Schadevrije jaren met een leaseauto | Overstappen.nl

Schadevrije jaren met een leaseauto

Als je een auto van de zaak rijdt of leaset, bouw je zelf officieel geen schadevrije jaren op. Dit komt doordat de leaseauto op naam van je werkgever of de leasemaatschappij staat. Toch is het meestal mogelijk om je schadevrije jaren over te dragen.

Leaseverklaring schadevrije jaren

Wanneer je schadevrij hebt gereden in een auto van de zaak, dan kan je je (ex-)werkgever of leasemaatschappij vragen om een leaseverklaring. Hierin staan de opgebouwde schadevrije jaren tijdens de leaseperiode. Met een leaseverklaring kun je zakelijk gereden schadevrije jaren mee laten tellen voor het totaal aantal schadevrije jaren als je stopt met leasen en overgaat naar een eigen auto.

Premiekorting

Je kunt de leaseverklaring aansluitend gebruiken op de beëindiging van een eerdere autoverzekering. Op deze manier kun je de schadevrije jaren bij elkaar optellen, waardoor je waarschijnlijk een hogere premiekorting ontvangt als je overstapt. Je moet dit dan wel binnen één jaar doen, anders is de leaseverklaring niet meer geldig.

Schadevrije jaren overdragen met een auto van de zaak

Wie een auto leaset en schadevrije jaren heeft opgebouwd, kan tegenwoordig met een leaseverklaring schadevrije jaren overdragen naar een eigen auto. Dit is vanaf 1 januari 2022 ingesteld voor alle verzekeraars die zijn aangesloten bij de Bond van Verzekeraars. Vóór deze datum gingen verzekeraars nog wisselend om met schadevrije jaren, door bijvoorbeeld alleen een no claim korting te geven.

Van eigen auto naar een lease auto

Ga je van een eigen auto naar een leaseauto? Het hangt af van de leasemaatschappij of en hoeveel schadevrije jaren je kunt meenemen. De leasemaatschappij vraagt het aantal jaren net als de verzekeraar op in Roy Data. Bij een hoger aantal schadevrije jaren krijg je soms korting op de leaseprijs, maar dat is niet altijd zo.

Geldigheid schadevrije jaren leaseauto

Schadevrije jaren in een leaseauto zijn net zolang geldig als schadevrije jaren bij een gewone auto. Na 3 jaar zonder verzekering vervallen de schadevrije jaren bij de meeste verzekeraars.

Gecontroleerd door
Jerry Poel - Expert Autoverzekeringen
Jerry Poel
Expert autoverzekeringen
2 minuten 15-05-2024

Over onze expert

Sinds 2017 is Jerry Poel onderdeel van de Kizi familie. Met zijn jarenlange ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de autoverzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere autoverzekering. Als veelgevraagd expert in de media geeft hij bovendien handig advies aan automobilisten wat betreft hun autoverzekering. Zijn advies wordt vaak overgenomen in de pers, waaronder Nu.nl en De Telegraaf.

Vul in en bereken je premie
Onze klanten zeggen:

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

 

Het laatste nieuws