Reisverzekering Thailand | Overstappen.nl

Reisverzekering Thailand

Heb je een vakantie naar Thailand geboekt? Dan kijk je vast uit naar alle avonturen en hoogtepunten die je gaat zien. Maar voordat je je koffer inpakt, kan het handig zijn om eens naar een reisverzekering voor je reis naar Thailand te kijken.

Wat dekt een reisverzekering in Thailand?

Een reisverzekering kan handig zijn, ook als je naar Thailand gaat. Misschien vraag je je af wat een reisverzekering kan betekenen, bijvoorbeeld als je gaat backpacken. Laten we daar eens in gaan duiken.

Een reisverzekering naar Thailand dekt alleen bepaalde situaties als deze is voorzien van een werelddekking. Daar komen we later in dit artikel op terug, zodat je helemaal op de hoogte bent aan het einde. Maar bij een reisverzekering is het handig als geneeskundige hulp wordt gedekt, repatriëring en reddingsacties.

Welke dekkingen zijn nodig in Thailand?

Voordat je het vliegtuig in stapt, raden we je aan om te controleren of de reisverzekering voor je reis naar Thailand wel alle nodige dekkingen heeft. Zo weet je namelijk zeker dat je een vergoeding krijgt voor de gemaakte noodzakelijke kosten. Er zijn een aantal dekkingen die verstandig kunnen zijn, of je nu gaat backpacken of niet.

Vervoer naar huis

Thailand is geen land zoals we die kennen in Europa. De steden zijn druk en de buitengebieden zijn zeer geschikt voor avontuurlijke en unieke activiteiten. Misschien heb je je zinnen gezet op bergbeklimmen of een andere sport. En ook al doe je je best om dit zo veilig en verantwoord mogelijk te doen, je kunt toch (ernstig) gewond raken.

Repatriëring, zoals dit wordt genoemd, betekent dat je per vliegtuig terug naar je thuisland wordt vervoerd. Doorgaans valt repatriëring onder de basisdekking van je reisverzekering.

Annulering

Gebeurt er iets, waardoor je reis naar Thailand plotseling niet door kan gaan? Als je geen annuleringsverzekering hebt, dan ben je al je geld kwijt. En voor een reis naar Thailand kan dit een grote rekening zijn. Denk aan de kosten van je vlucht, verblijf en geplande activiteiten. Het kan dus verstandig zijn om een annuleringsdekking af te sluiten bij je reisverzekering.

Medische kosten

Thailand is niet een land dat bekend staat om hoge medische kosten. Amerika is dat bijvoorbeeld wel. Mocht je gewond raken en naar de spoedeisende hulp moeten of een behandeling nodig hebben, dan kan dit gewoon vergoed worden door je zorgverzekering. Je kunt wel een extra dekking op medische kosten afsluiten, om zo zeker te weten dat alles wordt vergoed. Wanneer je bijvoorbeeld in een privékliniek wordt behandeld, wat vaker voorkomt bij toeristen, kunnen de kosten hoog oplopen. Deze kosten vallen dan vaak boven de dekking van je zorgverzekering.

Schade bagage

Vooral als je gaat backpacken in Thailand, verplaats je je bagage vaak van A naar B wat de kans vergroot dat je spullen beschadigd raken. Met een bagagedekking kun je deze kosten vergoed krijgen. Je bent zo gedekt voor schade, diefstal of verlies van je bagage. Ook al als je reis begint op een Nederlands vliegveld.

Extreme sporten

Wist je dat standaard reisverzekeringen geen extreme of gevaarlijke sporten vergoeden? Als je vaker op wintersport bent geweest, dan weet je dit. Maar ook als je een reisverzekering naar Thailand gaat afsluiten, dan moet je hier rekening mee houden. Vooral omdat Thailand bekendstaat om haar avontuurlijke activiteiten, zoals bungeejumpen of bergbeklimmen.

Nu is niet iedereen een waaghals en je bent tot niets verplicht. Maar als je verwacht dat je iets ‘extremer’ gaat doen, dan mag een dekking hiervoor niet ontbreken. Want niet alleen de medische kosten worden niet vergoed als je een ongeluk hebt, ook schade aan je spullen of bagage kun je niet op de verzekering verhalen. Met andere woorden: daar draai jij zelf voor op als je deze dekking niet hebt.

Met een doorlopende reisverzekering naar Thailand

Ga je enkele weken op reis of ben je van plan om meerdere maanden door Thailand of andere Aziatische landen te backpacken? De reisverzekering voor je reis naar Thailand kun je op de reisduur baseren. Vertrek je enkele weken naar Thailand en ga je de rest van het jaar niet meer op vakantie?

Dan kun je het beste en kortlopende reisverzekering afsluiten, zodat je niet onnodig het hele jaar doorbetaald. Bij een maandenlange reis is een doorlopende reisverzekering handig, zodat je die gehele periode gebruik kunt maken van de dekkingen. Niet alleen in Thailand, maar ook in andere landen zoals Spanje, Indonesië of Amerika.

Werelddekking

Bij een reisverzekering heb je de keuze uit een Europadekking of werelddekking. Een werelddekking heb je nodig om een reisverzekering voor landen buiten Europa te kunnen afsluiten, zo ook voor Thailand. De werelddekking verzekert jou ervan dat je in Thailand gebruik kunt maken van alle dekkingen die bij je maandelijkse premie in zitten.

Wat kost een reisverzekering naar Thailand?

Wanneer je voor een langere termijn een reisverzekering nodig hebt in Thailand, kom je al snel uit bij een doorlopende reisverzekering met werelddekking. De kosten van zo’n reisverzekering in onze vergelijker ligt tussen de €3,- en €13,- per maand. Hiervoor kan je 3 maanden aaneengesloten op reis gaan.

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
5 minuten 27-06-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Omdat reizen naar Azië behoorlijk duur zijn en risico’s kunnen kennen, is een reisverzekering met werelddekking verstandig om te overwegen. Dit zorgt ervoor dat je in bijvoorbeeld Thailand medische hulp kunt krijgen of dat je bagage gedurende de reis verzekerd is tegen schade. Maar ook een annuleringsverzekering is het overwegen waard, zodat je de kosten vergoed krijgt als je de reis toch moet afzeggen.

Het is goed om je eigen zorgverzekering te raadplegen hierover. Sluit een extra werelddekking af op medische zorg als je aanvullend verzekerd wilt zijn en wilt voorkomen dat je zelf opdraait voor hoge kosten als er iets met je gezondheid gebeurt.

De medische kosten in Thailand liggen een stuk lager dan in andere landen, zeker als we dit vergelijken met Amerika. Wat een bezoek aan het ziekenhuis kost, hangt af van het ziekenhuis. Toeristen worden regelmatig naar privéklinieken doorverwezen. Dat is meestal een stuk duurder dan een gewoon ziekenhuisbezoek.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws

/assets/danielle-claude-belanger-NUQhvaT_rWA-unsplash-scaled-e1720526464260.jpg
Pers

Bijna 40% Nederlanders vreest diefstal op vakantie

Uit een onderzoek van Overstappen.nl blijkt dat bijna 40% van de Nederlanders vreest voor diefstal van waardevolle spullen tijdens vakanties. Jongeren maken zich vooral zorgen over bagageverlies, terwijl ouderen relatief onbezorgd zijn over reisgerelateerde problemen.

/assets/maarten-duineveld-pmfJcN7RGiw-unsplash-scaled-e1711024908613.jpg
Reisverzekering

Een 10% stijging van het aantal wintersporters met letsel of pech

Lees hier meer over de stijging van het aantal gemelde ongelukken tijdens afgelopen wintersportseizoen.

/assets/marco-ceschi-cw32bXq5JFo-unsplash-scaled-e1708008318186.jpg
Reisverzekering

2023: Succesvol jaar voor de reisbranche met interessante trends

De reisbranche kijkt tevreden terug op een succesvol 2023 en heeft hoge verwachtingen voor een voortzetting van deze positieve trend in 2024. Sinds mei 2023 is er een opmerkelijke toename in het aantal boekingen, vooral voor vakanties buiten Europa, wat duidt op een terugkeer naar het niveau van voor de Covid-19-pandemie.

/assets/IMG_20230102_104149.jpg
Reisverzekering

Wintersport 2023-2024: Trends en inzichten

Het wintersportseizoen 2023-2024 is van start gegaan! In dit artikel krijg je informatie uit een recent onderzoek over de trends en inzichten in de wereld van wintersport. Lees meer over de stijging in populariteit en uitgaven, vroegtijdige boekingen, favoriete bestemmingen en de overweging om een verzekering af te sluiten.

/assets/gemmmm-912dbRKHTII-unsplash-scaled.jpg
Reisverzekering

Aardbeving in Marokko: Hoe handelen de reisorganisaties en reizigers?

Lees in dit artikel meer over de verwoestende aardbeving in Marokko. Kom te weten hoe reisorganisaties hiermee omgaan, wat reizigers doen en wat jij moet doen als jij in Marokko bent of hier nog heen gaat.