Schadegarant | Overstappen.nl

Schadegarant

De meeste autoverzekeraars werken samen met organisaties zoals Schadegarant om snel, efficiënt en betaalbaar reparaties te laten uitvoeren. Maar wat is Schadegarant precies en wanneer kun je bij één van de bedrijven van Schadegarant terecht?

Wat is Schadegarant?

Schadegarant is een stichting die samenwerkt met autoverzekeraars, schadeherstelbedrijven en tussenpersonen om autoschade snel en vakkundig te herstellen. Het doel van de organisatie is om verzekerden eenvoudig toegang te geven tot betrouwbare schadeherstelservices. Valt de schade onder de dekking, dan worden de reparatiekosten direct door de verzekeraar aan de schadehersteller betaald. De verzekerde hoeft dus niets voor te schieten.

Naast Schadegarant is er ook het partnerbedrijf Glasgarant, dat zich specifiek richt op het herstellen van ruitschade. Ook met ruitschade kun je dus bij de stichting terecht.

Voordelen aangesloten herstelbedrijven

Laat je je auto repareren bij een herstelbedrijf van Schadegarant of Glasgarant? Dan profiteer je van verschillende voordelen:

  • Geen vooruitbetaling: je hoeft de reparatiekosten niet zelf voor te schieten. Deze worden direct met de verzekeraar verrekend.
  • Lager eigen risico: vaak betaal je een lager eigen risico wanneer je je auto laat repareren bij herstelbedrijven die bij Schadegarant zijn aangesloten.
  • Vervangend vervoer: tijdens de reparatie kun je gebruikmaken van vervangend vervoer. Ook kan je auto worden opgehaald en teruggebracht. Let op, deze diensten gelden niet bij ruitschade!
  • Garantie: de uitgevoerde reparaties zijn voorzien van een garantie.
    Kwaliteit: de aangesloten herstelbedrijven voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. De reparatie wordt dus waarschijnlijk vakkundig uitgevoerd.

De exacte regelingen hangen af van het soort schade en de individuele regelingen van jouw verzekeraar. Controleer de polisvoorwaarden als je zeker wilt weten welke voordelen er bij jouw dekking horen.

Is mijn herstelbedrijf Schadegarant of Glasgarant?

In de volgende tabel kun je zien met welke hersteller jouw verzekeraar samenwerkt. In het geval van ABN AMRO, a.s.r., Nationale Nederlanden OHRA en Rhion zijn dit Schadegarant en Glasgarant. De overige verzekeraars werken samen met andere partijen.

 

VerzekeraarBlikschadeRuitschade
AudiAudiAudi
ABN AMROSchadegarantGlasgarant
AegonAegonAegon
Allianz DirectAllianz DirectAllianz Direct
a.s.r.SchadegarantGlasgarant
Avéro AchmeaAvéro AchmeaAvéro Achmea
Centraal BeheerCentraal BeheerCentraal Beheer
FBTOFBTOFBTO
InsharedInsharedInshared
Nationale NederlandenSchadegarantGlasgarant
NeerlandseRISKRISK
OHRASchadegarantGlasgarant
RhionSchadegarantGlasgarant
SEATSEATSEAT
SkodaSkodaSkoda
UnivéUnivéUnivé
VolkswagenVolkswagenVolkswagen

Verdere schadeafwikkeling

Laat je je auto repareren bij een herstelbedrijf dat samenwerkt met jouw verzekeraar? Dan verloopt de schadeafhandeling meestal eenvoudiger en sneller dan wanneer je zelf een garage uitkiest. De hersteller regelt de financiële afhandeling in dit geval namelijk direct met je verzekeraar. Dit scheelt in papierwerk, berekeningen en tijd. Zo kun jij zo snel mogelijk weer met je auto de weg op!

Vervangend vervoer

Als je auto tijdens de reparatie een tijdje niet gebruikt kan worden, heb je bij Schadegarant recht op vervangend vervoer. Ook kan je auto opgehaald en teruggebracht worden wanneer dit nodig is. Je hoeft voor deze diensten niet extra te betalen.

Het vervangend vervoer en de haal- en brengservice van Schadegarant geldt niet voor ruitschade.

Verzekeren van je auto

Op zoek naar een voordelige autoverzekering? Bij Overstappen.nl helpen we je bij het maken van de juiste keuze. Vul onze vergelijker in en wij zetten de beste opties voor je op een rij.

Ben je op zoek naar een verzekeraar die is aangesloten bij Schadegarant? Bekijk dan de tabel op deze pagina en hou hier rekening mee bij het maken van jouw keuze.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
7 minuten 31-05-2024

Over onze expert

Sinds 2017 is Jerry Poel onderdeel van de Kizi familie. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de autoverzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere autoverzekering. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Heb je autoschade? Zoek dan eerst uit of je via je verzekeraar bij een herstelbedrijf terecht kunt — zoals een garage van Schadegarant bijvoorbeeld. Deze informatie vind je vaak op de groene kaart van je autoverzekering. Is dit niet het geval? Zoek dan zelf een betrouwbaar herstelbedrijf op. Communiceer dit wel vooraf met je verzekeraar om problemen met je verzekeringsclaim te voorkomen.

Reparaties via Schadegarant of Glasgarant zijn niet per se goedkoper, maar komen wel met een aantal financiële voordelen. Zo betaal je vaak een lager eigen risico en krijg je gratis vervangend vervoer. Ook wordt de schade door je verzekeraar aan de hersteller betaald, waardoor je zelf niets hoeft voor te schieten.

Als je je auto laat repareren bij een garage die niet is aangesloten bij Schadegarant of Glasgarant, kan het zijn dat je een hoger eigen risico betaalt en mogelijk zelf de kosten moet voorschieten. Controleer bij je verzekeraar welke vergoedingen van toepassing zijn.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws