Bestelauto verzekeren particulier

Als je voldoet aan een aantal voorwaarden, dan is je bestelauto verzekeren particulier zeker mogelijk. Wat is een bestelautoverzekering? En wanneer kun je je autoverzekering het beste particulier of juist zakelijk afsluiten? Wij leggen het je uit.

Bestelautoverzekering: wat is het?

Een autoverzekering die je afsluit voor je bestelwagen is een bestelautoverzekering. Het is belangrijk dat je het onderscheid maakt tussen een bestelauto en een personenauto als je een verzekering gaat afsluiten voor je bestelauto. Meestal dient een bestelauto als vervoer van goederen. Hierbinnen is een laadruimte beschikbaar met een vlakke, vaste laadvloer over de hele breedte en lengte, waar geen zitplaatsen aanwezig zijn.

Het maximaal beladen gewicht mag 3500 kilo bedragen. Als je aan deze voorwaarden voldoet, dan kun je een bestelautoverzekering afsluiten. Met deze verzekering kun je je auto verzekeren voor de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid). Ook zijn er aanvullende verzekeringen beschikbaar zodat je de schade aan je eigen bestelwagen kunt dekken.

Bestelauto verzekeren particulier

Bestelauto verzekeren particulier en zakelijk – Het verschil

Als je je bestelauto wilt verzekeren, dan heb je de keuze uit particulier of zakelijk. Gebruik je je bestelauto voor minder dan vijfduizend kilometer per jaar “overig” zakelijk, dan wordt dit gezien als particulier gebruik. Ook woon-werkverkeer worden hierbij als particuliere kilometers geteld. Heb je de bestelwagen op naam van je bedrijf gezet, dan ziet de verzekeraar dit als zakelijk gebruik. Onder “overig” zakelijk gebruik vallen onder andere koeriersdiensten, taxi’s, uitzendbureaus en lesauto’s.

Hoe een bestelauto verzekeren particulier werkt

De mogelijkheden zijn dus een bestelauto verzekeren particulier of zakelijk verzekeren. Als je geen eigen zaak hebt, dan gebruik je je bestelwagen uitsluitend particulier en kun je hem ook particulier verzekeren. Als (zelfstandig) ondernemer rijd je zakelijke ritten. Deze zijn niet gedekt als je een particuliere bestelautoverzekering afsluit.

Houd in gedachten dat een aantal verzekeraars geen bedrijfsauto met grijs kenteken verzekeren. Ook zijn er sowieso minder aanbieders van bestelautoverzekeringen, maar nog wel een aantal. Het beste kun je een vergelijking maken van online aanbieders die je bestelauto particulier kunnen verzekeren.

Keuze uit drie dekkingen bij bestelauto verzekeren particulier

Als je je bestelauto particulier verzekert, dan heb je de keuze uit drie dekkingen. Per verzekeraar verschillen de voorwaarden, maar over het algemeen geldt onderstaande.

WA-autoverzekering

 • Alleen de schade die je toebrengt aan anderen wordt vergoed.

Beperkt casco autoverzekering

 • Alleen de schade die je toebrengt aan anderen wordt vergoed;
 • Schade aan je bestelauto door diefstal, brand en natuurgeweld is gedekt;
 • Je ontvangt vergoeding op basis van dagwaarde;
 • Je krijgt een nieuwwaarderegeling voor je nieuw gekochte bestelauto.

All Risk autoverzekering

 • Hetzelfde als de Beperkt casco autoverzekering;
 • Schade aan je bestelwagen door je eigen schuld wordt vergoed;
 • Schade dat veroorzaakt wordt door vandalisme is gedekt.

Goedkope bestelauto verzekeren particulier

Als je op zoek bent naar een goedkope bestelautoverzekering voor particulier gebruik, kies dan alleen voor de WA-dekking. De bestelwagen kun je hiermee niet zakelijk gebruiken maar andersom is wel toegestaan. Heb je een eigen zaak? Maak dan wel gebruik van een zakelijke autoverzekering zpp zodat er geen problemen bij schade ontstaan.

Bestelautoverzekeringen vergelijken

Het is nog niet mogelijk om bestelautoverzekeringen te vergelijken op Overstappen.nl. Als dit wel het geval is, laten we je het meteen weten.

Op zoek naar een autoverzekering voor een “gewone” auto? Ga dan naar onze vergelijker en vul je gegevens in.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.