Oxxio Energie

Oxxio energie

Contactgegevens
088-8955999
info@oxxio.nl
https://www.oxxio.nl/
Vergelijk energieleveranciers

Oxxio is een energieleverancier van stroom en gas en werd in 2000 opgericht. Oxxio energie biedt haar klanten lage tarieven door energie voordelig in te kopen en door efficiënte bedrijfsvoering. De energie-aanbieder heeft betrouwbaarheid en kwaliteit hoog in het vaandel staan. Oxxio werd in 2005 onderdeel van het Engelse energiebedrijf Centrica, waarna Oxxio in 2011 werd overgenomen door Eneco.

Over Oxxio Energie

Oxxio werkt continu aan verbetering van haar product- en dienstverlening door goed naar de klant te luisteren. Het bedrijf helpt klanten bewust te maken van hun energieverbruik, door inzicht te geven in het verbruik. Zo wordt er bespaard op energie en kosten.

Oxxio tarieven 2022

Elke energieleverancier mag de tarieven 2 keer per jaar aanpassen. Wanneer je kiest voor een vast contract met een vast tarief, zijn de tarieven vaak scherp geprijsd. Dit komt omdat je voor een vaste periode energie afneemt en het tarief niet kan wijzigen. Meestal is dit voor een periode van 1 of 3 jaar.

Als je nergens aan vast wilt zitten kun je kiezen voor een variabel contract met variabele tarieven. Deze tarieven liggen over het algemeen hoger dan bij vaste contracten. In de tabel hieronder zie je de variabele tarieven van Oxxio in 2022.

Wil je de Oxxio tarieven vergelijken met de tarieven van andere energieleveranciers? Op Overstappen.nl kun je direct zien welke tarieven voor jou het voordeligst zijn. Als je je gegevens in de vergelijker invult krijg je een persoonlijke top 3 te zien. Deze is gebaseerd op jouw situatie en wensen.

EnergieleverancierStroomtarief 2022Gastarief 2022
Oxxio€0,693€2,785

* Laatste update: 5 mei 2022

Let op: De tarieven zijn op basis van het instaptarief van een nieuw variabel modelcontract. Omdat de instaptarieven voor nieuwe klanten dagelijks kunnen wijzigen kunnen de tarieven anders zijn dan hierboven getoond. Zodra je in een modelcontract zit mag het tarief 2 keer per jaar aangepast worden.

Welkomstkorting en (actie)tarieven Oxxio Energie

Bij Overstappen.nl ontvang je een welkomstkorting wanneer je overstapt naar een andere energieleverancier. Je ontvangt deze korting, omdat energieleveranciers graag zo hoog mogelijk in onze vergelijker willen staan. De leveranciers kunnen dit realiseren door kortingen en actietarieven aan te bieden. Vanwege deze reden ben je bij vergelijkingssites vaak goedkoper uit dan op site van energieleveranciers zelf.

Hoe duurzaam is Oxxio Energie?

Ook het milieu is belangrijk voor de energie-aanbieder: Oxxio levert 100% groene stroom aan de consument. Aan bedrijven levert Oxxio een mix van groene en grijze stroom. Alle windstroom van Oxxio wordt opgewekt door windmolens in Europa.

Contactgegevens Oxxio Energie

Voor vragen kun je telefonisch, per mail of via social media contact opnemen met de energieleverancier:

  • E-mail: klantenservice@oxxio.nl
  • Klantenservice: 088 – 89 55 999

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen dan zul je aan Oxxio moeten doorgeven wanneer je de sleutel van je nieuwe woning krijgt. Je energiecontract verhuist doorgaans met je mee. Heb je in je nieuwe woning binnen 5 dagen energie nodig? Je kunt dan een spoedaanvraag doen bij Oxxio. Als je gaat emigreren naar het buitenland moet je zelf je contract bij Oxxio opzeggen. Dit kun je telefonisch regelen via de klantenservice. Je moet de meterstanden doorgeven en na enkele weken krijg je de eindafrekening van Oxxio.

Opzeggen Oxxio Energie

Ben je al lang klant bij Oxxio en wil je van Oxxio overstappen naar een andere leverancier? Dan kan een overstap voordelig uitpakken. Heb je een contract voor onbepaalde tijd? Dan kun je elk gewenst moment overstappen. Als je een contract hebt voor bepaalde tijd moet je goed kijken wanneer dit contract afloopt. Stap dan 8 tot 6 weken voor de einddatum over via onze energievergelijker. Houd er rekening mee dat je vaak een opzegboete moet betalen bij het voortijdig beëindigen van je energiecontract. De hoogte van de boete is afhankelijk van de resterende looptijd van je contract.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.