Essent Energie

Essent tarieven

Contactgegevens
0800-3773680
info@essent.nl
https://www.essent.nl/
Vergelijk energieleveranciers

Essent energie levert gas, elektriciteit, warmte en energiediensten aan consumenten en bedrijven in Nederland en België. Essent is de grootste producent van duurzame energie in Nederland. De energieleverancier heeft ruim 3.500 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Den Bosch.

Over Essent Energie

Essent behoort samen met Nuon en Eneco tot de grootste energieleveranciers in Nederland. De energieleverancier ontstond in 1999 na een fusie van 2 energiebedrijven. Sinds 2009 is Essent energie onderdeel van het Duitse energiebedrijf RWE. RWE behoort tot 1 van de 5 belangrijkste energiebedrijven in Europa. Het energieconcern is actief op het gebied van de productie, verkoop, levering en transport van elektriciteit en gas. RWE heeft in 2016 een splitsing gemaakt tussen de groene en grijze productie van energie. De groene energiedivisie gaat verder onder de naam Innogy, Essent valt hieronder.

Essent heeft de ambitie om het best presterende energiebedrijf te worden. Dit wil Essent energie bereiken met de volgende doelstellingen:

  • Energie leveren aan klanten met de beste persoonlijke service en de laagste energierekening
  • Twee keer zoveel productiecapaciteit realiseren in 2020 t.o.v. 2010
  • De meest aantrekkelijke en succesvolste werkgever in de sector zijn
  • Halveren van de CO2-uitstoot

Essent tarieven 2022

Essent biedt twee soorten tarieven aan. Zo kun je kiezen voor een variabel contract, waarbij de prijs twee keer per jaar aangepast mag worden. Deze contractvorm is prettig voor consumenten die nergens aan vast willen zitten. Je bent namelijk vrij om het contract op te zeggen wanneer jij dat wilt.

Naast een variabel contract kun je ook kiezen voor een vast contract. Hierbij sluit je een contract af voor een bepaalde periode van bijvoorbeeld 1 of 3 jaar en liggen de tarieven vast. De prijs kan dus niet tussentijds verhoogd of verlaagd worden. Deze mate van zekerheid vertaalt de energieleverancier in lagere tarieven voor de klant. In de meeste gevallen liggen de tarieven bij een vast contract daarom een stuk lager dan bij een variabel contract.

Als je al jarenlang variabele tarieven betaalt, dan kun je met een overstap al snel honderden euro’s per jaar besparen.

EnergieleverancierStroomtarief 2022Gastarief 2022
Essent€0,686€3,085

* Laatste update: 5 mei 2022

Let op: De tarieven zijn op basis van het instaptarief van een nieuw variabel modelcontract. Omdat de instaptarieven voor nieuwe klanten dagelijks kunnen wijzigen kunnen de tarieven anders zijn dan hierboven getoond. Zodra je in een modelcontract zit mag het tarief 2 keer per jaar aangepast worden.

Welkomstkorting en (actie)tarieven Essent Energie

Op Overstappen.nl ontvang je een welkomstkorting als je een energiecontract afsluit. Energieleveranciers willen namelijk de hoogste positie in onze vergelijker bemachtigen. Door welkomstkortingen aan te bieden komen energieleveranciers hoger in onze vergelijker te staan, omdat ze goedkoper zijn. Daarom kun je bij vergelijkingswebsites vaak een goedkoper energiecontract afsluiten dan op de website van de energieleverancier zelf.

Contactgegevens Essent Energie

Voor vragen kun je contact opnemen met de klantenservice van Essent. Als je een zakelijk klant bent dan is het ook mogelijk om een e-mail te sturen naar Essent.

  • Klantenservice consument: 0900-1550
  • Klantenservice zakelijk: 0900-1466
  • E-mailadres zakelijk: ondernemersdesk@essent.nl

Wat te doen bij verhuizing?

Ga je verhuizen naar het buitenland? Of ga je in een verzorgingstehuis wonen? Dan is het nodig dat je zelf contact opneemt om de energielevering door Essent stop te zetten. Het enige wat je daarna nog moet doen is het doorgeven van de meterstanden. Je krijgt dan binnen enkele weken de eindafrekening toegestuurd. Neem je bij de verhuizing je energiecontract mee naar je nieuwe adres? Dan hoef je geen opzegboete te betalen.

Hoe duurzaam is Essent?

Een groot deel van de in Nederland geleverde energie wordt door Essent zelf geproduceerd. Consumenten krijgen van Essent groene elektriciteit die voor minstens 80% in Nederland is opgewekt. Essent heeft in Noord Groningen windpark Westereems dat 140.000 huishoudens van groene elektriciteit voorziet. Daarnaast is er de Amercentrale in Geertruidenberg die stroom opwekt uit biomassa (natuurlijk restafval). Ook levert Essent stadsverwarming aan Enschede, mogelijk gemaakt met de warmte van afvalverwerkingsbedrijf Twence.

Opzeggen Essent Energie

Je kunt zelf je contract bij Essent opzeggen, maar het is efficiënter als je gebruik maakt van de handige overstapservice. Hierbij zegt je nieuwe energieleverancier de huidige energieaanbieder op. Op Overstappen.nl kun je energieleveranciers vergelijken en de leverancier kiezen die het beste bij je past. Als je via ons overstapt dan zegt je nieuwe energieleverancier je huidige energiecontract op.

Houd er rekening mee dat je vaak een opzegboete moet betalen bij het voortijdig beëindigen van het energiecontract. Wil je liever zelf je energiecontract opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice van Essent: 0800-3773680 (gratis).

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.