Energieleverancier Mega | Tarieven 2024 en aanbiedingen

Mega energieleverancier

Contactgegevens
010-8800088
klanten@mega.nl
www.mega.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over Mega Energie

Mega Energie is in 2013 in België opgericht. Sinds 2019 is Pieter Schoen, oprichter van de Nederlandse Energie Maatschappij (2015) en jurylid bij de Dragons Den, samen met zakenpartner Theo de Rooij grootaandeelhouder van Mega Energie. Ze hebben toen besloten dat ze met Mega de Franse en Nederlandse energiemarkt wilden betreden. In 2020 is dit in Frankrijk gelukt en sinds 2021 hebben ze ook in Nederland een leveringsvergunning verkregen van de ACM. Op dit moment heeft Mega zo’n 750.000 klanten over de drie landen verspreid. Het motto van Mega energie luidt: Groene energie tegen de scherpste tarieven.

Snel navigeren naar

Tarieven Mega Energie

Het getoonde tarief is gebaseerd op het variabele instaptarief van het modelcontract. Dit tarief is inclusief alle belastingen tot een verbruik van maximaal 10.000 kWh stroom en 170.000 m³ gas. Als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energieprijzen pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven Mega

Product Tarief
Stroom enkel € 0,399
Stroom normaal € 0,418
Stroom dal € 0,367
Gas € 1,571
Terugleververgoeding € 0,050

Alle getoonde tarieven zijn variabel en inclusief alle belastingen.
Laatste update: 2 mei 2024

Aanbiedingen Mega Energie

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar Mega zijn energie vandaan haalt. Het stroometiket van Mega is nog niet bij ons bekend.

Stroometiket Mega Energie

Soort product Stroom algemeen
29,7% EU Biomassa
26,9% EU Wind
43,4% EU Waterkracht
% Duurzaamheid 55,3%

Bron: Stroometiket Mega n.n.b.

Samen naar een duurzame wereld

Mega en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Mega heeft nog geen cijfer gekregen van WISE. Om meegenomen te worden in het onderzoek moet een energieleverancier minimaal één jaar energie geleverd hebben in Nederland. Dit is bij Mega niet het geval en daarom zijn zie niet meegenomen in het onderzoek van het afgelopen jaar.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie en focust zich minder op de daadwerkelijke herkomst van de energie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen?

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Mega. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij?

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven?

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.
[Energieleverancier] stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest [Energieleverancier] de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert Mega op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij Mega is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag Mega energie een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan bij ons, ontvang jij, van Mega, digitaal of schriftelijk een bevestiging van deze aanvraag. Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van Mega.

  Let op: Nee Mega neemt je opzegboete niet over.

  Hoe regelt Megahet financieel?

  De hoogte van je maandbedrag wordt historisch bepaald.
  Mega schrijft rond de eerste van de maand het maandbedrag via een automatische incasso af. Je mag het ook handmatig overmaken, maar dan vragen ze € 3,- administratiekosten per overboeking.
  Ja, je kan het maanbedrag zelf aanpassen. Dit kan je zelf doen via myMega. Je kan je termijbedrag tot maximaal 20% zelf verlagen, als je het met meer dan 20% wilt verlagen moet je contact opnemen met de klantenservice van Mega energie.

  Heeft Mega een app?

  Nee ze hebben geen app waarin je jouw gebruiksoverzicht kan zien. Wel hebben ze een online omgeving waar jij al je gegevens en correspondentie in kan zien.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Het is bij ons niet bekend of Mega spoedaanvragen accepteert.

  Wanneer zijn de daluren van Mega?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina overdaluren.