ENGIE

Contactgegevens
088-4446666
klantenservice.nl@engie.com
Vergelijk energieleveranciers

Over ENGIE

Het Franse multinationale energiebedrijf ENGIE is in 2008 ontstaan, maar heeft in 2015 pas de naam ENGIE gekregen. Voorheen was het bekend onder de naam GDF SUEZ. Het bedrijf zit in 70 landen gevestigd en heeft meer dan 150.000 werknemers. In Nederland zit het hoofdkantoor van ENGIE in Zwolle waar 5.700 mensen werkzaam zijn. ENGIE wil ervoor zorgen dat klanten de regie in handen krijgen over hun eigen transitie naar een duurzame wereld en zelf hun energiekosten kunnen beheren en optimaliseren. Zelf willen ze ook een transitie maken naar een duurzamere wereld dit doen ze door te investeren in duurzame energie.

Snel navigeren naar

Tarieven ENGIE

Het getoonde tarief is gebaseerd op het variabele instaptarief van het modelcontract. Dit tarief is inclusief alle belastingen tot een verbruik van maximaal 10.000 kWh stroom en 170.000 m³ gas. Als je nu een contract afsluit kan het tarief afwijken van onderstaande. Op de energieprijzen pagina vind je de meest actuele tarieven van verschillende leveranciers.

Tarieven ENGIE

Product Tarief
Stroom enkel € 0,294
Stroom normaal € 0,305
Stroom dal € 0,282
Gas € 1,255
Terugleververgoeding € 0,040

Alle getoonde tarieven zijn variabel en inclusief alle belastingen.
Laatste update: 1 mei 2024

Aanbiedingen ENGIE

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar ENGIE zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket ENGIE

Soort product ENGIE Consument ENGIE Nederland (alleen zakelijk)
68,3% Zonne-energie 7,7% Zonne-energie
31,5% Windenergie 28,4% Windenergie
0,1% Waterenergie 6,2% Waterenergie
0,1% Aardgas 57,3% Aardgas
0,1% biomassa 0,4% biomassa
100% fossiele brandstoffen (uit NL)
% Duurzaamheid 100% duurzaam 28,2% duurzaam

Bron: Stroometiket 2022 ENGIE

Samen naar een duurzame wereld

ENGIE en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar ENGIE. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.
[Energieleverancier] stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest [Energieleverancier] de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert ENGIE op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij ENGIE is dit telefonisch mogelijk door te bellen naar: 088-4446622. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag ENGIE een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan bij ons ontvang jij, van ENGIE, binnen één werkdag een bevestiging van je aanvraag via e-mail.
  Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van ENGIE.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt ENGIE je opzegboete niet over.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Ja dat is mogelijk, alleen niet via ons. Je zal zelf moeten bellen naar de klantenservice van ENGIE. Zij zullen je aanvraag in behandeling nemen en daarbij een borg vragen van € 400,- per product .

  Hoe regelt ENGIE het financieel?

  De hoogte van je maandbedrag wordt mondeling bepaald.
  ENGIE schrijft elke 27e van de maand het maandbedrag via automatsiche incasso af. Je mag het ook handmatig overmaken, maar dan vragen ze € 2,- administratiekosten per overboeking.
  Je kan het maanbedrag zelf aanpassen. Dit kan je doen door via MijnENGIE of de ENGIE-app. Je kan het maximaal verlagen met 50%.

  Heeft ENGIE een app?

  Ja, ze hebben een app én een online omgeving waarin jij al jouw verbruiksgegevens en correspondentie kan zien.

  Wanneer zijn de daluren vanENGIE?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

  Wat zijn de zakelijke contactgegevens?

  Zakelijke contactgegevens ENGIE
  Telefoonnummer: 088 – 444 66 50
  Openingstijden zakelijk: maandag t/m vrijdag: 9:00 – 17:00 uur
  E-mail:ondernemersdesk.nl@engie.com

  Waar moet ik op letten bij een zakelijk energiecontract?

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Heeft het adres alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van ENGIE zijn exclusief btw.
  • Annuleren: Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen door te bellen of te mailen. Na het aanvragen van een zakelijk energiecontract bij ENGIE heb je twee weken, na bevestiging, om te annuleren.