Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energieleveranciers

Essent Energie

Essent energie levert gas, elektriciteit, warmte en energiediensten aan consumenten en bedrijven in Nederland en België. Essent is de grootste producent van duurzame energie in Nederland. Essent heeft ruim 3.500 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Den Bosch.

Onderdeel van RWE

Sinds 2009 is Essent energie onderdeel van het Duitse energiebedrijf RWE. RWE behoort tot 1 van de 5 belangrijkste energiebedrijven in Europa. Het energieconcern is actief op het gebied van de productie, verkoop, levering en transport van elektriciteit en gas. Vanaf 2016 maakt RWE een splitsing tussen de groene en grijze productie van energie. De groene energiedivisie gaat verder onder de naam Innogy, Essent valt hieronder.

Doelen Essent

Essent heeft de ambitie om het best presterende energiebedrijf te worden. Dit wil Essent energie bereiken met de volgende doelstellingen:

  • Essent energie levert haar klanten de beste persoonlijke service en de laagste energierekening
  • Essent heeft in 2020 twee keer zo veel productiecapaciteit als in 2010
  • Essent is de meest aantrekkelijke en succesvolste werkgever in de sector
  • Essent halveert haar CO2-uitstoot

Producent van energie

Een groot deel van de in Nederland geleverde energie wordt door Essent zelf geproduceerd. Consumenten krijgen van Essent groene elektriciteit die voor minstens 80% in Nederland is opgewekt. Essent heeft in Noord Groningen windpark Westereems dat 140.000 huishoudens van groene elektriciteit voorziet. Daarnaast is er de Amercentrale in Geertruidenberg die stroom opwekt uit biomassa (natuurlijk restafval). Ook levert Essent stadsverwarming aan Enschede, mogelijk gemaakt met de warmte van afvalverwerkingsbedrijf Twence.

Besparen op Essent Energie en vergelijk de energietarieven van Essent

Op Overstappen.nl kun je de Essent tarieven met die van alle andere energieleveranciers vergelijken. Zie snel wat voor jou de voordeligste keuze is. Vul je naam, postcode en energieverbruik in onze vergelijker in. Wij tonen je een overzicht van de scherpste Essent aanbiedingen. Naar Essent overstappen nemen wij voor je uit handen met onze overstapservice.

Essent overstappen

Wil je van Essent overstappen naar een andere aanbieder? Of spreekt een Essent overstapkorting je aan en wil je juist switchen naar Essent. Wat je situatie ook is, onze vergelijker van energieleveranciers staat voor je klaar. Vul je verbruik en postcode in en wij tonen de voordeligste leveranciers en energiedeals van dit moment.

Over Essent

Essent behoort samen met Nuon en Eneco tot de grootste energieleveranciers in Nederland. Essent ontstond in 1999 na een fusie van 2 energiebedrijven. Sinds 2009 is Essent onderdeel van het Duitse energieconcern RWE.

Overstappen van Energie

Ik wil Essent opzeggen

Je kunt zelf je contract bij Essent opzeggen, maar het is efficiënter als je gebruik maakt van de handige overstapservice. Hierbij zegt je nieuwe energieleverancier de huidige energieaanbieder op. Je hebt hier zelf geen omkijken naar en kunt zonder al te veel moeite uitkijken naar een besparing op je energiekosten. Zelf Essent stopzetten is verleden tijd.

Waarom energie vergelijken?

  • Alle goede energiedeals in een overzicht
  • Exclusieve korting via Overstappen.nl, goedkoper dan via de leverancier
  • Gratis overstapservice, zodat je nooit zonder energie komt te zitten

Energielevering Essent stopzetten

Ga je verhuizen naar het buitenland? Of ga je in een verzorgingstehuis wonen? Dan is het nodig dat je zelf contact opneemt om de energielevering door Essent stop te zetten. Het enige wat je daarna nog moet doen is het doorgeven van de meterstanden. Je krijgt dan binnen enkele weken de eindafrekening toegestuurd.

Let op: je kunt niet een contract voor bepaalde tijd bij Essent opzeggen met als reden een verhuizing naar een ander adres. Je contract verhuist dan mee omdat leveranciers overal in Nederland energie kunnen leveren.

Ik wil juist naar Essent overstappen

Hierboven leggen we uit hoe je het contract bij Essent kunt stopzetten. Het kan ook zijn er op dit moment een aantrekkelijke Essent overstapkorting beschikbaar is in onze vergelijker. Je wilt hiervan profiteren en naar Essent overstappen. Een goed idee. Als je nu jarenlang bij dezelfde leverancier bent, loop je alle voordelen waar overstappers van profiteren mis. Gun jezelf ook een besparing en stap over.

« Terug naar energieleveranciers