Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Veelgestelde vragen over autoverzekeringen

Tellen schadevrije jaren in de auto van de zaak mee?

Wanneer je schadevrij hebt gereden in een auto van de zaak, dan kun je je (ex-)werkgever of leasemaatschappij vragen om een leaseverklaring. Hierin staan je opgebouwde schadevrije jaren. Een aantal autoverzekeraars geven je op grond van deze verklaring een no-claimkorting op je autoverzekering.

Leaseverklaring

Met een leaseverklaring kun je zakelijk gereden schadevrije jaren vaak mee laten tellen voor het totaal aantal schadevrije jaren. Een leaseverklaring is één jaar geldig. Hebben meerdere mensen in de auto van de zaak gereden, dan is deze constructie niet mogelijk. Let op: niet alle autoverzekeraars accepteren een leaseverklaring. Wij weten helaas niet precies welke autoverzekeraars deze verklaring accepteren.

Premiekorting

Je kunt de leaseverklaring aansluitend gebruiken op de beëindiging van een eerdere autoverzekering. Je kunt op deze manier de schadevrije jaren bij elkaar optellen, waardoor je waarschijnlijk nog meer premiekorting ontvangt na overstappen. Dit moet wel binnen één jaar gebeuren, anders is de leaseverklaring niet meer geldig.

Autoverzekering vergelijken

Vraag? Bel ons.

We zijn 6 dagen per week bereikbaar.

Openingstijden klantenservice

  • Maandag t/m vrijdag van 8:00 tot 20:00 uur
  • Zaterdag van 10:00u tot 16:00 uur
  • Zondag zijn we gesloten

Bel 020 - 760 42 42 (lokaal tarief)