Televisie verzekerd voor schade met je inboedelverzekering?

Het hebben van een plek die je ‘thuis’ noemt is belangrijk. Wat maakt een huis echt een thuis? Vaak zijn het de spullen binnenshuis, zoals de tv waar je je favoriete shows op bekijkt. Maar wat als je tv beschadigd raakt door brand of gestolen gaat. Is je tv standaard verzekerd met de inboedelverzekering?

Wat valt er onder een inboedelverzekering?

Eerst een uitleg wat er precies verstaan wordt onder de inboedelverzekering. ‘Inboedel’ omvat alle roerende zaken in en om een woning. Hierbij kan gedacht worden aan items zoals meubels, elektronica, kleding, woningdecoratie en zelfs zaken die buiten worden bewaard, zoals gereedschap in de schuur.

Elektronische apparaten, waaronder dus ook tv’s, zijn dus een standaard onderdeel van de inboedel en doorgaans gedekt tegen zaken als brand, diefstal en andere schades. Mocht bijvoorbeeld een tv kapotgaan door bliksem, dan is de kans groot dat dit gedekt is door de inboedelverzekering, waarbij het aankoopbedrag vergoed kan worden.


Inboedelwaarde en aankoop nieuwe tv

Wanneer er nieuwe items worden toegevoegd aan een woning, bijvoorbeeld door het kopen van een nieuwe tv, neemt de totale waarde van de inboedel toe. Veel inboedelverzekeringen dekken standaard nieuwe items tot een bepaald bedrag, vaak rond de € 10.000,-. Stel dat je een luxe versie hebt gekocht van je nieuwe televisie en de waarde van je aankoop het maximum overschrijdt, kun je overwegen het verzekerde bedrag aan te passen. Dan ben je in ieder geval voldoende verzekerd mocht er onvoorziene schade aan je tv ontstaan.


Uitkering bij schade tv

De wijze van schadevergoeding bij een inboedelverzekering is voor jou belangrijk om te weten. Hoewel je tv in veel gevallen is verzekerd tegen de nieuwwaarde, wordt deze niet altijd volledig uitgekeerd. Als een beschadigde televisie kan worden gerepareerd, dekt de verzekering in veel gevallen de reparatiekosten. In situaties waar reparatie niet mogelijk is, wordt vaak wel de nieuwwaarde uitgekeerd. Dit is afhankelijk van het beleid van de verzekeraar en de ouderdom van het item. Echter, wanneer de dagwaarde van een item door afschrijvingen minder dan 40% van de nieuwwaarde bedraagt, wordt vaak de dagwaarde uitgekeerd. Er zijn verzekeraars die speciale voorwaarden bieden, zoals het altijd uitkeren van de nieuwwaarde ongeacht de afschrijvingen.


Eigenaar woning? Overweeg de gecombineerde woonverzekering

Voor huiseigenaren kan het voordelig zijn om zowel de inboedel- als opstalverzekering bij dezelfde verzekeraar onder te brengen. Deze verzekeringen gecombineerd heet de woonverzekering. Dit kan complicaties voorkomen in geval van schade die zowel het huis als de inboedel betreft.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem dan contact op met een van onze woonexperts. Zij helpen je graag.

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.