Essent Energie

Essent Energie

Contactgegevens
Vergelijk energieleveranciers

Essent energie levert gas, elektriciteit, warmte en energiediensten aan consumenten en bedrijven in Nederland en België. Essent is de grootste producent van duurzame energie in Nederland. De energieleverancier heeft ruim 3.500 medewerkers en heeft zijn hoofdkantoor in Den Bosch.

Over Essent Energie

Essent behoort samen met Nuon en Eneco tot de grootste energieleveranciers in Nederland. De energieleverancier ontstond in 1999 na een fusie van 2 energiebedrijven. Sinds 2009 is Essent energie onderdeel van het Duitse energiebedrijf RWE. RWE behoort tot 1 van de 5 belangrijkste energiebedrijven in Europa. Het energieconcern is actief op het gebied van de productie, verkoop, levering en transport van elektriciteit en gas. RWE heeft in 2016 een splitsing gemaakt tussen de groene en grijze productie van energie. De groene energiedivisie gaat verder onder de naam Innogy, Essent valt hieronder.

Essent heeft de ambitie om het best presterende energiebedrijf te worden. Dit wil Essent energie bereiken met de volgende doelstellingen:

  • Energie leveren aan klanten met de beste persoonlijke service en de laagste energierekening
  • Twee keer zoveel productiecapaciteit realiseren in 2020 t.o.v. 2010
  • De meest aantrekkelijke en succesvolste werkgever in de sector zijn
  • Halveren van de CO2-uitstoot

Welkomstkorting en (actie)tarieven Essent Energie

Op Overstappen.nl ontvang je een welkomstkorting als je een energiecontract afsluit. Energieleveranciers willen namelijk de hoogste positie in onze vergelijker bemachtigen. Door welkomstkortingen aan te bieden komen energieleveranciers hoger in onze vergelijker te staan, omdat ze goedkoper zijn. Daarom kun je bij vergelijkingswebsites vaak een goedkoper energiecontract afsluiten dan op de website van de energieleverancier zelf.

Contactgegevens Essent Energie

Voor vragen kun je contact opnemen met de klantenservice van Essent. Als je een zakelijk klant bent dan is het ook mogelijk om een e-mail te sturen naar Essent.

  • Klantenservice consument: 0900-1550
  • Klantenservice zakelijk: 0900-1466
  • E-mailadres zakelijk: ondernemersdesk@essent.nl

Wat te doen bij verhuizing?

Ga je verhuizen naar het buitenland? Of ga je in een verzorgingstehuis wonen? Dan is het nodig dat je zelf contact opneemt om de energielevering door Essent stop te zetten. Het enige wat je daarna nog moet doen is het doorgeven van de meterstanden. Je krijgt dan binnen enkele weken de eindafrekening toegestuurd. Neem je bij de verhuizing je energiecontract mee naar je nieuwe adres? Dan hoef je geen opzegboete te betalen.

Een groot deel van de in Nederland geleverde energie wordt door Essent zelf geproduceerd. Consumenten krijgen van Essent groene elektriciteit die voor minstens 80% in Nederland is opgewekt. Essent heeft in Noord Groningen windpark Westereems dat 140.000 huishoudens van groene elektriciteit voorziet. Daarnaast is er de Amercentrale in Geertruidenberg die stroom opwekt uit biomassa (natuurlijk restafval). Ook levert Essent stadsverwarming aan Enschede, mogelijk gemaakt met de warmte van afvalverwerkingsbedrijf Twence.

Opzeggen Essent Energie

Je kunt zelf je contract bij Essent opzeggen, maar het is efficiënter als je gebruik maakt van de handige overstapservice. Hierbij zegt je nieuwe energieleverancier de huidige energieaanbieder op. Op Overstappen.nl kun je energieleveranciers vergelijken en de leverancier kiezen die het beste bij je past. Als je via ons overstapt dan zegt je nieuwe energieleverancier je huidige energiecontract op.

Houd er rekening mee dat je vaak een opzegboete moet betalen bij het voortijdig beëindigen van het energiecontract. Wil je liever zelf je energiecontract opzeggen? Neem dan contact op met de klantenservice van Essent: 0800-3773680 (gratis).