Schadevrije jaren met een leaseauto


Als je een auto van de zaak rijdt of leaset, bouw je zelf officieel geen schadevrije jaren op. Dit komt omdat de leaseauto op naam van je werkgever of de leasemaatschappij staat. Toch is het meestal mogelijk om je schadevrije jaren over te dragen. Dit kan als je van leaseauto naar een eigen auto gaat of andersom.

 
 

Leaseverklaring schadevrije jaren

Wanneer je schadevrij hebt gereden in een auto van de zaak, dan kan je je (ex-)werkgever of leasemaatschappij vragen om een leaseverklaring. Hierin staan de opgebouwde schadevrije jaren tijdens de leaseperiode. Met leaseverklaring kun je zakelijk gereden schadevrije jaren mee laten tellen voor het totaal aantal schadevrije jaren als je stopt met leasen en overgaat naar een eigen auto.

Premiekorting

Je kunt de leaseverklaring aansluitend gebruiken op de beëindiging van een eerdere autoverzekering. Op deze manier kun je de schadevrije jaren bij elkaar optellen, waardoor je waarschijnlijk een hogere premiekorting ontvangt als je overstapt. Je moet dit dan wel binnen één jaar doen, anders is de leaseverklaring niet meer geldig.

Schadevrije jaren overdragen met een auto van de zaak

Wie een auto leaset en schadevrije jaren heeft opgebouwd, kan tegenwoordig met een leaseverklaring schadevrije jaren overdragen naar een eigen auto. Dit is vanaf 1 januari 2022 ingesteld voor alle verzekeraars die zijn aangesloten bij de Bond van Verzekeraars. Vóór deze datum gingen verzekeraars nog wisselend om met schadevrije jaren, door bijvoorbeeld alleen een no claim korting te geven.

Van eigen auto naar een lease auto

Ga je van een eigen auto naar een leaseauto? Het hangt af van de leasemaatschappij of en hoeveel schadevrije jaren je kunt meenemen. De leasemaatschappij vraagt het aantal jaren net als de verzekeraar op in Roy Data. Bij een hoger aantal schadevrije jaren krijg je soms korting op de leaseprijs, maar dat is niet altijd zo.

Geldigheid schadevrije jaren leaseauto

Schadevrije jaren in een leaseauto zijn net zolang geldig als bij het rijden in een eigen auto. Na 3 jaar zonder verzekering vervallen de schadevrije jaren bij de meeste verzekeraars.

Vragen over je autoverzekering?

Neem dan contact op met onze klantenservice, zij helpen je graag.

bellen
Bel
Binnen: 1 minuut
whatsapp
Whatsapp
Binnen: 15 minuten
mailen
Mail
Binnen: 2 uur
chatten
Chat
Begin chat
Binnen: 4 minuten

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.