Reisverzekering gevaarlijke sporten | Overstappen.nl

Reisverzekering gevaarlijke sporten

Ben je iemand die graag actief bezig is en wellicht deelneemt aan ”gevaarlijke activiteiten” op vakantie? Dan is een reisverzekering voor gevaarlijke sporten essentieel.

Het verkennen van nieuwe avonturen brengt vaak onvergetelijke ervaringen met zich mee. Of het nu gaat om bungeejumpen in Nieuw-Zeeland of off-piste skiën in de Alpen, het is belangrijk om goed verzekerd te zijn. Hier komt een reisverzekering voor gevaarlijke sporten van pas. Maar wat houdt dit precies in en waarom zou je hiervoor kiezen? Dat lees je op deze pagina.

Wat is een gevaarlijke sporten reisverzekering?

Een gevaarlijke sporten reisverzekering is speciaal voor de avonturiers onder ons. Deze verzekering biedt dekking voor risico’s die normale reisverzekeringen niet dekken, zoals extreme sporten.

Het kan namelijk voorkomen dat je tijdens jouw vakantie besluit om te gaan paragliden, bungeejumpen of parachutespringen. In dit geval is het belangrijk dat je de juiste dekking hebt bij je reisverzekering.

Waarom een reisverzekering gevaarlijke sporten?

Het is goed om te weten dat de basisdekking van je reisverzekering niet geldig is, als je op reis activiteiten onderneemt met een verhoogd risico. Wanneer je bijvoorbeeld ten val komt, kan je erop rekenen dat je zelf de kosten moet betalen, hoewel dit normaal wel onder de dekking van je reisverzekering valt. Een reisverzekering voor gevaarlijke sporten zorgt er dus voor dat de basisdekking van je reisverzekering ook geldig is tijdens het beoefenen van “gevaarlijke activiteiten”.

Dekking van een extreme sporten reisverzekering

Bij een reisverzekering voor extreme sporten wordt specifiek gekeken naar activiteiten met een hoger risico. Denk hierbij aan sporten zoals off-piste skiën, bergbeklimmen of diepzeeduiken. Deze verzekering dekt niet alleen medische kosten die voortkomen uit een ongeluk tijdens deze activiteiten, maar kan ook zaken als reddingsoperaties en repatriëring omvatten.

Stel je voor dat je tijdens een bergbeklimming ernstig gewond raakt en medische evacuatie nodig hebt om veilig naar huis terug te keren. In deze situatie zou een reisverzekering voor extreme sporten de kosten van zo’n reddingsoperatie en repatriëring kunnen dekken, wat je anders zelf zou moeten bekostigen.

Gevaarlijke sporten

Welke sporten vallen nu precies onder deze categorie? Voorbeelden zijn:

 • Abseilen
 • Bergsport
 • Bungeejumpen
 • Parachutespringen
 • Kitesurfen
 • Tokkelen

Dit zijn activiteiten die door reguliere reisverzekeringen vaak worden uitgesloten van dekking.

Standaard dekking reisverzekering

Aan de andere kant zijn er sporten die meestal wel standaard gedekt zijn door je reisverzekering. Denk aan:

 • Wandelen
 • Snorkelen
 • Langlaufen
 • Hiking
 • Mountainbiken
 • Skiën (let op: soms wintersportdekking nodig!)

Als je van plan bent om deze activiteiten op je reis te ondernemen, is het dus niet nodig om een gevaarlijke sporten dekking af te sluiten, maar biedt de basisdekking van je reisverzekering voldoende dekking.

Off-piste wintersporten

Wanneer je op wintersport off-piste gaat, is het belangrijk om te weten dat bij sommige verzekeraars een wintersportdekking mogelijk niet voldoende is. Je hebt misschien aanvullende dekking nodig om verzekerd te zijn voor ongevallen die tijdens deze off-piste wintersporten kunnen gebeuren. Dit betekent vaak dat je een specifieke dekking voor gevaarlijke sporten nodig hebt. Het is verstandig om je polis zorgvuldig te bekijken voordat je op wintersport gaat, zodat je kunt controleren of jij voldoende verzekerd bent.

Doorlopende reisverzekering met extreme sporten dekking

Voor de frequente reiziger kan een doorlopende reisverzekering met dekking voor extreme sporten de juiste keuze zijn. Dit bespaart niet alleen de moeite van het afsluiten van een aparte polis voor elke reis, maar zorgt er ook voor dat je altijd goed verzekerd op pad gaat. Zeker als je meerdere keren per jaar op reis gaat en daar activiteiten onderneemt met een verhoogd risico, biedt een doorlopende reisverzekering uitkomst.

Hoe sluit je een reisverzekering met gevaarlijke sporten af?

In onze vergelijker sluit je een gevaarlijke sporten dekking af bij je doorlopende reisverzekering. Na het invullen van je persoonlijke gegevens, kan je kiezen uit een divers aanbod aanvullende dekkingen. Hieronder valt ook de gevaarlijke sporten dekking. Het is belangrijk om aan te geven of je een Europadekking of werelddekking nodig hebt. Na het kiezen van de benodigde dekking sluit je de reisverzekering direct bij ons af of via de website van de verzekeraar.

Welke verzekeraars bieden een gevaarlijke sporten dekking aan?

Niet alle verzekeraars bieden een doorlopende reisverzekering aan die je kan uitbreiden met een aanvullende extreme sporten dekking. De volgende reisverzekeraars bieden deze mogelijkheid wel:

Kosten reisverzekering met gevaarlijke sporten dekking

Je sluit een gevaarlijke sporten dekking al vanaf € 4,00 per maand af bij je doorlopende reisverzekering. Voor een paar euro per maand sluit je al een doorlopende reisverzekering af met een gevaarlijke sporten dekking.

Handige aanvullende verzekeringen

Naast een specifieke dekking voor gevaarlijke sporten, kan het ook verstandig zijn om te kijken naar aanvullende verzekeringen, zoals een wintersportdekking of een medische kosten dekking. Dit zorgt voor een nog completere bescherming tijdens je avontuurlijke reizen.

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
4 minuten 16-07-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

/assets/danielle-claude-belanger-NUQhvaT_rWA-unsplash-scaled-e1720526464260.jpg
Pers

Bijna 40% Nederlanders vreest diefstal op vakantie

Uit een onderzoek van Overstappen.nl blijkt dat bijna 40% van de Nederlanders vreest voor diefstal van waardevolle spullen tijdens vakanties. Jongeren maken zich vooral zorgen over bagageverlies, terwijl ouderen relatief onbezorgd zijn over reisgerelateerde problemen.

/assets/maarten-duineveld-pmfJcN7RGiw-unsplash-scaled-e1711024908613.jpg
Reisverzekering

Een 10% stijging van het aantal wintersporters met letsel of pech

Lees hier meer over de stijging van het aantal gemelde ongelukken tijdens afgelopen wintersportseizoen.

/assets/marco-ceschi-cw32bXq5JFo-unsplash-scaled-e1708008318186.jpg
Reisverzekering

2023: Succesvol jaar voor de reisbranche met interessante trends

De reisbranche kijkt tevreden terug op een succesvol 2023 en heeft hoge verwachtingen voor een voortzetting van deze positieve trend in 2024. Sinds mei 2023 is er een opmerkelijke toename in het aantal boekingen, vooral voor vakanties buiten Europa, wat duidt op een terugkeer naar het niveau van voor de Covid-19-pandemie.

/assets/IMG_20230102_104149.jpg
Reisverzekering

Wintersport 2023-2024: Trends en inzichten

Het wintersportseizoen 2023-2024 is van start gegaan! In dit artikel krijg je informatie uit een recent onderzoek over de trends en inzichten in de wereld van wintersport. Lees meer over de stijging in populariteit en uitgaven, vroegtijdige boekingen, favoriete bestemmingen en de overweging om een verzekering af te sluiten.

/assets/gemmmm-912dbRKHTII-unsplash-scaled.jpg
Reisverzekering

Aardbeving in Marokko: Hoe handelen de reisorganisaties en reizigers?

Lees in dit artikel meer over de verwoestende aardbeving in Marokko. Kom te weten hoe reisorganisaties hiermee omgaan, wat reizigers doen en wat jij moet doen als jij in Marokko bent of hier nog heen gaat.