Tellen schadevrije jaren in de auto van de zaak mee?

Wanneer je schadevrij hebt gereden in een auto van de zaak, dan kun je je (ex-)werkgever of leasemaatschappij vragen om een leaseverklaring. Hierin staan je opgebouwde schadevrije jaren. Een aantal autoverzekeraars geven je op grond van deze verklaring een no-claimkorting op je autoverzekering.

Leaseverklaring

Met een leaseverklaring kun je zakelijk gereden schadevrije jaren vaak mee laten tellen voor het totaal aantal schadevrije jaren. Een leaseverklaring is één jaar geldig. Hebben meerdere mensen in de auto van de zaak gereden, dan is deze constructie niet mogelijk. Let op: niet alle autoverzekeraars accepteren een leaseverklaring. Wij weten helaas niet precies welke autoverzekeraars deze verklaring accepteren.

Premiekorting

Je kunt de leaseverklaring aansluitend gebruiken op de beëindiging van een eerdere autoverzekering. Je kunt op deze manier de schadevrije jaren bij elkaar optellen, waardoor je waarschijnlijk nog meer premiekorting ontvangt na overstappen. Dit moet wel binnen één jaar gebeuren, anders is de leaseverklaring niet meer geldig.

Is je vraag nog niet beantwoord?

Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
 • chat
  020 - 760 42 42
  Binnen: 1 min
 • chat
  +3197 - 01 42 02 32 1
  Binnen: 15 min
 • chat
  service@overstappen.nl
  Binnen: 2 uur
 • chat
  Begin chat
  Binnen: 4 min
 

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.