NoordEnergie | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

NoordEnergie

Contactgegevens
085-0606644
service@noordenergie.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over Noord Energie

In 2018 is in Heerenveen Noord Energie opgericht. Het is een kleine leverancier die alleen groene energie uit Nederland levert. De stroom wekken ze op met zonne-energie, windenergie en biomassa. Ze leveren aan consumenten, klein zakelijk en grootzakelijk.

Snel navigeren naar

Tarieven Noord Energie

Het getoonde tarief is gebaseerd op het variabele instaptarief van het modelcontract. Dit tarief is inclusief alle belastingen tot een verbruik van maximaal 10.000 kWh stroom 170.000 m³ gas. Als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energieprijzen pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven Noord Energie

Product Tarief
Stroom enkel € NNB
Stroom normaal € NNB
Stroom dal € NNB
Gas € NNB
Terugleververgoeding € NNB

Alle getoonde tarieven zijn variabel en inclusief alle belastingen.
Laatste update: 6 juni 2024

Aanbiedingen Noord Energie

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar Noord Energie zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket Noord Energie

Soort product Noord Energie stroom
90% Windenergie
10% Zonne-energie
% Duurzaamheid 100% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 NoordEnergie

Samen naar een duurzame wereld

Noord Energie en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. Noord Energie is (nog) niet meegenomen in het onderzoek van WISE.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar Noord Energie. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

Noord Energie stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest Noord Energie de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert Noord Energie op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij Noord Energie is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag Noord Energie een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer je een aanvraag hebt gedaan ontvang je van Noord Energie binnen 24 uur een bevestiging van je aanvraag via e-mail.
  Na het ontvangen van je contract duurt het nog 2-4 weken voordat je energie geleverd krijgt van Noord Energie.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt Noord Energie je opzegboete niet over.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Spoedaanvraag voor nieuwe woning/verhuizing mogelijk. Neem in het geval van een spoedaanvraag zelf contact op met NoordEnergie.

  Hoe regelt NoordEnergie het financieel?

  De hoogte van je maandbedrag wordt historisch bepaald.
  Noord Energie schrijft elke maand op de dag van start van je levering het maandbedrag via automatische incasso af. Heb je dus een contract dat op 13 april 2023 is gestart, dan wordt het maandbedrag elke 13e afgeschreven. Je mag het ook handmatig overmaken, maar dan vragen ze € 1,35 administratiekosten per overboeking.
  Ja, je kan het maanbedrag zelf aanpassen. Dit kan je zelf doen door te bellen of in de online omgeving.

  Heeft NoordEnergie een app?

  Nee ze hebben geen app waarin je jouw gebruiksoverzicht kan zien. Wel hebben ze een online omgeving waar jij al je gegevens en correspondentie in kan zien.

  Wanneer zijn de daluren van NoordEnergie?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

  Wat zijn de zakelijke contactgegevens?

  Zakelijke contactgegevens NoordEnergie
  Telefoonnummer: 085-0606644
  Openingstijden zakelijk: maandag t/m vrijdag 10:00 – 17:00
  E-mail: Info@noordenergie.nl

  Waar moet ik op letten bij een zakelijk energiecontract?

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Staat er in het kadaster alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van NoordEnergie zijn inclusief en exclusief btw.
  • Annuleren: Let goed op of er sprake is van een bedenktijd na je aanvraag. Meestal heb je namelijk géén bedenktijd. Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen.