Schade aan tv: vergoeding inboedelverzekering

Schade aan je tv, krijg je dan vergoeding via je inboedelverzekering? Op deze pagina leggen we je alles uit over schade aan je tv en hoe dat precies werkt bij de inboedelverzekering.

Valt een tv onder de inboedelverzekering?

Een tv valt onder je inboedel en schade aan je tv is daarom te verzekeren via de inboedelverzekering. Een tv hoort bij de losliggende spullen in je huis: je kunt de tv verplaatsen en verhuizen zonder schade aan de woning te maken. Met de basisdekking van de inboedelverzekering verzeker je je tv tegen schade door blikseminslag, diefstal, brand en waterschade. Val- en stootschade die jij of je gezin zelf veroorzaken verzeker je met een all risk dekking. Raadpleeg altijd de polisvoorwaarden om er zeker van te zijn.

Iedere verzekeraar heeft een andere vergoeding en dekking voor schade aan je televisie. Raadpleeg altijd het polisblad van de verzekering, zo weet je zeker dat je goed zit

Tv kapot inboedelverzekering

Met de basisdekking van de inboedelverzekering verzeker je je tv tegen schade door brand, bliksem, water en diefstal. Je kunt je tv op een aantal manieren breder verzekeren via de inboedelverzekering. We leggen het je uit.

All risk dekking

Soms is de schade aan een tv het gevolg van een onhandige fout. Denk aan een vaas die op je tv valt waardoor het beeldscherm het niet meer doet, of je kind schopt een voetbal door de kamer. Ook de schade die jij en je gezin zelf veroorzaken is te verzekeren. Je sluit dan een inboedelverzekering af met een all risk dekking. Hiervoor betaal je iets meer premie, maar de dekking is ook een stuk ruimer.

Extra dekking mobiele elektronica

Sommige verzekeraars vergoeden val- en of stootschade schade aan elektronische apparaten alleen via een extra dekking mobiele elektronica. In zo’n dekking zijn vaak val-, stoot- en waterschade aan je tv en andere mobiele elektronica, zoals schade aan je telefoon en laptop, opgenomen. Het verschilt per verzekeraar of de extra dekking ook geldt voor schade buitenshuis. Raadpleeg daarom altijd het polisblad en check de voorwaarden van de verzekeraar.

Verschillende situaties schade tv

Onvoorziene schade aan je televisie zit in een klein hoekje. Hoe de verzekeraar met de schade omgaat, ligt aan het soort schade aan jouw tv en de oorzaak van de schade. We zetten de veelvoorkomende situaties voor je op een rijtje.

Mijn tv is gestolen

Is jouw tv gestolen uit jouw woning? Dan geldt de basisdekking van de inboedelverzekering, waarin schade ontstaan door diefstal wordt gedekt. Het is belangrijk dat je aangifte doet van de gestolen tv. Bij sommige verzekeraars is het belangrijk dat de sporen van de inbraak zichtbaar zijn en bij andere verzekeraars is het belangrijk dat de woning goed op slot zat. De voorwaarden voor een gestolen tv vind je in de polisvoorwaarden van jouw inboedelverzekering.

Mijn tv heeft schade

Heeft jouw tv een barst of kras op het tv-scherm en wil je de schade verhalen op je inboedelverzekering? Als jouw tv schade heeft opgelopen, is het voor de inboedelverzekeraar belangrijk om te weten hoe die tv schade heeft opgelopen. Via de basisdekking krijg je vergoeding als je tv schade opliep door brand, bliksem, water, schroeien en bijvoorbeeld een lekkage. Je hebt een all risk dekking nodig om schade door ‘eigen schuld’ van jou of je gezin te dekken.

Tv kapot door kind

Het kan gebeuren: je kind maakt per ongeluk de tv kapot. Een grote kras of barst op het scherm zorgt ervoor dat de tv onbruikbaar is. Kan je die schade claimen? Voor schade die jij of je gezinsleden veroorzaken, heb je een all risk verzekering nodig. Deze verzekering dekt ook schade door ongelukjes en eigen schuld.

Vergoeding schade tv

Als je verzekeraar de schade vergoedt, kan het zijn dat je minder terugkrijgt dan je had gehoopt. Een verzekeraar kijkt bij het bepalen van de vergoeding vaak naar de dagwaarde in plaats van de nieuwwaarde. Sommige verzekeraars hanteren de 40%-regeling. Dit houdt in dat je de nieuwwaarde van een item vergoed krijgt als de waarde ervan meer dan 40% van de nieuwwaarde bedraagt. Als dit niet het geval is, ontvang je alleen de dagwaarde. Ook geldt er vaak een eigen risico, waarbij je eerst een gedeelte zelf moet betalen.

Je kind schiet een bal tegen de tv aan en er zitten deuken in het scherm! Je verzekeraar vergoedt een gedeelte en stelt vast dat de dagwaarde van je televisie € 850,- is. Je eigen risico is € 150,-. Dit betekent dat de verzekeraar € 700,- uitkeert voor de reparatie of vervanging van de televisie. De exacte bedragen en voorwaarden kunnen uiteraard verschillen per verzekeraar.

Vergelijk de inboedelverzekering

Wil je jouw televisie verzekeren tegen onvoorziene schade en ben je op zoek naar een passende inboedelverzekering? In onze vergelijker laten wij je op basis van jouw gegevens zien welke verzekeringen bij jou passen. Qua dekking en premie. Jij vult je gegevens in en onze vergelijker doet de rest. Heb je al een inboedelverzekering? Ook dan is vergelijken slim. Door over te stappen naar een andere verzekeraar kun je honderden euro’s per jaar besparen. En wil jij de vaste onderdelen van je woning ook verzekeren? Kies dan voor een woonverzekering, een combinatie van de inboedel- en opstalverzekering.

Gecontroleerd door
Jeremy Broekman - Expert schadeverzekeringen
Jeremy Broekman
Expert schadeverzekeringen
5 minuten 16-05-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jeremy Broekman onderdeel van de Kizi familie. Hij voorziet je van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Hieronder vallen woonverzekeringen, reisverzekeringen, fietsverzekeringen, motorverzekeringen en scooterverzekeringen. Jeremy is sinds 2016 werkzaam in de online vergelijkingsbranche. Daarnaast heeft hij bij een grote verzekeraar gewerkt, waardoor hij je kan voorzien van onafhankelijk advies over schadeverzekeringen. Ook houdt hij je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de verzekeringsbranche.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Een tv valt onder de inboedel en kun je daarom verzekeren via de inboedelverzekering. Lees meer over de inboedel en de inboedelverzekering op: wat is inboedel en wat is een inboedelverzekering.

Of en hoe je je telefoon kunt verzekeren, ligt aan de verzekeraar. Een aantal verzekeraars vergoedt schade aan de telefoon die thuis ontstaat in een all risk verzekering of via een extra dekking voor mobiele elektronica. Ontstaat de schade buitenshuis? Dan is er vaak een buitenshuisverzekering nodig. Heb je nog geen inboedelverzekering en wil je er zeker van zijn dat je schade aan je telefoon verzekert? Kijk dan bij het vergelijken altijd goed in de polisvoorwaarden. Wil je echt zekerheid? Ga dan voor een losse telefoonverzekering.

Een inboedelverzekering is niet verplicht. Toch is het fijn en aan te raden om een inboedelverzekering te hebben. Je verzekert de spullen in je woning tegen brand-, inbraak- en stormschade.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!