Stroometiket

Het stroometiket geeft inzicht in de samenstelling van stroom geleverd door je energieleverancier. Het geeft aan welke energiebronnen worden gebruikt voor de productie van stroom. Daarnaast geeft het stroometiket aan wat de milieuconsequenties zijn.

Herkomst van groene stroom

Je energiebedrijf maakt groene stroom door windmolens, zonne-energie of waterkracht te gebruiken. Je energiebedrijf is verplicht om je jaarlijks via het stroometiket op de hoogte te houden van de samenstelling van de geleverde elektriciteit. Je krijgt het stroometiket ieder jaar voor 1 april apart of samen met de jaarrekening toegestuurd.

Wat staat er op een stroometiket?

Op het stroometiket vind je de samenstelling en percentages van de stroom die energie-aanbieders leveren:

  • Hoeveel procent van je stroom is gemaakt uit aardgas?
  • Hoeveel procent van je stroom is gemaakt uit kolen?
  • Hoeveel procent van je stroom is gemaakt uit kernenergie?
  • Hoeveel procent van je stroom is gemaakt uit hernieuwbare bronnen? Voorbeelden van hernieuwbare bronnen zijn: windenergie en energie uit biobrandstof.
  • Van hoeveel procent van de stroom weet je energiebedrijf niet waar het vandaan komt?

Stroometiket voor stroomproduct of energieleverancier

Het energiebedrijf levert het stroometiket op verschillende niveaus. Het stroometiket kan van toepassing zijn op jouw gekozen stroomproduct, het onderdeel van het bedrijf dat elektriciteit aan je levert, maar ook de gehele energieleverancier met activiteiten in verschillende landen.

Wat kun je met het stroometiket?

Je kunt het stroometiket gebruiken bij de keuze van een energieleverancier en stroomproduct. Heb je al groene stroom? Dan controleer je hoe milieuvriendelijk de stroom precies is, vergeleken met andere energieleveranciers. Wil je overstappen? Op Overstappen.nl kun je eenvoudig de tarieven van elektriciteit vergelijken. Wij zorgen voor een zorgeloze overstap.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.