Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energieleveranciers

Essent Energie

Essent energie levert gas, elektriciteit, warmte en energiediensten aan consumenten en bedrijven in Nederland en België. Essent is de grootste producent van duurzame energie in Nederland. Essent heeft ruim 3.500 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Den Bosch.

Onderdeel van RWE

Sinds 2009 is Essent energie onderdeel van het Duitse energiebedrijf RWE. RWE behoort tot 1 van de 5 belangrijkste energiebedrijven in Europa. Het energieconcern is actief op het gebied van de productie, verkoop, levering en transport van elektriciteit en gas. Vanaf 2016 maakt RWE een splitsing tussen de groene en grijze productie van energie. De groene energiedivisie gaat verder onder de naam Innogy, Essent valt hieronder.

Doelen Essent

Essent heeft de ambitie om het best presterende energiebedrijf te worden. Dit wil Essent energie bereiken met de volgende doelstellingen:

  • Essent energie levert haar klanten de beste persoonlijke service en de laagste energierekening
  • Essent heeft in 2020 twee keer zo veel productiecapaciteit als in 2010
  • Essent is de meest aantrekkelijke en succesvolste werkgever in de sector
  • Essent halveert haar CO2-uitstoot

Producent van energie

Een groot deel van de in Nederland geleverde energie wordt door Essent zelf geproduceerd. Consumenten krijgen van Essent groene elektriciteit die voor minstens 80% in Nederland is opgewekt. Essent heeft in Noord Groningen windpark Westereems dat 140.000 huishoudens van groene elektriciteit voorziet. Daarnaast is er de Amercentrale in Geertruidenberg die stroom opwekt uit biomassa (natuurlijk restafval). Ook levert Essent stadsverwarming aan Enschede, mogelijk gemaakt met de warmte van afvalverwerkingsbedrijf Twence.

Besparen op Essent Energie en vergelijk de energietarieven van Essent

Op Overstappen.nl kun je de Essent tarieven met die van alle andere energieleveranciers vergelijken. Zie snel wat voor jou de voordeligste keuze is. Vul je naam, postcode en energieverbruik in onze vergelijker in. Wij tonen je een overzicht van de scherpste Essent aanbiedingen. Naar Essent overstappen nemen wij voor je uit handen met onze overstapservice.

« Terug naar energieleveranciers