Aansprakelijkheidsverzekering (AVP) vergelijken | Dekking vanaf € 3,50

Aansprakelijkheids verzekering vergelijken

 • 100% onafhankelijk vergelijken
 • Vergelijk meer dan 15 verzekeraars
 • Bespaar tot € 385,- per jaar

Heb jij iets van een ander kapot gemaakt of schade aan iets of iemand gebracht, dan kan jij door die persoon aansprakelijk gesteld worden. In dat geval wordt er een schadevergoeding van jou verwacht. En de hoogte van dat bedrag kan behoorlijk oplopen. Daarom kan je je hiervoor het beste laten verzekeren met een aansprakelijkheidsverzekering. Hiermee ben je verzekerd van een financiële schadevergoeding.

Snel navigeren naar

Wat is een aansprakelijkheidsverzekering?

Een aansprakelijkheidsverzekering vergoedt de schade die je hebt toegebracht aan anderen. Dat kan gaan over schade aan iemands huis, auto, spullen binnenshuis of aan de persoon zelf. De aansprakelijkheidsverzekering is geen verplichte verzekering in Nederland. Deze aanvullende dekking komt goed van pas bij een schade veroorzaakt door jou of één van je gezinsleden of huisdieren.

aansprakelijkheid woonverzekering

Aansprakelijkheidsverzekering particulieren

Hoeveel ben je daadwerkelijk kwijt aan deze aanvullende verzekering als particulier? Wij hebben op deze pagina alleen de focus op de particuliere aansprakelijkheidsverzekering.

De premies verschillen per verzekeraar en de tarieven liggen ergens tussen € 1,- en € 7,- per maand. De daadwerkelijke hoogte van de premie hangt uiteindelijk af van de volgende factoren:

 • jouw leeftijd;
 • jouw gezinssamenstelling; en
 • jouw woonplaats.

Verder kan je uitgaan van de volgende vuistregels:

Hoe jonger je bent, hoe hoger het risico op schade

Daarom hebben verzekeraars bepaald dat personen vanaf 18 jaar een hogere premie moeten betalen dan iemand van 65 jaar. Bij ouderen die de 70 zijn gepasseerd, wordt het risico op schade weer iets hoger en daarmee ook de premie.

Alleenstaand of met partner, met kinderen blijft de premie even hoog

Zoals men zegt, zit een ongeluk in een klein hoekje. En dat vooral bij de spelende, jonge kinderen. Verzekeraars zien dat deze gezinnen vaker een beroep doen op de aansprakelijkheidsverzekering dan de gezinnen met kinderen die wat ouder zijn (+10 jaar).

In welke provincie je woont, maakt uit voor bepaalde verzekeraars

Sommige verzekeraars sluiten alleen aansprakelijkheidverzekeringen af bij mensen uit bepaalde provincies. Zo heb je bijvoorbeeld ZLM, zij accepteren alleen klanten uit Zeeland en Noord-Brabant.

Niet verplicht, wel erg aan te raden

Zoals al eerder benoemd is een aansprakelijkheidsverzekering niet wettelijk verplicht. Daarom is het in onze woonvergelijker een optionele aanvullende dekking die je bij je woonverzekering erbij kan afsluiten. Als er schade wordt aangericht en jij wordt daarvoor aansprakelijk gesteld, kan het schadebedrag aardig hoog oplopen. Het zou vervelend zijn als je dat bedrag niet kan ophoesten en in de problemen komt, daarom is deze aanvulling op je woonverzekering sterk aan te raden. En vinden wij van Overstappen.nl het niet gek dat wel 87% van de vergelijkers dit kiest.


Beste aansprakelijkheidsverzekering afsluiten

In de volgende 4 stappen, sluit je makkelijk en snel een aansprakelijkheidsverzekering af via onze woonvergelijker:

Persoonlijke gegevens

Vul je persoonlijke gegevens in

Vul in wat jouw gezinssamenstelling is. Ben je getrouwd of samenwonend met/zonder kinderen of ben je alleenstaand zonder kinderen? Daarnaast hebben wij voor je aanvraag je leeftijd en je postcode nodig.

Vergelijk de aansprakelijkheidsverzekeringen

Selecteer de aanvullende dekking

Aan de linkerkant van de vergelijker kan je in het menu de keuze maken in wat voor aanvullende dekking je geïnteresseerd bent. Klik op ‘aansprakelijkheid’ en maak een keuze uit het verzekerd bedrag van € 1.250.000,- of € 2.500.000,-. Zijn de schadekosten hoger dan het verzekerd bedrag, dan moet je helaas zelf het resterend bedrag betalen.

Aansprakelijkheidsverzekeri

Vergelijk de aansprakelijkheidsverzekeringen

Op basis van jouw persoonlijke gegevens krijg je van ons een overzicht van de beste woonverzekeringen met een aansprakelijkheidsverzekering erbij. Bekijk de premie van de aansprakelijkheidsverzekering per verzekeraar en ga na welke verzekeraar een voordelige premie aanbiedt. De hoogte van jouw aansprakelijkheidspremie is te vinden onder de tab: premieopbouw.

Aansprakelijkheidsdekking afsluiten

Woonverzekering met aansprakelijkheid afsluiten

Nu je een woonverzekering met alle nodige dekkingen hebt gevonden, is het een kwestie van je aanvraag afronden en de bevestiging van je nieuwe woonverzekeraar af te wachten.


Veelgestelde vragen

  Wie zijn er gedekt met een aansprakelijkheidsverzekering?

  Je krijgt de optie om deze verzekering alleen voor jezelf of ook voor je gezinsleden af te sluiten. De vier opties uit onze vergelijker zijn:

  • Mijzelf
  • Mijzelf en partner
  • Mijzelf en kind(eren)
  • Mijzelf, partner en kind(eren)

  Je gezinssamenstelling is na het afsluiten van je woonverzekering dagelijks aanpasbaar. Dus mocht er iets veranderen aan jouw situatie dan kun je direct contact opnemen met je verzekeraar.

  Vallen mijn huisdieren ook onder mijn aansprakelijkheidsverzekering?

  In het geval dat jij de officiële eigenaar bent van het huisdier, kan jij aansprakelijk gesteld worden voor de schade die jouw huisdier aan derden heeft aangericht. Het maakt voor de verzekeraar verder niet uit of je een hond, kat, slang of zelfs een geit als huisdier hebt.

  Je kan alleen aansprakelijk gesteld worden in situaties waarin jouw huisdier de schade uit eigen actie heeft veroorzaakt. Een voorbeeld hiervan: stel jouw slang is helaas uit de kooi ontsnapt en beschadigt iets of iemand in de tuin van de buren, dan kan de schade verhaald worden op je aansprakelijkheidsverzekering. Maar heb jij je slang met opzet meegenomen naar de tuin van de buren en beschadigt hij dan iets of iemand, dan kan dat niet. Zorg er daarom altijd voor dat waar je je huisdier mee naartoe neemt, zowel de huisdierbezitter als de ander bewust zijn van de risico’s en de gevolgen.

  Is mijn aansprakelijkheidsverzekering ook in het buitenland geldig?

  Ja, er geldt een wereldwijde dekking op je aansprakelijkheidsverzekering. Heb je tijdens een buitenlandse reis schade veroorzaakt aan andere personen of andersmans spullen? Dan zal jouw verzekeraar de schade in behandeling nemen. Let hier wel op dat er in sommige landen, een lager verzekerd bedrag opgenomen kan worden. Dit kan te maken hebben een hoge claimcultuur die in een land afspeelt (zoals in de Verenigde Staten).

  Hoe dien je een schadeclaim in?

  Voor het indienen van je schadeclaim kan je direct bij je verzekeraar terecht. Dit kan telefonisch of online via een formulier. Is het een noodgeval? Dan word je aangeraden gebruik te maken van hun noodnummer. Vaak zijn die lijnen 24/7 geopend, vanuit het binnen- en buitenland.

Is je vraag nog niet beantwoord?

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten