Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten
Er is iets fout gegaan
{{::errorText}}

Verhuizen? Kies je nieuwe energieleverancier

{{addresscheck.errorMessage}}

Jouw jaarverbruik {{mini_verbruik}}

Personen in huishouden
{{mini_verbruik}}

Type aansluiting


Zonnepanelen

Hulp nodig bij het invoeren van je teruglevering? Je kan het ook schatten op basis van het aantal zonnepanelen.
Zonnepanelen
Vul alsjeblieft je verwachte jaaropbrengst in

Je huidige leverancier

Offerte op maat

Met het door jouw ingevulde verbruik kom je in aanmerking voor een offerte op maat met speciale tarieven. Als je het onderstaande formulier invult, nemen wij zo spoedig mogelijk contact met je op.


Vul jouw bedrijfsnaam in

Vul je KVK nummer in
Vul een geldig KVK nummer in
Vul je geslacht in

Vul je initialen in
Initialen mogen alleen letters zijn

Vul je achternaam in

Vul je telefoonnummer in
Vul een geldig telefoonnummer in

Vul je e-mailadres in
Vul een geldig e-mailadres in

Verzenden
Bedankt voor het aanvragen van de aangepaste offerte, wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Als je evenveel of meer opwekt dan je verbruikt, neem dan vrijblijvend contact op met onze energiespecialisten: 020 - 5317670.

Je gaat verhuizen? Vergeet je energie niet

Wanneer je verhuist, moet je rekening houden met het mee verhuizen van je energie. Je kunt bij je huidige energieleverancier blijven. Maar wanneer je niet vastzit aan een contract voor bepaalde tijd, kun je ook overstappen.

Verhuizen? Wat voor soort energiecontract heb je?

 • Vrij opzegbaar contract of een contract voor onbepaalde tijd
  Je kunt tegelijk met de verhuizing overstappen van energieleverancier. Of je kunt een ander type product afnemen (bijvoorbeeld: groene stroom, of dubbeltarief). Als je tijdens het verhuizen wilt overstappen, vraag je technisch gezien energie aan in een nieuwe woning. Je moet dan zelf je oude leverancier opzeggen. De overstapservice is namelijk alleen mogelijk op dezelfde aansluiting.
 • Lopend energiecontract
  Je zult een opzegvergoeding moeten betalen als je overstapt van leverancier. Een contract is namelijk persoonsgebonden, niet adresgebonden. Wil je toch graag overstappen? Bel de klantenservice om te vragen of er leveranciers zijn die de opzegvergoeding voor je betalen.

Vrij opzegbaar contract? Kies je nieuwe energieleverancier

Vier stappen om te volgen bij een verhuizing

Voor het verhuizen van je energie naar het nieuwe adres, kun je onderstaand stappenplan volgen. Heb je aparte leveranciers voor gas en elektriciteit? Doorloop dan beide stappen voor de verschillende leveranciers.

Stap 1: Je verhuisdatum doorgeven

Je kunt maximaal 3 maanden en minimaal 2 weken van te voren je verhuizing doorgeven. Hierbij geef je de verhuisdatum door aan je energiebedrijf. Je krijgt vervolgens een ontvangstbevestiging en een formulier voor de meterstanden.

Stap 2: Meterstandenformulier invullen

Meterstanden van je oude huis
Op de dag van de sleuteloverdracht vul je het meterstandenformulier in. Idealiter doet je dit samen met de nieuwe bewoner(s). Het formulier stuur je ondertekend binnen 5 dagen naar je huidige leverancier. Bewaar een kopie van het formulier voor je eigen administratie.
Meterstanden nieuwe huis

 • Verhuis je naar een locatie die reeds bewoond is? De oude bewoners sturen dan hun meterstandenformulier van het huis naar hun eigen energieleverancier. Vraag een kopie van het formulier aan bij de oude bewoners.
 • Verhuis je naar een nieuwbouwwoning? Vul dan de meterstanden in met de aannemer. Je energieleverancier geeft de meterstanden door aan de (nieuwe) netbeheerder.

Stap 3: Controle eindafrekening

De verhuizing wordt administratief verwerkt, als je energieleverancier het formulier met meterstanden ontvangen heeft. Hierop volgt een eindafrekening voor je oude woning. Deze ontvang je maximaal 8 weken na de verhuizing.

Controleer of de meterstanden op je eindafrekening correct zijn overgenomen. Staan er geschatte meterstanden op je eindafrekening, dan is het meterstandenformulier waarschijnlijk te laat ontvangen. Neem in dat geval zo snel contact op met je energieleverancier.

Stap 4: Bepaling van de voorschotnota

Je ontvangt op het nieuwe adres een brief met de volgende gegevens:

 • Ingangsdatum van de energielevering
 • Begin meterstanden van je nieuwe woning
 • Hoogte van de voorschotnota / termijnbedrag voor de nieuwe woning

De voorschotnota wordt bepaald door onder andere het gemiddeld jaarverbruik van de vorige bewoners. Het termijnbedrag zal waarschijnlijk niet gelijk zijn aan het bedrag van de oude woning. Ga je in een nieuwbouwwoning wonen? Dan maakt de leverancier een schatting van het verbruik en het termijnbedrag.

Overstappen.nl verhuistips

Leveranciers van water, internet en tv

Je hebt vast meerdere leveranciers. Denk aan leveranciers van water, internet, bellen of tv. Geef ook aan hen je verhuizing door. Als je geen contract voor bepaalde tijd heeft, kun je bij de verhuizing ook deze leveranciers vergelijken en overstappen. Als je verhuist kun je geen gebruik maken van de overstapservice.

Blokverwarming

Heb je in je oude huis blokverwarming en een verdeelmeter van de warmtekosten? Laat je standen dan opnemen door de verhuurder als je verhuist. Je kunt ook contact opnemen met de energieleverancier voor de juiste afstemming.

Laatste controle van je meters

Voorkom dat je aansprakelijk wordt gesteld voor eventuele beschadigingen aan de meters. Voer altijd een controle uit. Bij schade of twijfel kun je het beste direct contact opnemen met je energieleverancier. Tip: Maak een foto van de huidige situatie ter bewijsvoering.

Bekijk de voordeligste energieleverancier