Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energieleveranciers

Budget Energie

Budget Energie is een prijsvechter die in december 2011 toetrad tot de Nederlandse energiemarkt. De energieleverancier levert CO2-gecompenseerd gas en groene stroom. Budget Energie gaat de concurrentie met andere leveranciers aan door hoge kortingen aan te bieden.

Groene stroom

Budget Energie importeert een groot deel van de geleverde groene stroom. Dit doet de leverancier omdat er in Nederland nog te weinig groene stroom geproduceerd wordt, waardoor groene stroom uit Nederland duurder is. Budget Energie streeft er wel naar om alle groene stroom uit Nederland te halen. Daarom stimuleren ze ook hun klanten zelf groene stroom op te wekken.

Kosten laag houden

Budget Energie wil scherpe energietarieven aanbieden. Dit is mogelijk omdat het bedrijf ernaar streeft zijn kosten zo laag mogelijk te houden. Zo wordt er hoofdzakelijk via e-mail en internet gecommuniceerd en werken ze met hoogstaande ICT-oplossingen. Tot slot neemt het energiebedrijf genoegen met een lagere marge.

Tarieven van Budget Energie vergelijken

De Budget Energie tarieven vind je op de website van Budget Energie. Of gebruik heel handig onze energievergelijker. Op Overstappen.nl vergelijk je eenvoudig tarieven voor gas en elektriciteit van alle Nederlandse leveranciers met elkaar. Profiteer van de vrije energiemarkt en de vrijheid om zelf een energieleverancier te kiezen.

Vaste en variabele Budget Energie tarieven

Je heeft bij Budget Energie de keuze uit 2 soorten tarieven:

  • Variabele prijzen. Bij variabele prijzen kan Budget Energie 2 keer per jaar de prijzen veranderen. Variabele tarieven gaan vaak samen met een vrij opzegbaar contract voor onbepaalde tijd.
  • Vaste prijzen. Je kunt ook de prijzen vastleggen in een contract voor bepaalde tijd. Je hebt dan gedurende de looptijd van het contract geen omkijken meer naar de Budget Energie tarieven.

Een vast contract met vaste tarieven is vaak het voordeligst omdat de energieleverancier dan de zekerheid heeft dat je voor die bepaalde periode klant blijft.

Overstappen naar Budget Energie

Spreekt de energie-aanbieding van Budget Energie je aan, dan kun je via onze vergelijker direct een energieaanvraag doen. Door over te stappen bespaar je veel geld op je energierekening. Budget Energie overstappen is een administratief proces dat wij voor je regelen. Wil je van Budget Energie overstappen naar een andere leverancier? Wisselen van energieaanbieder is tegenwoordig een stuk eenvoudiger. Vrijwel alle leveranciers bieden een overstapservice. Hierbij zegt de nieuwe energieleverancier je contract bij Budget Energie op. Zelf je contract bij Budget Energie opzeggen is dus niet meer nodig. Je kunt je zorgeloos verheugen op de voordelen van de switch: aantrekkelijke kortingen.

Overstappen naar een andere leverancier

Ben je al jaren klant bij Budget Energie? Overstappen naar een andere leverancier kan dan voordelig uitpakken.

  • Heb je een variabel contract zonder einddatum? Dan kun je elk moment van Budget Energie overstappen naar een andere aanbieder.
  • Heb je bij Budget Energie een contract voor bepaalde tijd (met einddatum)? Stap dan pas 8 tot 6 weken voor de einddatum over van energieleverancier.
Energie vergelijken

Zelf Budget Energie opzeggen

Wil je de energielevering door Budget Energie stopzetten? Omdat je verhuist naar het buitenland en Budget Energie niet kunt meeverhuizen? Dan kun je zelf je contract bij Budget Energie stopzetten via de klantenservice.

Je krijgt vervolgens bericht om de meterstanden door te geven aan Budget Energie. Wacht hier niet te lang mee, anders maakt Budget Energie een bindende schatting. Na 4 tot 6 weken krijg je de eindafrekening van Budget Energie.

De Budget Energie overstapkorting

Wil je juist naar Budget Energie overstappen? Budget Energie is een prijsvechter die in 2011 toetrad op de Nederlandse Energiemarkt. Budget Energie trekt nieuwe klanten aan met aantrekkelijke kortingen:

  • Actietarieven van Budget Energie – extra lage tarieven gedurende de looptijd van het contract.
  • De Budget Energie overstapkorting – deze korting (ook wel welkomstpremie genoemd) wordt aan het einde van de looptijd uitgekeerd en kan oplopen tot enkele honderden euro’s.

Overstappen is de moeite waard

Sinds de invoering van een vrije energiemarkt mogen consumenten zelf hun energieleverancier kiezen. Zij zijn niet meer gebonden aan een energieleverancier in hun regio. Het is goed voor je portemonnee om bewust bezig te zijn met je energierekening. Als je jaren bij dezelfde energieleverancier blijft, betaal je meer dan nodig.

Bespaar op je energierekening

Door geregeld energieleveranciers te vergelijken en over te stappen bespaar je al snel honderden euro’s op jaarbasis. Veel klanten gingen je voor in onze handige energievergelijker. Kijk nu wat je kunt besparen op jouw energierekening.

« Terug naar energieleveranciers