HVC Energie | Tarieven 2024 en aanbiedingen | Overstappen.nl

HVC Energie

Contactgegevens
088-6464100
klantenservice@kringloopenergie.nl
www.hvcgroep.nl
Vergelijk energieleveranciers


Van 2016 tot en met 2023 leverde HVC Energie stroom en gas aan huishoudens. Per 1 januari 2024 zijn de stroom- en gasklanten overgedragen aan om | nieuwe energie. HVC energie richt zich als publiek bedrijf volledig op het helpen verduurzamen van onze aandeelhoudende gemeenten, onder andere door het aanleggen van warmtenetten en het produceren van zonne- en windenergie. Bekijk de veelgestelde vragen op www.samenom.nl/hvc voor meer informatie.

Over HVC

In 1991 werd in Alkmaar HVC opgericht als afvalverwerking- en energiebedrijf. De organisatie is in 48 gemeenten en 8 waterschappen actief. Sinds januari 2022 zijn ze veranderd van een rest-afvalverbrander tot een grondstoffen- en duurzaam energiebedrijf. Ze zetten zich nu in om grondstoffen te hergebruiken in plaats van alles te verbranden.

Snel navigeren naar

Aanbiedingen HVC

Een energieleverancier heeft vaak een aanbieding in de vorm van een loyaliteitsbonus of cashback, deze wordt aan het eind van het eerste contractjaar uitgekeerd. Met deze aanbiedingen komen ze hoger in de vergelijker te staan. Hoe hoger een energieleverancier in de vergelijker staat, hoe goedkoper het energiecontract op jaarbasis is.

Voorheen gaven energieleveranciers een aanbieding in de vorm van een welkomstkorting. Met de wijziging in de opzegvergoedingen zijn ook de regels van de welkomstkortingen aangepast. Een welkomstkorting moet nu binnen twee maanden worden uitgekeerd, daarom kiezen veel energieleveranciers nu voor een loyaliteitsbonus. Op onze aanbiedingen pagina hebben we de meest actuele aanbiedingen op een rijtje gezet.

Waar wordt de energie opgewekt?

Energieleveranciers zijn tegenwoordig verplicht om te laten zien waar hun energie vandaan komt en hoe deze wordt opgewekt. Dit doen ze door het zogenoemde stroometiket. Er is geen vast format voor het stroometiket, daarom hebben wij voor jou uitgezocht waar HVC zijn energie vandaan haalt.

Stroometiket HVC

Soort product HVC Energie
44% Windenergie
1% Zonnne-energie
55% Biomassa
% Duurzaamheid 100% Duurzaam

Bron: Stroometiket 2021 HVC

Samen naar een duurzame wereld

HVC en WISE

Elk jaar onderzoekt WISE in samenwerking met de Consumentenbond hoe duurzaam een energieleverancier daadwerkelijk is. Uiteindelijk krijgt iedere leverancier een cijfer. Dit cijfer is het gemiddelde van drie onderdelen: investeringen, inkoop en levering. HVC krijgt van WISE een 9,8.
Ben jij benieuwd naar het hele onderzoek en welke energieleverancier volgens WISE het groenste is? Ga dan naar onze pagina over de groenste energieleverancier.
Het cijfer van WISE is gebaseerd op de gehele organisatie.

tip

Tip

Vink in onze vergelijker het filter duurzaam aan. Je krijgt dan alleen energiecontracten te zien waarvan de energie uitsluitend wordt opgewekt in Nederland vanuit hernieuwbare bronnen: wind, water en zon. Daarnaast wordt het gas minstens CO2 gecompenseerd.

Mijn situatie is veranderd, wat nu?

Wanneer overstappen

Jouw energiecontract loopt af, dus is het tijd om opzoek te gaan naar jouw beste deal. Je zoekt een nieuwe energieleverancier en je overweegt een overstap? Met een vast contract kan je het beste overstappen wanneer jouw contract afloopt, anders riskeer je een overstapboete.
Bij een variabel contract heb je geen vaste einddatum en kan je overstappen wanneer je dat zelf wilt.

Wat doen wij

Met behulp van onze vergelijker krijg je direct een overzicht van meerdere energieleveranciers, al hun tarieven. Zo kan je eenvoudig en snel in één oogopslag zien welke energieleverancier de beste voorwaarden met de goedkoopste tarieven heeft. Zodra je de overstap compleet maakt, word je aangemeld bij je nieuwe energieleverancier. Zij zorgen ervoor dat jouw oude energiecontract wordt opgezegd. Op deze manier stap je makkelijk en snel over en hoef je zelf niets te doen.

Wat moet je doorgeven

 • De datum waarop je de sleutel van je nieuwe woning ontvangt.
 • De datum waarop je de sleutel van je oude woning inlevert.
 • Het adres van je nieuwe woning.
 • Je contactgegevens tijdens de verhuizing.
 • De meterstanden van je oude huis.
 • De meterstanden van je nieuwe huis.

HVC stuurt je een e-mail zodra je de meterstanden door kunt geven. Als je een slimme meter hebt dan leest HVC de meterstanden op afstand uit. Je hoeft dan zelf niets te doen.

Contract opzeggen verhuizing

Een verhuizing is geen geldige reden om tussentijds je vaste contract op te zeggen. Je huidige contract verhuist met je mee naar je nieuwe adres.
 
Tijdelijk twee adressen?

Wanneer je tijdelijk twee adressen hebt, levert HVC op beide adressen stroom en/of gas. Als je op het oude adres geen energie meer nodig hebt, dan moet je zelf het contract voor je oude woning opzeggen. Wij raden aan om dit altijd telefonisch te doen.

 

Manier van opzeggen

In sommige situaties moet je zelf je energiecontract opzeggen. Bij HVC is dit digitaal mogelijk. Je energieleverancier hanteert de wettelijke opzegtermijn van 30 kalenderdagen.

Vast contract opzeggen

Wanneer jij vroegtijdig je energiecontract opzegt, mag HVC een opzegvergoeding in rekening brengen. De ACM heeft bepaald wat de maximale hoogte van de opzegvergoeding mag zijn.

Veelgestelde vragen

  Ik heb een aanvraag gedaan, hoe gaat het nu verder?

  HVC belt je zo spoedig mogelijk na het doen van een aanvraag.
  Na 4-6 weken na ontvangst van je contract zal je energie geleverd krijgen van HVC.

  Is het mogelijk om een spoedaanvraag te doen?

  Ja dat is mogelijk, alleen niet via ons. Je zal zelf moeten bellen naar de klantenservice van HVC.

  Hoe regelt HVC het financieel?

  De hoogte van je maandbedrag wordt op basis van het bekende verbruik bij HVC vastgesteld. Je kan het maanbedrag zelf aanpassen.

  Heeft HVC een app?

  Nee ze hebben geen app waarin je jouw gebruiksoverzicht kan zien. Wel hebben ze een online omgeving waar jij al je gegevens en correspondentie in kan zien

  Wanneer zijn de daluren van HVC?

  De daluren worden niet door je energieleverancier bepaald. Het hangt af van de regio waar je woont en dus wie jouw netbeheerder is. Daarnaast is het het afhankelijk van de soort meter of jij gebruik kan maken van daluren. Alleen met een dubbel telwerk of een slimme meter kan je gebruik maken van daluren. Wanneer de daluren in jouw regio zijn kan je zien op onze pagina over daluren.