4G sim only vergelijken | Alle abonnementen en providers (2023)

4G sim only

4G sim only vergelijken

Heb jij een telefoon die gebruik maakt van een 4G verbinding en ben je op zoek naar een voordelig abonnement? In het actuele overzicht hieronder kan je alle 4G sim only abonnementen van alle mobiele providers vergelijken. Gebruik de filters om het abonnement te vinden die het beste bij je past.

Wat is 4G?

4G staat voor de vierde generatie van mobiele netwerken. Het is de opvolger van 3G, waarop het verbeteringen heeft aangevoerd in bijvoorbeeld netwerksnelheid en capaciteit. Op dit moment worden er al 5G sim only abonnementen aangeboden in Nederland. Dit is dus de opvolger van 4G. Toch zijn de 4G- netwerken nog in gebruik en kan je dus een sim only abonnement afsluiten op deze netwerken.

Het verschil tussen 4G en 5G

Het is vrij simpel. Elke nieuwe generatie van een mobiel netwerk is in principe beter dan zijn voorganger. 5G wordt zo dus als ‘’beter’’ gezien dan 4G. Hieronder staan de 3 belangerijkste verschillen tussen 4G en 5G:

Snelheid:

5G- netwerken zijn sneller dan 4G- netwerken. Zo ligt de downloadsnelheid vele malen hoger op 5G- netwerken, waardoor je video bijvoorbeeld sneller laadt. Daarnaast ervaar je een hogere kwaliteit wanneer je video’s kijkt.

Latentie:

5G- netwerken hebben een lagere latentie dan 4G- netwerken. Dit betekent dat er minder tijd ligt tussen het verzenden en ontvangen van gegevens. Oftewel, je interactie met iets of iemand is sneller via een 5G- netwerk.

Capaciteit:

Als je van een 4G netwerk gebruik maakt, kan je last hebben van een ‘’overbelast netwerk’’, waardoor je traag internet ervaart. Bij het gebruik van een 5G- netwerk komt dit probleem minder vaak voor. Zelfs op drukke locaties kan je rekenen op snel internet.

Providers met 4G

Kan jouw telefoon nog niet verbinden met het 5G- netwerk? Dan is dit geen probleem. Alle providers zijn nog actief op het 4G- netwerk, waardoor jij gewoon 4G kan gebruiken op je telefoon. KPN, Tele2, T-Mobile, Vodafone, Budget Mobiel en Youfone maken al gebruik van het 5G- netwerk.

Hoe lang blijft 4G bestaan?

In de toekomst zullen veel providers overgaan op het aanbieden van 5G, toch hoeft dit niet te betekenen dat 4G snel verdwijnt. De overgang van 4G naar 5G wordt een ‘’Long Term Evolution’’ genoemd die nog vele jaren kan duren. Uiteindelijk zullen 4G- netwerken niet meer in gebruik zijn, maar de verwachting is dat dit nog een tijd op zich laat wachten. De keuze is op dit moment aan jezelf: kies je voor 4G of 5G?

Goedkoopste sim only 4G

De goedkoopste sim only op een 4G- netwerk, is die van de provider Simpel. Het goedkoopste abonnement kost €3,50 per maand, bestaande uit 500MB en 100 min Bel/Sms. De looptijd van dit abonnement bedraagt 2 jaar. Wil je een grotere databundel? Dan kom je snel uit bij hollandsnieuwe, Budget Mobiel of Ben. Dit zijn goedkope providers omdat zij zelf geen eigen netwerk in beheer hebben.

Hoe duur is onbeperkt 4G?

Een abonnement met een onbeperkte databundel is het goedkoopst bij Budget Mobiel. Hier betaal je €20 per maand en een eenmalig bedrag van €15. Hiervoor krijg je onbeperkt data, maar ook onbeperkt bellen. Je kan het abonnement maandelijks stopzetten.