Hoe zeg ik mijn autoverzekering op?

Je moet je autoverzekering zelf opzeggen als je wilt overstappen naar een nieuwe autoverzekering. Na de contractvervaldatum van het eerste jaar van je huidige autoverzekering kun je meestal dagelijks opzeggen, met een maand opzegtermijn. In sommige gevallen kun je je autoverzekering per direct opzeggen.

Contractduur autoverzekering

Als je een autoverzekering afsluit, dan heb je meestal een contract van een jaar. Je kunt het contract in het eerste jaar dus niet tussentijds opzeggen. Uitzondering hierop is wanneer je je auto verkoopt. Na de eerste verlenging van je autoverzekering, kun je dagelijks opzeggen met een opzegtermijn van één maand. Er zijn overigens ook autoverzekeraars die geen contract van een jaar of een opzegtermijn van een maand hanteren.

Maak gebruik van de opzegservice

Opzeggen doe je het beste schriftelijk, bij voorkeur aangetekend. Sluit je via onze vergelijker een autoverzekering af, dan bieden wij in samenwerking met www.opzeggen.nl je een gratis opzegservice aan. De opzegservice van www.opzeggen.nl garandeert dat je oude contract wordt opgezegd, en verzorgt de volledige afhandeling hiervan. Is je auto verkocht of gesloopt? Dan kun je zonder opzegtermijn opzeggen of je verzekering opschorten. Lees er alles over op autoverzekering opzeggen.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.