Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Energieleveranciers

Greenchoice Energie

Greenchoice is een energieleverancier die in 2001 is opgericht en 100% groene energie levert. Inmiddels levert het bedrijf, die Eneco als aandeelhouder heeft, aan ruim 330.000 huishoudens, bedrijven en multi-sites. Greenchoice energie stimuleert het gebruik van groene energie en streeft naar een goede, eerlijke service waarbij de klant centraal staat.

Energieverbruik terugdringen

Energieleverancier Greenchoice helpt klanten minder energie te verbruiken dan het landelijk gemiddelde. Daarom adviseren en ondersteunen zij klanten bij energiebesparing en energieopwekking. 25% van de klanten van Greenchoice koos in 2010 voor een specifieke opwekkingseenheid (zonne-energie, windenergie, waterkracht of biovergisting), is zelf opwekker of doet mee aan het bosplan van Greenchoice.

Decentrale energieopwekking

Greenchoice wil een belangrijke rol gaan spelen in de decentrale opwekking door particulieren. Dit wordt een factor van betekenis. Hiertoe werkt Greenchoice samen met lokale energieprojecten en investeert de energieleverancier hier geld in. Niet alle energieleveranciers willen hieraan meedoen. Greenchoice wil lokale energieprojecten op weg helpen waarna deze desgewenst zelfstandig verder kunnen gaan.

Samenstelling groene energie

Voor elke productie van groene stroom wordt een certificaat afgegeven. Groene stroom kan overal in Europa worden opgewekt. Greenchoice probeert zo veel mogelijk stroom in Nederland te laten opwekken. Wat betreft gas werkt Greenchoice met biogas opgewekt uit agrarisch afval of met ‘bosgecompenseerd gas’, de uitstoot hiervan wordt gecompenseerd door te investeren in het aanplanten van bos en CO2-compensatieprojecten.

Greenchoice en andere leveranciers vergelijken

Op Overstappen.nl vergelijk je Greenchoice tarieven met die van andere energieleveranciers in Nederland. In onze vergelijker kun je je gegevens invoeren. Vervolgens zie je welke energieleverancier het beste bij je past qua prijs, soort energie of contractvorm. Je kunt naar Greenchoice overstappen via onze overstapservice. Zie zonder zorgen een lagere energierekening tegemoet.

« Terug naar energieleveranciers