Frank Energie | Tarieven 2024 | Exclusieve loyaliteitsbonus via ons!

Frank Energie

Contactgegevens
Vergelijk energieleveranciers

Over Frank energie

Frank energie levert sinds 2021 energie aan kleinverbruikers in Nederland. De energieleverancier zit gevestigd in Amsterdam en hanteert dynamische tarieven. De start-up heeft wil de frisse wind zijn die de energiemarkt nodig heeft. Dit doen ze door transparant te zijn naar de klanten en alleen groene energie aan te bieden.

ACTIE: Via onze vergelijker krijg je tijdelijk een exclusieve loyaliteitsbonus* bij een contract van Frank energie.

*De loyaliteitsbonus is gebaseerd op een contract periode van 1 jaar. Zeg je het contract eerder op? Dan wordt de korting naar rato verrekend.

Snel navigeren naar

Dynamische energiecontract Frank energie

Frank energie biedt een dynamisch energiecontract aan. Dit is een contractvorm waarbij je tarief voor stroom (kWh) per uur en je tarief voor gas (m3) elke ochtend om 6 uur veranderd. De prijzen voor energie zijn namelijk gekoppeld aan de ‘spotmarkt‘. Op deze markt wordt de energie voor de komende dag verhandeld, vandaar dat je een dag van te voren pas weet wat je tarieven voor de volgende dag zullen zijn. Alleen de tarieven per kWh stroom en m3 gas zijn dynamisch. De overige kosten staan wel vast.

dynamische tarieven Frank energie

Kosten Frank energie

Voor de dynamische tarieven geldt dat de inkoopprijzen voor alle leveranciers gelijk zijn. Daarnaast zijn ook de overheidsheffingen (energiebelasting & btw) en netbeheerkosten voor alle leveranciers hetzelfde als bij een vast of variabel energiecontract.

Het verschil tussen de leveranciers zit dus in de overige kosten en de voorwaarden van het contract, want de kosten van het vastrecht, de variabele kosten (opslag per kWh en m3) en de opzegtermijn zijn wél verschillend per leverancier.
In de tabel hieronder zie je wat de kosten en de opzegtermijn van deze leverancier is.

Kosten Frank energie

Product Tarief
Vastrecht stroom p/m* € 7,00
Opslag stroom p/kWh* € 0,01820
Vastrecht gas p/m* € 7,00
Opslag gas p/m3* € 0,08000
Opzegtermijn Geen opzegtermijn

Alle getoonde tarieven zijn variabel en inclusief alle belastingen.
Laatste update: 4 april 2024

Aanbiedingen Frank energie

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar Frank energie zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket Frank energie

Soort product Groen uit Nederland
50% Windenergie NL
50% Zonne-energie NL
% Duurzaamheid 100%

Bron: Stroometiket 2021 Frank energie

Samen naar een duurzame wereld

Frank energie en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Hier Frank energie is nog niet meegenomen in het onderzoek van WISE. Om meegenomen te worden moet de leverancier minimaal één heel kalenderjaar stroom en/of gas in Nederland hebben geleverd. Frank energie heeft dat (nog) niet gedaan. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Frank energie. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

Frank energie stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest Frank energie de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert Frank energie op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij Frank energie schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de geen opzegtermijn.

Contract opzeggen

Je krijgt van Frank energie een bevestiging van je opzegging, met daarin de datum waarop ze zullen stoppen met het leveren van energie. Je zult zelf opzoek moeten gaan naar een nieuwe leverancier.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Nadat je een aanvraag bij Frank energie hebt gedaan ontvang je een bevestiging. Later ontvang je je contract. Vanaf dat moment duurt het nog 4-6 weken voordat jij energie geleverd krijgt van Frank energie.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt Frank energie je opzegboete niet over.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Ja dat is mogelijk, alleen niet via ons. Je zal zelf moeten bellen naar de klantenservice van Frank energie. Zij zullen je aanvraag in behandeling nemen en daarbij een borg vragen.

  Hoe gaat de leverancier om met het voorschotbedrag?

  Je krijgt een factuur achteraf met de daadwerkelijke kosten. Elke 18e of 25e wordt het via automatische incasso af.
  Nee, je kan het maanbedrag niet zelf aanpassen aangezien het geen vast tarief is wat je per maand betaald.

  Heeft Frank energie een app?

  Ja, ze hebben een app én een online omgeving waarin jij al jouw verbruiksgegevens en correspondentie kan zien.
  Als jij een elektrische auto hebt, biedt Frank Energie het ‘slim laden’ via hun app aan. De app zorgt er dan voor dat je auto op de momenten wordt opgeladen wanneer de stroomprijs laag is. Hierdoor helpen ze je met het besparen op je energierekening.

  Hoe gaat de leverancier om met zonnepanelen, salderen & terugleveren?

  Frank energie accepteert klanten die zonnepanelen hebben of willen aanschaffen. Ze berekenen je terugleververgoeding op de volgende manier: “Voor alle teruggeleverde elektriciteit krijg je een gemiddelde uurprijs, deze wordt de dag van te voren berekend op basis van de “spotmarkt” tarieven van de volgende dag. Van dit gemiddelde uurtarief wordt daarna de variabele leveringsvergoeding nog afgetrokken. ”
  Per dag verschilt dus de hoogte van je terugleververgoeding.

  Wanneer zijn de daluren van Frank energie?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.