Univé autoverzekering vergelijken - Overstappen.nl

Univé autoverzekering

Contactgegevens
0592 349 340
www.unive.nl
Vul in en bereken je premie

Autoverzekeraar Univé is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Het is een coöperatieve vereniging zonder winstoogmerk met circa 1,3 miljoen verzekerden. De hoofdvestigingen zijn in Assen, en Zwolle. De maatschappij biedt naast verzekeringen zoals de Univé autoverzekering ook hypotheken en pensioenen.

Over Univé

Bij verzekeraar Univé werken ongeveer 3.500 medewerkers. Op 1 januari 2007 zijn Univé en VGZ-IZA-Trias gefuseerd. De verzekeringscombinatie is marktleider op het gebied van zorgverzekeringen. De producten zijn direct bij Univé af te sluiten. Er wordt niet gewerkt met tussenpersonen. Voor persoonlijk advies kunnen klanten terecht bij een van de regionale kantoren van Univé.Univé wil de meest gewilde totaaldienstverlener zijn voor Nederlanders. Het bedrijf biedt naast autoverzekeringen ook o.a. zorg-, aansprakelijkheids-, woon-, reis- en inboedelverzekeringen aan.

Autoverzekering Univé

Voordelen van een Univé autoverzekering

 • Je kunt met vragen terecht bij regionale adviseurs;
 • De alarmcentrale van Univé is 24/7 beschikbaar;
 • No-claimkorting tot 80 procent;
 • Dag en nacht hulp bij schade.

Basisdekking van een Univé autoverzekering

​​ ​​ ​ ​​ ​ ​ ​ ​​ ​​ ​ ​​ ​ ​​ ​​ ​
WAWA+
(Beperkt Casco)
All risk
Diefstal of total loss minpunt pluspunt pluspunt
Reparatiekosten minpunt pluspunt pluspunt
Schade door brand en natuur minpunt pluspunt pluspunt
Ruitschade minpunt pluspunt pluspunt
Inbraak minpunt pluspunt pluspunt
Schade aan eigen auto minpunt minpunt pluspunt
Schade aan andere auto’s pluspunt pluspunt pluspunt

Aanvullende dekkingen van Univé

 • Veilig op Weg
 • Inzittendenverzekering
 • Rechtshulp verkeer
 • Univé Pechhulp
 • Eigen keuze schadeherstelbedrijf
 • Accessoires
 • Nieuwwaarderegeling
 • Aanschafwaarderegeling

Bonus/malus bij Univé

Wil je meer informatie over de bonus-malus-ladder en hoe deze werkt? Lees dan de uitgebreide handleiding over de bonus/malus-ladder.

Tweede autoverzekering van Univé

Een tweede auto op het oog of al in het bezit van meerdere auto’s? Hoeveel auto’s je ook in bezit hebt, je moet deze verzekeren. Dit kan een behoorlijke aanslag zijn op je portemonnee. Om kosten te besparen kun je profiteren van de tweede autoregeling (ook bekend als de tweede gezinsautoregeling). Wanneer je gebruikmaakt van de tweede autoregeling is het bij de meeste verzekeraars mogelijk om de no-claimkorting van je eerste auto toe te passen op de premie van je tweede autoverzekering. De tweede auto kan van jou zijn of van je partner. Let er wel op dat je voor de tweede auto opnieuw schadevrije jaren moet opbouwen.

Goed om te weten: Als je een schadeclaim indient, heeft dit geen invloed op de korting of de opgebouwde schadevrije jaren van de andere auto(s). Om in aanmerking te komen voor de tweede autoregeling, dien je al je auto’s bij dezelfde verzekeraar te verzekeren. Je komt niet in aanmerking als je negatieve schadevrije jaren hebt.

Voorwaarden Univé

Wil je meer weten over de tweede autoregeling van Univé? Hieronder hebben we de specifieke voorwaarden voor je op een rijtje gezet. Voor meer algemene informatie over het verzekeren van een tweede auto kun je onze tweede autoregeling pagina bezoeken.

Een Univé autoverzekering vergelijken

Door een Univé autoverzekering op Overstappen.nl te vergelijken kom je erachter of deze autoverzekering de voordeligste keuze is. Bespaar nu op je autoverzekering en vul je postcode, gewenste basisdekking en schadevrije jaren in. Wij tonen een top 3 van scherpst geprijsde autoverzekeringen. Of bekijk desgewenst het totale vergelijkingsoverzicht.

Wat doet Overstappen.nl voor jou?

Wie doet wat?Overstappen.nlUnivé
Vergelijken van verzekeringenpluspuntminpunt
Afsluiten van je verzekeringminpuntpluspunt
Opsturen van je verzekeringspapierenminpuntpluspunt
Wijzigingen en schade afhandelingminpuntpluspunt
Innen (maandelijkse) premieminpuntpluspunt
Schadelast dragenminpuntpluspunt

Autoverzekering van Univé afsluiten

Er zijn grote verschillen tussen de premies van autoverzekeraars. Zit je al jaren bij dezelfde autoverzekering? Premies vergelijken en overstappen loont! Je kunt tot wel €265 per jaar besparen als je autoverzekeringen vergelijkt en overstapt. Heb je een keuze kunnen maken? Je kunt direct online de autoverzekering afsluiten.

Autoverzekering Univé

Schade melden bij Univé

Heb je schade? Dit kan je melden in één van de Univé winkels, via de online inlogomgeving Mijn Univé of door de klantenservice te bellen. Als je vervangend vervoer nodig hebt vanwege de schade of er is om een andere reden nood aan de man, kan je contact opnemen met de Univé Alarmcentrale via het telefoonnummer 0592 348 112. Deze alarmcentrale is 24/7 bereikbaar.

Univé autoverzekering

Een autoverzekering bij Univé opzeggen

Wil je je autoverzekering bij Univé opzeggen? Dit kan je op verschillende manieren doen:

 • Telefonisch: Bel de Univé klantenservice op 0592 349 560. De klantenservice is bereikbaar van maandag t/m vrijdag (08:30-21:00) en op zaterdag (08:30-17:00).
 • Regiowinkel: Ga langs bij een Univé-winkel bij jou in de buurt of neem contact op met je adviseur.
 • Online: Zeg je autoverzekering op via Mijn Univé. Als je geen account hebt, kan je deze eenvoudig aanmaken.

Contactgegevens Univé

Alarmcentrale: +31 592 348 112 (24/7 bereikbaar)
Klantenservice: 0592 349 340 (ma t/m vr 08:30 – 21:00, za 08:30 – 17:00)
Whatsapp: +31 6 127 785 04