Sim only onbeperkt internet | Beste unlimited data deals | 2024

Sim only onbeperkt internet

Ben je op zoek naar een sim only met onbeperkt internet? Start hier en bekijk gemakkelijk welke sim only met onbeperkte data het beste bij je past.

Sim only onbeperkt internet

Een sim only abonnement met onbeperkt internet biedt veel voordelen. Je kunt onbeperkt surfen, streamen en communiceren zonder je zorgen te maken over een datalimiet. Gebruik onze vergelijker om het goedkoopste en beste unlimited data-abonnement te vinden dat bij jouw situatie past.

Welke provider heeft echt onbeperkt internet?

In Nederland bieden vier mobiele providers sim only abonnementen met onbeperkt internet aan. Om oneerlijk gebruik en netwerk overbelasting te voorkomen krijg je met een ‘onbeperkt’ internet abonnement een daglimiet op je internetverbruik op basis van de fair use policy. Het daglimiet verschilt per provider van 4GB tot 20GB, maar wordt zelden overschreden. Als het toch gebeurt, kun je gemakkelijk en kosteloos via SMS of je account onbeperkt tot 2GB extra aanvragen. Bekijk hieronder wat er per provider geldt.

ProviderDaglimietAanvullend
KPN10GB2GB
Odido20GB2GB
Vodafone10GB2GB
Budget Mobiel4GB1GB

De goedkoopste onbeperkt internet abonnementen van 2024

De provider die in 2024 het goedkoopste unlimited data-abonnement aanbiedt, is Budget Mobiel met een prijs van € 21,- per maand, onbeperkt bellen en een contractduur van 2 jaar. Wel is de maximale downloadsnelheid slechts 5 Mbit/s, wat vergeleken met andere providers het laagst is. Als je liever een hogere downloadsnelheid wilt, kun je overwegen om voor een andere provider te kiezen uit het onderstaande overzicht.

Top 5 goedkoopste unlimited data-abonnementen van 2024

De top 5 goedkoopste unlimited data-abonnementen van 2024 zijn gebaseerd op een toestel met toegang tot het 5G-netwerk. Beschikt je huidige telefoon alleen tot 4G? Dan verandert er in deze lijst niets, behalve dat de downloadsnelheid bij Vodafone dan niet 1 Gbit/s maar 100 Mbit/s is. Voor actuele aanbiedingen en combivoordelen kun je gebruik maken van onze vergelijker. Deze informatie is niet meegenomen in het overzicht hieronder.

ProviderPrijs p/mDownloadsnelheidBellenContractduur
Budget Mobiel€ 21,- 5 Mbit/sOnbeperkt2 jaar
Vodafone (leeftijd onder 28 jaar)€ 25,- 1 Gbit/sOnbeperkt2 jaar
Odido€ 25,- 10 Mbit/sOnbeperkt2 jaar
KPN€ 29,-50 Mbit/s150 min2 jaar
Vodafone€ 32,501 Gbit/sOnbeperkt2 jaar

Onbeperkt internet gebruiken binnen de EU

Onbeperkt internet in de EU is niet hetzelfde als in Nederland. Binnen Europa krijg je een vaste databundel per maand. Is deze op, dan kan je nieuw internet aanvragen. Dat kan onbeperkt, maar is alleen niet gratis. Bekijk de verschillende internetbundels binnen de EU hieronder.

ProviderAbonnementGB per maand
Budget MobielOnbeperkt sim only21GB
KPNUnlimited50
Unlimited 300
SuperUnlimited
40GB
50GB
75GB
OdidoUnlimited Start
Unlimited Basis
Unlimited Plus en Premium
35GB
40GB
50GB
VodafoneAlle abonnementen40GB

Welke provider heeft onbeperkt internet in het buitenland?

Wil je gebruik maken van internet buiten Europa? In het buitenland geldt helaas je onbeperkte bundel niet. Buiten de EU gelden andere tarieven voor bellen, sms’en of internetten. Het is wel mogelijk om aparte bundels aan te schaffen voor gebruik in het buitenland. Deze tarieven zijn echter per provider en land verschillend.

Odido

Heb je een onbeperkt internet abonnement bij Odido en ben je op reis buiten de EU? Dan kun je een ‘Internet Op Reis’ pas aanvragen, voorheen bekend als ‘Travel en Surf’. Afhankelijk van de zone waarin jouw reisbestemming zich bevindt, betaal je een vaste prijs voor een bepaald aantal MB’s en periode. Check daarom van te voren bij Odido in welke zone jouw reisbestemming valt om de bijbehorende prijzen te bekijken.

Vodafone

Reis je buiten de EU met een onbeperkt internet abonnement van Vodafone? Dan staat de Alles-in-1 Wereld Dagbundel standaard aan. Bij gebruik van deze bundel betaal je € 5,- per dag voor 30MB internet. Ben je over dit limiet, dan betaal je € 1,25 per MB. Je kunt ook upgraden naar een Alles-in-1 Wereld XL dagbundel voor € 8,50 per dag met 100MB. Deze Wereld bundels kun je aan- en uitzetten via SMS of je Vodafone/Ziggo account.

KPN

Ga je op vakantie buiten de EU en heb je een onbeperkt internet abonnement bij KPN? Dan kan je een Extra Bundel of data only bundel aanvragen. De kosten en MB’s verschillen per land. Check daarom altijd eerst via KPN wat de kosten zijn voor je reisbestemming.

Gecontroleerd door
Jean-Paul Würsten - Telecom- en verzekeringsexpert
Jean-Paul Würsten
Telecom- en verzekeringsexpert
7 minuten 21-06-2024

Over onze expert

Sinds 2023 is Jean-Paul Würsten onderdeel van de Kizi familie als onze telecom- en verzekeringsexpert. Hij voorziet overstappers van de belangrijkste informatie over de telecom-, dierenverzekering- en uitvaartverzekeringsmarkt. Met zijn ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de telecom- en verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere aanbieder.

Snel antwoord

Veelgestelde vragen

Onbeperkt internet of Unlimited data betekent dat je geen limiet hebt op je dataverbruik. Voor een vast bedrag per maand kun je onbeperkt mobiel internet gebruiken, zonder extra kosten.

De prijs van een onbeperkt internet abonnement is per provider verschillend. In 2024 ligt dit bedrag tussen de € 21,- en € 45,- euro. Voor actuele prijzen met aanbiedingen en combivoordelen kun je onze vergelijker checken.

Bij KPN kun je kiezen uit drie unlimited data-abonnementen. De onderstaande prijzen zijn de standaardprijzen. Check voor een actueel overzicht, inclusief aanbiedingen en combivoordelen, onze vergelijker.

KPN abonnementen

  • Unlimited50 € 27,50
  • Unlimited300 € 32,50
  • SuperUnlimited € 35,-

Bij Vodafone kun je kiezen uit drie unlimited data-abonnementen. De onderstaande prijzen zijn de standaardprijzen. Check voor een actueel overzicht, inclusief aanbiedingen en combivoordelen, onze vergelijker.

Vodafone abonnementen

  • Red € 25,-
  • Red Together € 30,-
  • Red Unlimited € 32,50

Bij Odido kun je kiezen uit vier unlimited data-abonnementen. De onderstaande prijzen zijn de standaardprijzen. Check voor een actueel overzicht, inclusief aanbiedingen en combivoordelen, onze vergelijker.

Odido abonnementen

  • Unlimited Start € 25,-
  • Unlimited Basis € 32,50
  • Unlimited Plus € 35,-
  • Unlimited Premium € 45,-

De providers die een onbeperkt internet abonnement aanbieden zijn: Budget Mobiel, KPN, Odido, Vodafone.

In Nederland zijn er drie netwerk providers: KPN, T-Mobile (Odido), en Vodafone. Uit onderzoek van Opensignal (2023) scoort KPN over het algemeen het best. KPN heeft in vergelijking met T-mobile (Odido) en Vodafone de snelste 5G downloadsnelheid (166,5 Mbps). T-Mobile biedt de hoogste uploadsnelheid (17,1 Mbps) en zowel KPN als Vodafone hebben de beste game-ervaring.

Wil je snel bestanden kunnen downloaden, dan is KPN een goede keuze. Voor snel uploaden is T-Mobile een betere match. Heb je liever de beste game-ervaring op je telefoon? Dan kun je kiezen tussen KPN en Vodafone. Lees hier meer over het beste netwerk van 2024.

Klantenservice

Is je vraag nog niet beantwoord?

Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!