Aanvullende autoverzekeringen | Overstappen.nl

Aanvullende autoverzekeringen

Maak een vergelijking en vind gemakkelijk een aanvullende autoverzekering voor jouw auto.
Vul in en bereken je premie

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3379 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  6 uur geleden
  Gemakkelij

  Gemakkelijk en snel

  Bart Vreeker
  Star on Star on Star on Star on Star off
  7 uur geleden
  Duidelijk en redelijk eenvoudig

  Duidelijk en redelijk eenvoudig. Maar wat ik niet begreep was waarom een leverancier 2 tarieven heeft.

  sihong
  Star on Star on Star on Star on Star on
  12 uur geleden
  dezelfde dag geregeld.

  dezelfde dag geregeld.

  Rita Deelen
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3379 reviews

  Snel navigeren naar:

  Welke aanvullende dekkingen zijn er?

  Een aanvullende autoverzekering is een extra dekking die je naast de basisverzekering (WA, WA + beperkt casco en All risk) voor je auto kunt afsluiten. Je kunt je hiermee extra beschermen tegen verschillende soorten risico’s en onvoorziene gebeurtenissen. Er zijn 5 verschillende soorten aanvullende verzekeringen die je naast de basisdekking van je autoverzekering kunt afsluiten:

  Wil je één van bovenstaande aanvullende dekkingen afsluiten? Na het maken van een vergelijking, geef je de gewenste aanvullende dekkingen bij de gekozen verzekeraar.

  autoverzekering

  Een aanvullende dekking afsluiten

  1. Stap 1

   Vul je gegevens in

  2. Stap 2

   Kies je gewenste dekking

  3. Stap 3

   Kies een verzekeraar

  4. Stap 4

   Sluit de aanvullende dekking af

  Uitleg per dekking

  1. Schade-inzittenden verzekering

  De Schadeverzekering inzittenden (SVI) biedt dekking voor letselschade en schade aan de eigendommen van zowel de bestuurder als de eventuele passagiers. Wanneer je letselschade oploopt of komt te overlijden, ontvang je kosten terug als inkomensverlies, medische kosten, huishoudelijke hulp en kosten van de uitvaart.

  Meestal zit de inzittende dekking al bij je WA-verzekering, of die van de andere partij. Het ligt er uiteraard aan wie schuld heeft bij het ongeluk. Als jij schuldig bent, of het niet duidelijk is wie de schuld heeft, dan wordt het niet gedekt vanuit je basisdekking. Via de schade-inzittendenverzekering kan je dan aanspraak maken op een vergoeding.

  2. No-claimbeschermer

  Met een no-claimbeschermer kun je schade claimen zonder dat dit direct invloed heeft op de no-claimkorting die je ontvangt. Normaal gesproken verlies je bij schade je no-claimkorting en stijgt je premie. Met een no-claimbeschermer behoud je je no-claimkorting en blijft je premie gelijk.
  Een no-claim beschermer beschermt overigens niet het aantal schadevrije jaren dat je hebt opgebouwd. Wanneer je een no-claimbeschermer hebt en schade claimt, gaan je schadevrije jaren dus wel omlaag. Deze daling heeft bij een no-claimbeschermer alleen geen gevolgen voor je premie. Doordat je wel schadevrije jaren verliest, wordt het minder aantrekkelijk om over te stappen naar een andere verzekeraar. Je krijgt namelijk minder no-claimkorting bij een andere verzekeraar door het lagere aantal schadevrije jaren.

  3. Ongevallen-inzittenden verzekering

  Een ongevallen-inzittenden verzekering zorgt ervoor dat je een (vooraf opgestelde) vergoeding ontvangt bij letsel of overlijden. De hoogste van de vergoeding bij letsel hangt af van de ernst. Wanneer je ernstige letsel oploopt, zou je een bedrag tot het maximaal afgesproken bedrag kunnen ontvangen. Bij overlijden is dit altijd een vast bedrag.

  4. Pechhulpverzekering

  Stel je voor dat je auto plotseling niet meer start, je een lekke band krijgt of je auto andere technische problemen heeft, terwijl je aan het rijden bent. Dat is waar de pechhulpverzekering van pas komt. Met deze dekking ben je verzekerd voor pech. Deze verzekering biedt hulp en assistentie om je weer op weg te helpen, meestal door een professionele hulpdienst. Ook kan een pechhulpdekking extra’s bevatten, zoals het leveren van een vervangende auto, zodat je toch weer gebruik kunt maken van een vervoermiddel.

  Wat valt er allemaal onder pechhulp?

  Het verschil per pechhulpverzekering hoe uitgebreid de dekking is, maar we hebben de belangrijkste punten voor je uitgelicht:

  • Assistentie ter plaatse: Als je auto pech heeft, kun je met een pechhulpverzekering bellen naar een hulpdienst die ter plaatse komt om de problemen te diagnosticeren en indien mogelijk daar op te lossen. Dit kan variëren van het starten van een lege accu tot het repareren van een klein defect.
  • Slepen naar een garage: Als je auto niet daar kan worden gerepareerd, zal de pechhulpverzekering vaak regelen dat je auto naar de dichtstbijzijnde garage wordt gesleept voor verdere reparaties.
  • Vervangend vervoer: Sommige pechhulpverzekeringen bieden ook dekking voor vervangend vervoer, wat betekent dat je tijdelijk een vervangende auto krijgt, terwijl je eigen auto wordt gerepareerd.
  • 24/7 beschikbaarheid: Pech kan op elk moment gebeuren, dus veel pechhulpverzekeringen bieden 24/7 hulp, ongeacht of het dag of nacht is.
  • Nationaal en internationaal: Afhankelijk van de verzekering kun je mogelijk niet alleen binnen je eigen land, maar ook in het buitenland gebruik maken van de pechhulpverzekering.
  • Dekking op persoon, gezin of kenteken: Het is mogelijk om pechhulp op persoon, gezin of kenteken af te sluiten. Een dekking op persoon is vooral handig als je meerdere voertuigen in je bezit hebt waar je allemaal in rijdt. Je hoeft dan niet voor elk voertuig een aparte dekking af te sluiten. Bij een dekking op gezin is het hele gezin gedekt, ongeacht het voertuig waarin gereden wordt. In de meeste gevallen wordt een pechhulp op het kenteken afgesloten. Het maakt dan niet uit wie er in de auto rijdt, want iedereen die erin rijdt, is verzekerd voor pechhulp.

  Soorten pechhulpverzekeringen

  Er zijn verschillende manieren waarop je pechhulp kunt afsluiten of regelen: je kunt dat doen als aanvullende dekking op je autoverzekering of reisverzekering, via een pechhulpdienst, via pechhulp on demand of via je autodealer. In onze vergelijker kun je pechhulp als aanvullende dekking op je autoverzekering afsluiten. Maak hiervoor eerst een vergelijking, kies de verzekeraar van jouw voorkeur en bekijk het overzicht van aanvullende autoverzekeringen die je kunt afsluiten.

  Speciale regelingen

  Sommige verzekeraars bieden naast de standaard aanvullende verzekeringen ook speciale regelingen aan voor hun autoverzekeringen. Deze regelingen kunnen van pas komen, afhankelijk van jouw situatie.

  Een veelvoorkomende regeling is de nieuwwaarderegeling. Als je net een nieuwe auto hebt gekocht, kan deze optie interessant zijn. Met een nieuwwaarderegeling zal je verzekeraar de nieuwwaarde van je auto vergoeden als deze bijvoorbeeld total loss raakt of gestolen wordt. Hierdoor kun je een hogere uitkering ontvangen dan wanneer je alleen de dagwaarde van de auto zou krijgen.

  Als je net een tweedehands auto hebt gekocht, kan de aanschafwaarderegeling nuttig zijn. Deze regeling zorgt ervoor dat je het volledige aankoopbedrag van je auto terugkrijgt van de verzekeraar als deze total loss raakt.

  Daarnaast kun je kostbare accessoires, zoals speciale velgen, geluidsapparatuur of een trekhaak, aanvullend verzekeren met een accessoiredekking.

  Aanvullende autoverzekeringen vergelijken

  Het is belangrijk om te overwegen welke aanvullende verzekeringen passen bij jouw auto en jouw situatie voordat je een keuze maakt voor je autoverzekering. Deze regelingen kunnen variëren tussen verschillende verzekeraars, dus het is verstandig om goed te vergelijken en de juiste keuze te maken op basis van jouw behoeften.

  Klantenservice

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

   
  Gecontroleerd door
  Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
  Jerry Poel
  Expert autoverzekeringen
  9 minuten 09-07-2024

  Over onze expert

  Sinds 2017 is Jerry Poel onderdeel van de Kizi familie. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de autoverzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere autoverzekering. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.