bij Powerpeers altijd een vast bedrag voor je energie.

Tarieven van Powerpeers

De actuele tarieven van Powerpeers vind je in onze energievergelijker. Dan zie je meteen of Powerpeers actietarieven en welkomstkortingen aanbiedt. Net als bij andere leverancier wijzigen de tarieven van Powerpeers jaarlijks op 1 januari en 1 juli. Bij de contracten met variabele tarieven vaan Powerpeers zal deze wijziging als je klant bent bij Powerpeers invloed hebben op je maandbedrag.

Omdat de variabele contracten van Powerpeers vrij opzegbaar zijn, kun je wel op ieder moment overstappen. Zo pak je weer een scherpe deal van een andere leverancier. Powerpeers betaalt je welkomstkorting dan wel alleen uit over de maanden dat je klant bent.

Veel leveranciers bieden de mogelijkheid van een daltarief als je een dubbele meter hebt. Powerpeers biedt daarentegen slechts een enkel tarief aan.

duurzaam powerpeers

Powerpeers is duurzaam

Zowel de stroom die je afneemt van de ‘opwekkers’ als de stroom waarmee Powerpeers dit aanvult, is volledig duurzaam. Powerpeers gebruikt hiervoor Nederlandse windmolens. Als je ook gas afneemt bij Powerpeers is dit gewoon aardgas, maar dan CO2-gecompenseerd. Dat doet Powerpeers door elders in de wereld projecten te steunen die de CO2-uitstoot terugdringen.

Energiecontracten bij Powerpeers

Powerpeers heeft twee energiecontracten in de aanbieding. Je kunt bij beide opties kiezen voor een jaarcontract met vaste tarieven of een contract voor onbepaalde tijd met variabele tarieven.

    • Samenstroom + Gas met CO2-compensatie

Je krijgt stroom van ‘opwekkers’ en CO2-gecompenseerd gas van Powerpeers zelf.

    • Samenstroom

Je krijgt alleen stroom via Powerpeers.

Benieuwd of deze contracten bij je passen? Bij Overstappen.nl kun je energie vergelijken om erachter te komen.

Energie vergelijken

Contactgegevens Powerpeers

E-mailservice@powerpeers.com
Telefoon020 – 220 23 00
BelkostenLokaal tarief
BereikbaarheidWerkdagen tot 18.00 uur
Websitehttps://www.powerpeers.nl

Wijzigingen doorgeven bij Powerpeers

Je termijnbedrag wijzigen

Je termijnbedrag is altijd een voorschotbedrag. Aan het eind van het jaar wordt het totaal verrekend met het bedrag dat je op basis van je daadwerkelijke verbruik zou moeten betalen. Je bepaalt zelf of je maandelijks minder betaalt met het risico op een naheffing of dat je wat meer voorschiet en aan het eind van het jaar wellicht wat overhoudt. Je kunt je termijnbedrag aanpassen door contact op te nemen met de klantenservice van Powerpeers.

verhuizing powerpeers

Verhuizing doorgeven

Kijk eerst even op Overstappen.nl of je een betere deal kunt krijgen. Je contract bij Powerpeers is namelijk vrij opzegbaar. Bij een verhuizing moet je het contract wel zelf opzeggen. Dat kan met het opzegformulier van Powerpeers of door een e-mail aan service@powerpeers.com te sturen.

Opzeggen

Opzeggen kan bij Powerpeers op ieder moment. Ze hanteren alleen een opzegtermijn van 30 dagen. Als je via Overstappen.nl een nieuwe energieleverancier uitkiest, hoef je niet zelf je contract op te zeggen. Dat regelen wij voor je!

Overstappen naar Powerpeers

Wil je overstappen naar Powerpeers? Gebruik onze energievergelijker om te zien of Powerpeers voor jouw situatie een goede deal in huis heeft. Via Overstappen.nl kun je direct overstappen. Powerpeers zorgt dat je oude energiecontract wordt opgezegd en dat je nieuwe contract hier naadloos op aansluit. Zelf hoef je niets meer te doen, je komt nooit zonder stroom te zitten en je merkt alleen de besparing.

Energievergelijker

Hanteert Powerpeers een waarborgsom?

Ook Powerpeers is geen energieleverancier zonder borg. Als uit de kredietwaardigheidstoets van Powerpeers blijkt dat je een vergroot risico vormt, kunnen ze je om een waarborgsom vragen. Deze borg bedraagt €575. Pas na betaling van de borg zal je contract ingaan.

« Terug naar energieleveranciers