Energiecontract

Vast of variabel contract

Als je kiest voor een nieuwe energieleverancier kun je verschillende soorten contracten met elkaar vergelijken. Het kost wat tijd om erin thuis te raken, vooral als het om je eerste energie-contract gaat. Zo heb je de keuze uit energiecontracten voor onbepaalde of bepaalde tijd en uit contracten met vaste of variabele energietarieven.

Energiecontracten vergelijken

Energiecontract voor bepaalde tijd

Met een energiecontract voor bepaalde tijd (ook wel vast contract genoemd) ga je een contract aan voor een periode die je van te voren aangeeft. Als je het energiecontract vroegtijdig opzegt, moet je een opzegvergoeding betalen aan je energieleverancier.

Vaste of variabele tarieven

Je hebt bij een vast contract de keuze uit vaste of variabele energietarieven. Als je kiest voor vaste tarieven betekent dit dat de kosten tijdens de contractduur gelijk blijven. Kies je echter voor variabele kosten dan kan de energieleverancier 2 keer per jaar de prijs aanpassen.

Energiecontract voor onbepaalde tijd

Een energiecontract voor onbepaalde tijd (ook wel variabel contract genoemd) is een doorlopend contract dat je aangaat voor een onbepaalde tijd. In plaats van de term onbepaalde tijd wordt ook wel de term direct opzegbaar gebruikt, omdat een energiecontract voor onbepaalde tijd na een jaar maandelijks kan worden opgezegd. Als je beschikt over een energiecontract voor onbepaalde tijd, dan heb je variabele energietarieven die 2 keer per jaar wijzigen.

Eerste energiecontracten

Als starter op de woningmarkt komt er veel op je af om te regelen. Een van de dingen die je moet regelen, is het afsluiten van je eerste energiecontract. Maak je keuze uit alle energieleveranciers, een vast of variabel contracten en de verschillende looptijden.

Advies bij kiezen energiecontract

Overstappen.nl biedt advies en vergelijkt alle energieleveranciers met speciale bonusacties en kortingen. Zo helpen wij je op weg bij het maken van de beste keuze. Heb je de beste deal gemaakt voor je situatie? Dan sluit je deze direct af op Overstappen.nl.

Energievergelijker

Tips en meer informatie

Om je op weg te helpen in de wereld van energie, hebben wij de bepaalde nuttige informatie op een rijtje gezet.

Energie vergelijken

Vul je postcode en huisnummer in:

{{energy_consumption_buttons_show ? 'Schat mijn jaarverbruik' : 'Vul je jaarverbruik in'}}

1
2
Kies je huidige leverancier Kies je huidige leverancier

Zojuist overgestapt

  • 21 juli, 20:54 Dhr. N. uit Amsterdam is overgestapt naar E.ON
  • 21 juli, 20:46 Dhr. R. uit Hoofddorp is overgestapt naar Nuon
  • 21 juli, 20:32 Dhr. E. uit Lelystad is overgestapt naar ENGIE

Reviews Overstappen.nl

"makkelijk en vlot"

J Rosendaal, 1 uur geleden