Wat is een ongevallen-inzittendenverzekering?

Wat is een ongevallen-inzittendenverzekering?

Tijdens een ongeval is het mogelijk dat jij en/of je passagiers gewond raken. Als iemand daarbij blijvende invaliditeit oploopt of overlijdt, keert de ongevallen-inzittendenverzekering uit. Bij invaliditeit ongeveer € 35.000 en bij overlijden ongeveer € 15.000. Het speelt geen rol wie schuld heeft.

Dekking ongevallen-inzittendenverzekering

Raak jij of je medepassagier bij een ongeval gewond? De medische kosten zijn altijd gedekt via je zorgverzekering. Mocht een ongeval echter leiden tot blijvende invaliditeit en/of overlijden, dan kun je met een ongevallen-inzittendenverzekering rekenen op een vooraf vastgestelde vergoeding. Wie er schuldig is aan het ongeval maakt hierbij niet uit. Deze aanvullende verzekering dekt bij invaliditeit ongeveer € 35.000, bij overlijden ligt dit om en nabij de € 15.000.

Niet verplicht

De ongevallen-inzittendenverzekering is niet noodzakelijk. Alleen is het voor jezelf een prettig idee dat bij een auto-ongeluk jij en/of je passagiers niet met lege handen achterblijven. De premie bedraagt enkele tientallen euro’s per jaar.

Overlapping

De ongevallen-inzittendenverzekering is overbodig als je al een schade-inzittendenverzekering hebt. Beide verzekeringen overlappen elkaar voor een groot deel. De schade-inzittendenverzekering vergoedt de werkelijk geleden schade in plaats van een van te voren bepaald vast bedrag. Deze verzekering kent vaak een dekking tot € 1.000.000.

Autoverzekering afsluiten

Overstappen naar een goedkope autoverzekering kan een grote besparing opleveren. Een goedkope autoverzekering kan overigens een prima keuze zijn qua kwaliteit en dekking. Vergelijk bij Overstappen.nl eenvoudig autoverzekeringen in Nederland.