Zonnepanelen offerte aanvragen

 • Bespaar direct op je energierekening
 • Nog voor de zomer geplaatst
 • Nu een terugverdientijd van minder dan 5 jaar

 • Bespaar direct op je energierekening
 • Nog voor de zomer geplaatst
 • Nu een terugverdientijd van minder dan 5 jaar

Dit zeggen onze klanten over ons

Four stars

Trustscore: 8.4

2304 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  19 dagen geleden
  Toppie

  overgaan naar een ander aanbieder ging heel makkelijk

  Mamasam Mamsam
  Star on Star on Star on Star on Star on
  26 dagen geleden
  Overtsap is zeer goed gegaan

  Overstap is zeer goed gegaan. Contract is opgezegd en bevestigd door de vorige leverancier. Kortom, zoals verwacht eigenlijk!

  René Eijgenhuijsen
  Star on Star on Star on Star on Star on
  27 dagen geleden
  Overstapservice met problemen

  Het was online makelijk te doen.Maar nu, lijkt het , dat het niet zonder problemen kan….ik ben begin januari overgestapt. 22 januari komt er een mail, dat ik vanaf 25 januari kan overstappen en dat vanaf deze dag vrijopnaam mijn nieuwe leverancier is. 10 februari komt er een herinnering van de oude leverancier ( Energie direct), dat ik voor februari nog moet betalen en dat de volgende factuur in maart op tijd betaald word. Helaas heb ik geen reactie van energiedirect op mijn mail. Maar 2 weken later een aanmaning met 25 Euro incassokosten. Dus, voor wat een overstapservice, als het niet echt werkt? Update: inmiddels verzoekt mijn oude leverancier verder geld af te schrijven en bedreigd met incassobureau.Via overstappen.nl heb ik helaas geen bewijs voor het overstappen….mijn advies: zelfst maken zonder overstappen aanbieders!!!!! Update: Ik ben niet overgestapt naar Greenchoice en zo een bericht heb ik nooit van jullie ontvangen.Dit heb ik van jullie ontvangen:"Vrijopnaam zegt vervolgens je huidige energiecontract op en laat je weten wanneer je precies overstapt. Ook vraagt Vrijopnaam, als je geen slimme meter hebt, je meterstanden op." Update: Inmiddels heb ik van vrijopnaam een mail ontvangen. Zij hebben alles aan energiedirect verder gegeven. De fout zit bij energiedirect en deze zijn niet ze bereiken. Bekijk de reviews over energiedirect hier op TrustPilot. Het lijkt, dat Overstappen.nl alles goed heeft gedaan!!!!!

  Andy
  Four stars

  Trustscore: 8.4

  2304 reviews

  Waarom zonnepanelen via ons aanvragen?

  • Installatie door gecertificeerde monteurs

   Onze gecertificeerde monteurs plaatsen de zonnepanelen zorgvuldig bij jou op het dak.

  • Persoonlijk en eerlijk advies

   Een eerlijk, duidelijk en transparant verhaal. Wij vinden dat duurzaamheid niet zit in de projecten maar vooral ook in de verbinding die we hiermee met mensen aangaan.

  • Btw-teruggave service

   Maak gebruik van onze btw-teruggave service; een gratis service waarbij wij je helpen met het terugvragen van de btw.

  Hoe werkt aanvragen van zonnepanelen?

  1. Vraag een offerte aan

  Vul je gegevens in en de omschrijving van je dak. Eén van onze specialisten belt je binnen 2 werkdagen tussen 8:30 en 17:00 uur op.

  2. Het gesprek

  Onze specialist neemt telefonisch contact met je op om de wensen te bespreken en de mogelijkheden in kaart te brengen. Daarnaast zal de specialist enkele aanvullende vragen stellen over bijvoorbeeld: de meterkast, bouwjaar van de woning en of er asbest aanwezig is of niet. Aan de hand van deze gegevens kan de specialist de offerte opmaken.

  3. De offerte

  Per mail ontvang je een kosteloze offerte op maat. In de offerte staat duidelijk jouw besparing, terugverdientijd, informatie over de zonnepanelen en de omvormer. Daarnaast natuurlijk een overzichtelijk kosten plaatje.

   

  Dan heb je 10 dagen om de offerte te ondertekenen. Kijk of alles naar wens is en je de zonnepanelen wilt aanschaffen. Wanneer je besluit dit te doen kun je de offerte in het online portaal van onze partner ondertekenen. 

  4. Inventarisatie & planning

  De technische specialist neemt per mail contact met je op om informatie door te nemen en een plan te maken. Zodra technische voorbereidingen zijn getroffen wordt de installatiedatum bepaald. Je bent dan bijna klaar om te gaan besparen. Nog even wachten..

  5. Installatie & starten met opwekken

  De installateurs komen bij je langs en bespreken het plan. Daarna gaan ze aan de slag en zorgen ze ervoor dat je direct kunt beginnen met besparen op je energiekosten. Na ongeveer 7 dagen zijn je opbrengsten inzichtelijk in de app. Onze partner helpt je met de btw teruggave en het aanmelden bij de netbeheerder.

  • voordeel

   Scherpe tarieven

  • voordeel

   Financieringsoptie met maandelijkse afbetaling mogelijk

  • voordeel

   Snel terugverdiend

  Offerte aanvragen

  Snel terugverdiend

  Na het installeren van zonnepanelen bespaar je jaarlijks honderden euro’s op je energiekosten. Gemiddeld genomen word de investering van zonnepanelen binnen 5 jaar terugverdiend. Ook wanneer de investering is terugverdiend blijf je nog profiteren van de opwekking van je zonnepanelen.

  Het voordeel van zonnepanelen is dat je alle opgewekte stroom zelf kunt gebruiken en daardoor direct bespaart op je energierekening. Voor de stroom die je niet gebruikt, krijg je een terugleververgoeding.

  Berekening

  Om je een voorbeeld te geven van wat je kunt besparen met zonnepanelen hebben wij dit in de afbeelding rechts inzichtelijk gemaakt. De berekening is aan de hand van het gemiddelde stroomtarief van € 0,40 kWh. Houd er rekening mee dat deze besparing kan verschillen per situatie. De berekening is gemaakt op basis van 10 zonnepanelen. Dit huishouden verbruikt 3700 kWh op jaarbasis, de besparing is daarom alsvolgt:

  • 3700 kWh x 0,40 = €1480 euro
  • Totale besparing van €1480 euro op jaar basis.

  Naast deze geweldige besparing hebben zij deze inverstering al in 5 jaar terugverdiend. De waarde van hun woning is bij het plaatsen van de panelen al gelijk met 2,5% gestegen en ze krijgen een rendement van 21%. Vraag daarom snel jouw offerte aan en kijk hoeveel jij kan besparen!

  tip

  Goed om te weten

  *Bij de bovenstaande berekening zijn onzekerheden van toepassing. Bij de berekening van de opbrengsten wordt met vele factoren rekening gehouden, maar het aantal uren zonneschijn is een variabele factor, waardoor de uiteindelijke opbrengst hoger of lager kan uitvallen. Om die redenen kun je aan deze berekening geen rechten ontlenen.


  Wat kosten zonnepanelen?

  Wat zonnepanelen kosten hangt van een aantal factoren af. De prijs van een zonnepaneel hangt af van de uitstraling, garantietermijn én het rendement. Hoe hoger het rendement hoe duurder het paneel is. Naast een zonnepaneel heb je ook een omvormer nodig. De kosten van een omvormer worden bepaald door het soort aansluiting wat nodig is voor jouw verbruik en dak. Als laatste moet je ook rekening houden met kosten voor de installatie, de onderconstructie, het serviceplan en een eventuele uitbreiding van je meterkast.

  Het plaatsten van zonnepanelen is uiteindelijk een hele investering. Om toch een beeld van de kosten te schetsen: het plaatsen van 10 zonnepanelen kost gemiddeld tussen de €5.000 – €10.000. De uiteindelijk kosten zijn afhankelijk van de bovenstaande variabelen. Maar deze investering verdien je altijd snel terug door de hoge opbrengst en besparing op je energiekosten.

  Subsidies

  Gelukkig zijn er verschillende subsidies waar je gebruik van kan maken. Goed om te weten: onze partner biedt ook mogelijkheden aan om financiering voor je zonnepanelen te regelen. Dit wordt tijdens het eerste gesprek besproken.

  In het kort:

  Hieronder in een overzicht hebben we alle kosten op een rijtje gezet:
  + Prijs van de zonnepanelen
  + Prijs van de omvormer
  + Installatie prijs
  + Overige kosten (uitbreiding meterkast, onderconstructie & serviceplan)
  – Subsidies


  Wat zit er allemaal in het pakket?

  Soort zonnepanelen

  •  370 – 420 WP
  • Black / full black
  • Tot wel 25 jaar productgarantie
  • Tot wel 30 jaar vermogensgarantie

  Omvormer

  • Serieel of parallel geschakelde omvormers
  • Ook ideaal voor daken met schaduw
  • Tot wel 25 jaar productgarantie

  Uitbreidingsmodule meterkast

  • Indien er geen ruimte meer is in de meterkast dan plaatst onze partner deze module kosteloos.

  Installatie

  • 10 jaar installatiegarantie
  • Gecertificeerde installateurs

  Serviceplan

  • Btw teruggave service
  • Hulp bij aanmelden netbeheerder
  • Persoonlijk contact & ondersteuning
  • Betalen na plaatsing

  Offerte aanvragen

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.

  bellen
  Bel
  Binnen: 1 minuut
  whatsapp
  Whatsapp
  Binnen: 15 minuten
  mailen
  Mail
  Binnen: 2 uur
  chatten
  Chat
  Begin chat
  Binnen: 4 minuten

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.