Budget Energie

energieleverancier budget energie

Contactgegevens
020–2055555
https://www.budgetthuis.nl/
Vergelijk energieleveranciers

Budget Energie is een prijsvechter die in december 2011 toetrad tot de Nederlandse energiemarkt. Bij deze energieleverancier kun je kiezen uit duurzame producten en niet-duurzame producten. Ook biedt Budget Energie zowel 1-jarige als 3-jarige contracten aan. Budget Energie gaat de concurrentie met andere leveranciers aan door hoge kortingen aan te bieden en zet zich neer als grote prijsvechter. Ook de Nederlandse Energie Maatschappij (NLE) is onderdeel van Budget Energie.

Over Budget Energie

Budget Energie wil scherpe energietarieven aanbieden met weinig poespas. Dit is mogelijk omdat het bedrijf ernaar streeft de kosten zo laag mogelijk te houden. Zo wordt er hoofdzakelijk via e-mail en internet gecommuniceerd en is BudgetEnergie vooral gericht op online dienstverlening. Tot slot neemt het energiebedrijf genoegen met een lagere marge en richt zich meer op grotere aantallen klanten.

Budget Energie Tarieven 2022

Net als bij alle andere energieleveranciers heb je bij Budget Energie de keuze uit 2 soorten tarieven:

  • Variabele prijzen: Bij variabele prijzen kunnen de prijzen 2 keer per jaar veranderen. Variabele tarieven gaan vaak samen met een vrij opzegbaar contract voor onbepaalde tijd.
  • Vaste prijzen: Je kunt ook de prijzen vastleggen in een contract voor bepaalde tijd. Je hebt dan gedurende de looptijd van het contract geen omkijken meer naar de Budget Energie tarieven.

Een vast contract met vaste tarieven is vaak het voordeligst. De energieleverancier heeft dan de zekerheid dat je voor die bepaalde periode klant blijft. In de meeste gevallen kun je een vast contract afsluiten voor 1 of 3 jaar.

De variabele prijzen van Budget Energie in 2022 zijn als volgt:

EnergieleverancierStroomtarief 2022Gastarief 2022
Budget Energie€ 0,711€ 2,964

* Laatste update: 5 mei 2022

Let op: De tarieven zijn op basis van het instaptarief van een nieuw variabel modelcontract. Omdat de instaptarieven voor nieuwe klanten dagelijks kunnen wijzigen kunnen de tarieven anders zijn dan hierboven getoond. Zodra je in een modelcontract zit mag het tarief 2 keer per jaar aangepast worden.

Blijf op de hoogte

De aanbiedingen kunnen van dag tot dag flink verschillen op de huidige markt. Wil je op de hoogte gehouden worden van de prijzen en de laatste ontwikkelingen binnen de energiemarkt? Schrijf je dan nu in voor het Energie Alert.

Welkomstkorting en (actie)tarieven Budget Energie

Bij Overstappen.nl ontvang je een welkomstkorting wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. Je ontvangt deze korting, omdat energieleveranciers graag zo hoog mogelijk in onze vergelijker willen staan. De leveranciers kunnen dit realiseren door welkomstkortingen en actietarieven aan te bieden. Vanwege deze reden ben je bij vergelijkingssites vaak goedkoper uit dan op site van energieleveranciers zelf. Bekijk de actuele kortingen en actietarieven in onze energievergelijker.

Besparen op andere kosten

Bespaar nu op Internet & TV

We zien dat de vaste lasten voor veel mensen steeds hoger worden. Wij begrijpen dat dit een lastige situatie is. Wij doen ons uiterste best om iedereen te helpen voor de laagste lasten, zonder gedoe. Misschien kun jij ook besparen op andere vaste lasten, zoals je internet en tv abonnement of autoverzekering. Maak een vergelijking en zie direct hoeveel je kunt besparen.

internet & tv

Contactgegevens Budgetenergie

Als je een vraag hebt dan kun je een mail sturen via het contactformulier op de website van Budgetenergie. Het is ook mogelijk om online te chatten op de website van Budgetenergie. Daarnaast kun je ook telefonisch contact opnemen met de klantenservice van Budgetenergie:

  • Klantenservice thuis : 020 – 205 55 55
  • Klantenservice zakelijk : 020 – 205 55 50

Wat te doen bij verhuizing?

Je kunt je verhuizing online doorgeven via MijnBudgetEnergie. Bij Budgetenergie kun je tijdelijk op twee adressen energie geleverd krijgen. Je ontvangt de eindnota vier tot zes weken nadat de levering op je oude adres is beëindigd.

Hoe duurzaam is Budgetenergie?

Budget Energie importeert een groot deel van de geleverde groene stroom. Dit doet de leverancier omdat er in Nederland nog te weinig groene stroom geproduceerd wordt. Hierdoor is de groene stroom in Nederland duurder. De energieleverancier streeft er wel naar om alle groene stroom uit Nederland te halen. Daarom stimuleren ze ook hun klanten zelf groene stroom op te wekken.

Opzeggen Budgetenergie

Wil je de energielevering door Budget Energie stopzetten? Dan kun je zelf je contract stopzetten via de klantenservice. Je krijgt vervolgens bericht om de meterstanden door te geven aan Budget Energie. Wacht hier niet te lang mee, anders maakt de energieleverancier een bindende schatting. Je ontvangt na ongeveer 4 tot 6 weken de eindafrekening.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.