Greenchoice Energie

energieleverancier Greenchoice

Contactgegevens
010-4782326
info@greenchoice.nl
https://www.greenchoice.nl/
Vergelijk energieleveranciers

Greenchoice is een van origine Rotterdamse energieleverancier die in 2001 is opgericht en 100% duurzame energie levert. Inmiddels is deze leverancier uitgegroeid tot een van de grootste duurzame spelers in Nederland. Greenchoice stimuleert namelijk het gebruik van écht duurzame energie en streeft naar een goede, eerlijke service waarbij de klant centraal staat. Daarom krijgt Greenchoice ook altijd hoge klantbeoordelingen in onze vergelijker.

Over Greenchoice

Greenchoice wil een belangrijke rol gaan spelen in de decentrale opwekking door particulieren. Dit wordt een factor van betekenis. Daarom werkt Greenchoice samen met lokale energieprojecten en investeert de energieleverancier hier geld in. Niet alle energieleveranciers willen hieraan meedoen. Greenchoice wil lokale energieprojecten op weg helpen waarna deze desgewenst zelfstandig verder kunnen gaan.

Onlangs heeft Greenchoice Qurrent overgenomen en ook de Energie Transitie Groep. O.a. Huismerk Energie en De Groene Stroomfabriek maakten daar deel van uit.

Greenchoice tarieven 2022

Alle energieleveranciers mogen 2 keer per jaar de variabele tarieven aanpassen. De meeste Nederlanders hebben een variabel contract met variabele tarieven. Een contract met variabele tarieven is fijn als je nergens aan vast wilt zitten. Echter kunnen de tarieven dus op 2 momenten per jaar verhoogd of verlaagd worden.

De vaste tarieven van Greenchoice zijn meestal scherper geprijsd. Deze tarieven worden vastgelegd in een contract voor bepaalde tijd. Greenchoice biedt contracten aan met een looptijd van 1 of 3 jaar. Na deze periode kun je ingaan op het verleng aanbod, wordt je contract omgezet in een variabel contract of je kunt overstappen naar een nieuwe leverancier.

EnergieleverancierStroomtarief 2022Gastarief 2022
Greenchoice€0,467€2,051

* Laatste update: 4 januari 2022 Let op: De tarieven zijn op basis van het instaptarief van een nieuw variabel modelcontract. Omdat de instaptarieven voor nieuwe klanten dagelijks kunnen wijzigen kunnen de tarieven anders zijn dan hierboven getoond. Zodra je in een modelcontract zit mag het tarief 2 keer per jaar aangepast worden.

Welkomstkorting en (actie)tarieven Greenchoice

Op Overstappen.nl ontvang je een welkomstkorting als je een energiecontract afsluit. Energieleveranciers willen namelijk de hoogste positie in onze vergelijker bemachtigen. Door welkomstkortingen aan te bieden komen energieleveranciers hoger in onze vergelijker te staan, omdat ze goedkoper zijn. Daarom kun je bij vergelijkingswebsites vaak een goedkoper energiecontract afsluiten dan op de website van de energieleverancier zelf.

Contactgegevens Greenchoice

Voor vragen kun je contact opnemen met de klantenservice van Greenchoice. De klantenservice voor consumenten is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 17.30 uur. Op zaterdag tussen 8.30 en 17.00 uur. De klantenservice voor zakelijke klanten is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 17.00 uur.

  • Klantenservice consument: 010-478 23 26
  • Klantenservice zakelijk: 010-850 06 61

Wat te doen bij verhuizing?

Als je gaat verhuizen moet je zelf het contract bij Greenchoice stopzetten. Je kunt dit telefonisch regelen. Vergeet niet om zelf je verhuizing door te geven aan de leverancier op jouw oude adres. Als je de meterstanden hebt doorgegeven aan de leverancier ontvang je een eindafrekening.

Ben je al klant van Greenchoice en wil je graag je contract mee verhuizen? Je kunt je verhuizing dan doorgeven op hun website via ‘Mijn dossier’. Heb je binnen één dag stroom nodig? Bel dan naar 010-478 23 26, geef je nieuwe adres aan Greenchoice door en de eerstvolgende werkdag ben je al van stroom voorzien.

Hoe duurzaam is Greenchoice?

Voor elke productie van groene stroom wordt een certificaat afgegeven. Groene stroom kan overal in Europa worden opgewekt. Greenchoice probeert zo veel mogelijk stroom in Nederland te laten opwekken. Wat betreft gas werkt Greenchoice met biogas opgewekt uit agrarisch afval of met ‘bosgecompenseerd gas’. De uitstoot hiervan wordt gecompenseerd door te investeren in het aanplanten van bos en CO2-compensatieprojecten.

Energieleverancier Greenchoice helpt klanten minder energie te verbruiken dan het landelijk gemiddelde. Daarom adviseren en ondersteunen zij klanten bij energiebesparing en energieopwekking.

Opzeggen Greenchoice

Als je een energiecontract voortijdig opzegt dan moet je vaak een opzegboete betalen. Bij Greenchoice hoef je alleen bij specifieke contracten een opzegboete te betalen. Je kunt dit nalezen in de contractvoorwaarden. Greenchoice neemt je opzegboete niet over. Als je via Overstappen.nl overstapt naar een andere energieleverancier dan zegt je huidige energieleverancier je energiecontract automatisch op.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.