DVEP Energie | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

DVEP Energie

DVEP energie

Contactgegevens
074-3766243
info@dvep.nl
www.dvep.nl
Vergelijk energieleveranciers

Over DVEP Energie

DVEP Energie is per 1 januari 2024 gestopt met het leveren van energie. Hierdoor is het niet mogelijk om een nieuw energiecontract aan te vragen. De energiemaatschappij heeft de contracten verkocht aan Greenchoice. Deze zal per 1 januari 2024 de levering van energie overnemen. Als je vragen hebt verwijzen wij je door naar de website van DVEP.

In 1924 is het Nederlandse energieconcern DVEP opgericht en richt zich alleen op de zakelijke energiemarkt. Op het hoofdkantoor in Hengelo werken ongeveer 75 mensen die bedrijven helpen om de groene doelstellingen te halen. Het zakelijke energiebedrijf is onderdeel van UGI. UGI heeft in 17 verschillende landen kantoren en is één van de grootste leveranciers van LGP.

Snel navigeren naar

Aanbiedingen DVEP Energie

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar DVEP Energie zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket DVEP Energie

Soort product DVEP Stroom
32,59% Windenergie
1,32% Zonne-energie
2,66%Waterenergie
4,12% Biomassa
59,3% Aardgas
% Duurzaamheid 39,7% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 DVEP Energie

Samen naar een duurzame wereld

DVEP Energie en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. DVEP Energie krijgt van WISE een 6,2.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en overweegt een overstap naar DVEP Energie. Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

DVEP Energie stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest DVEP Energie de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert DVEP Energie op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij DVEP Energie is dit schriftelijk, digitaal of telefonisch mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag DVEP Energie een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  Wanneer jij een aanvraag hebt gedaan bij ons, ontvang jij, van DVEP Energie binnen [tijd van bevestiging] een bevestiging van je aanvraag via [kanaal].
  Na 4-6 weken zal jij energie geleverd krijgen van DVEP Energie.
  Let op: Als jij vroegtijdig over wilt stappen neemt DVEP Energie je opzegboete niet over.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Ja dat is mogelijk, alleen niet via ons. Je zal zelf moeten bellen naar de klantenservice van DVEP Energie. Zij zullen je aanvraag in behandeling nemen en daarbij een borg vragen van [€ hoogte borg].
  Nee DVEP Energie accepteert geen spoedaanvragen.

  Hoe regelt DVEP Energie het financieel?

  De hoogte van je maandbedrag wordt [historisch of mondeling] bepaald
  DVEP Energie schrijft elke [datum van de maand] het maandbedrag via automatsiche incasso af. Je mag het ook handmatig overmaken, maar dan vragen ze [€ bedrag] administratiekosten per overboeking.
  Ja, je kan het maanbedrag zelf aanpassen. Dit kan je zelf doen door [manier van aanpassen] tot een minimum van [€bedrag]

  Heeft DVEP Energie een app?

  Nee ze hebben geen app waarin je jouw gebruiksoverzicht kan zien. Wel hebben ze een online omgeving waar jij al je gegevens en correspondentie in kan zien
  Ja, ze hebben een app én een online omgeving waarin jij al jouw verbruiksgegevens en correspondentie kan zien.

  Wanneer zijn de daluren van DVEP Energie?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.

  Waar moet ik op letten bij een zakelijk energiecontract?

  • Type aansluiting: Voordat je een zakelijk energiecontract afsluit is het belangrijk om uit te zoeken welk type aansluiting er in het (kantoor)pand aanwezig is en/of welk type je nodig hebt.
  • Functie: Staat er in het kadaster alleen een kantoorfunctie of is er ook sprake van een woonfunctie.
  • BTW: De zakelijke energietarieven van DVEP Energie zijn exclusief.
  • Annuleren: Let goed op of er sprake is van een bedenktijd na je aanvraag. Meestal heb je namelijk géén bedenktijd. Als je wilt annuleren moet je dit zelf doen.