Pure Energie

Raedthuys Energie energieleverancier Pure

Contactgegevens
088-1013000
info@pure-energie.nl
https://pure-energie.nl/
Vergelijk energieleveranciers

Pure Energie is een energieleverancier die alle stroom zelf opwekt uit eigen zon- en windprojecten. Het bedrijf bestaat al ruim 20 jaar, voorheen onder de naam Raedthuys en sinds 2013 onder de naam Pure Energie. Pure Energie levert de stroom uit de energiebronnen direct aan de eindgebruikers; particulieren en bedrijven.

Over Pure Energie

Pure Energie verkoopt alleen stroom die het bedrijf zelf opwekt. De stroom die je verbruikt komt gegarandeerd uit één van de windmolens of zonneparken in Nederland. Als klant kies je je eigen energiebron, op deze manier weet je altijd waar je stroom vandaan komt. De energieleverancier beheert en bouwt de energiebronnen zelf.

Pure Energie tarieven 2022

Bij Pure Energie kun je twee soorten contracten afsluiten. Zo heb je de mogelijkheid voor een variabel contract, waarbij de prijzen twee keer per jaar mogen worden aangepast. Bij een prijsstijging is dat niet fijn, maar als de tarieven dalen is dat mooi meegenomen. Ook ben je vrij om op ieder moment op te zeggen.

Naast het variabele contract kun je ook een vast contract afsluiten bij Pure Energie. Het voordeel van een vast contract is dat je zekerheid hebt over je energierekening. Zo weet je precies hoeveel je gedurende de looptijd van het contract moet betalen. Bovendien geven leveranciers vaak aantrekkelijke kortingen of actietarieven bij vaste contracten.

In de tabel hieronder zie je de variabele tarieven die je als nieuwe klant gaat betalen bij Pure Energie. In onze energievergelijker zie je het huidige aanbod van vaste contracten in de markt.

EnergieleverancierStroomtarief 2022Gastarief 2022
Pure Energie€ 0,589€ 2,758

* Laatste update: 5 mei 2022

Let op: De tarieven zijn op basis van het instaptarief van een nieuw variabel modelcontract. Omdat de instaptarieven voor nieuwe klanten dagelijks kunnen wijzigen kunnen de tarieven anders zijn dan hierboven getoond.

Welkomstkorting en (actie)tarieven Pure Energie

Bij Overstappen.nl ontvang je een welkomstkorting wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. Je ontvangt deze korting, omdat energieleveranciers graag zo hoog mogelijk in onze vergelijker willen staan. De leveranciers kunnen dit realiseren door kortingen en actietarieven aan te bieden. Vanwege deze reden ben je bij vergelijkingssites vaak goedkoper uit dan op site van energieleveranciers zelf.

Hoe duurzaam is Pure Energie?

Pure Energie is een duurzame energieleverancier en levert 100% groene stroom. Daarnaast gaat 10% van de winst naar goede doelen op het gebied van duurzaamheid, milieu en de samenleving via het Pure Energie Fonds. Hiermee draag je als klant van Pure Energie bij aan een duurzame toekomst.

Het energiebedrijf is zich ook bewust van de eigen CO2-uitstoot. Ze maken daarom gebruik van een elektrisch wagenpark en er zijn energiebesparende maatregelen doorgevoerd tijdens de verbouwing van hun nieuwe kantoorpand.

Pure Energie is als enige energieleverancier in Nederland gecertificeerd voor niveau 5 van de CO2-prestatieladder.

Contactgegevens Pure Energie

Voor vragen kun je telefonisch, per mail of via sociale media contact opnemen met de energieleverancier:

  • E-mail: info@pure-energie.nl
  • Klantenservice: 088-10 13 000 (Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8:30-17:00)

Wat te doen bij verhuizing?

Ga je verhuizen? Het energiecontract verhuist dan met je mee. Je hoeft alleen het online verhuisformulier op de site van Pure Energie in te vullen. Houd er rekening mee dat je de verhuizing minimaal een week van tevoren moet doorgeven aan de energieleverancier. Wil je je huidige energiecontract niet meenemen naar je nieuwe adres? Neem dan contact op met de klantenservice van de energieleverancier.

Opzeggen Pure Energie

Als je via Overstappen.nl overstapt naar een andere energieleverancier dan hoef je je contract niet zelf op te zeggen. Wil je zelf je contract voortijdig opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice van Pure Energie. Houd er rekening mee dat je mogelijk een opzegboete moet betalen bij het voortijdig beëindigen van je energiecontract.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.