Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Vergoeding Buikwandcorrectie verzekering

Een buikwandcorrectie is het operatief verwijderen van huidoverschot. Een buikwandcorrectie is duur en heeft veel impact. Indien medisch noodzakelijk, kan een buikwandcorrectie worden vergoed door de basiszorgverzekering. Wanneer de klachten minder erg zijn, maar deze je nog steeds beperken in je dagelijks leven, kun je mogelijk vergoeding ontvangen vanuit een aanvullende verzekering.

Aanvullende vergoeding buikwandcorrectie

Als een buikwandcorrectie niet medisch noodzakelijk is, wordt deze niet vergoed uit de basisverzekering. Maar ook als dit niet het geval is kan een buikwandcorrectie veel klachten wegnemen. Met een aanvullende dekking wordt de ingreep dan alsnog vergoed.

p/mnd:€ 33,44
 • United Consumers - VGZ aanvullend best
 • 100% vergoeding, max. €2.500 (bij bepaalde indicaties)

Vergoeding buikwandcorrectie vergelijken

Of je nu gebruik kunt maken van de dekking van je basisverzekering of een aanvullende dekking gebruikt, door alle zorgverzekeringen te vergelijken weet je altijd zeker dat je niet te veel betaalt.

Vul je gegevens in en check je besparing

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

 • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
 • In 2019 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
 • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen

Verder lezen

Waarom een buikwandcorrectie
Verschil tussen liposuctie en buikwandcorrectie
Buikwandcorrectie geen manier om af te slanken
Buikwandcorrectie: de operatie
Buikwandcorrectie en reële verwachtingen
Doorverwijzing van de huisarts
Buikwandcorrectievergoeding vanuit de basisverzekering
Buikwandcorrectievergoeding vanuit aanvullende verzekeringen
Vergelijk buikwandcorrectieverzekeringen 2019

Vergoedingenbuikwandcorrectie per verzekeraar

Waarom een buikwandcorrectie

Je buik kan om verschillende redenen slapper worden, bijvoorbeeld door een zwangerschap, gewichtsverlies of simpelweg door ouder worden. Hierdoor bestaat er een kans dat je te maken krijgt met een huidoverschot. Een huidoverschot kan je beperken in je bewegingen en kan zelfs infecties of ontstekingen veroorzaken. Een buikwandcorrectie kan deze klachten laten verdwijnen of verminderen door de overtollige huid op de buik te verwijderen.

Verschil tussen liposuctie en een buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie en liposuctie worden soms door elkaar gehaald. Het zijn echter totaal andere ingrepen. Liposuctie is het verwijderen van onderhuids vetweefsel en een buikwandcorrectie is een ingreep om huidoverschot op de buik te verwijderen.

ziekenhuisbed (1)Buikwandcorrectie geen manier om af te slanken

Een buikwandcorrectie kan pas worden uitgevoerd wanneer je op het juiste gewicht bent en kan dus niet worden gezien als een alternatieve methode om af te vallen. De ingreep is bedoeld om buikhuidoverschot te verwijderen dat is ontstaan door grote schommelingen in het lichaamsgewicht.

Buikwandcorrectie: de operatie

Binnen de plastisch chirurgie wordt een buikwandcorrectie gezien als een van de zwaarste ingrepen. Bij een volledige buikwandcorrectie worden de onderliggende linker- en rechterbuikspier aan elkaar bevestigd. Dit zorgt ervoor dat de buik opnieuw plat wordt. Naast de gewone buikwandcorrectie bestaat er ook een mini buikwandcorrectie. Hierbij wordt alleen overtollige huid weggehaald. De operatie duurt gemiddeld anderhalf tot vier uur. Voor het ondergaan van de operatie wordt je onder volledige narcose gebracht. Na de operatie kan het zijn dat je één of twee nachten in de kliniek moet blijven. Na twee weken mogen de hechtingen eruit worden gehaald. Het is belangrijk dat je na de operatie rustig aan doet en afhankelijk van het herstel, pas na vier werken weer gaat werken.

Buikwandcorrectie en reële verwachtingen

Door een buikwandcorrectie zal je buik platter worden maar niet meer perfect. De buikwandcorrectie zal littekens achterlaten die altijd enigszins te zien zullen zijn.

Doorverwijzing van de huisarts

Om vergoeding te ontvangen voor een buikwandcorrectie, is een verwijzing van je huisarts of specialist noodzakelijk. Deze doorverwijzing is zowel nodig voor vergoeding uit de basisverzekering als vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. Ook zal je toestemming moeten hebben van je zorgverzekeraar voor het uitvoeren van de buikwandcorrectie.

Buikwandcorrectievergoeding vanuit de basisverzekering

Het is in enkele gevallen mogelijk dat de buikwandcorrectie vergoed wordt vanuit de basisverzekering. De basisverzekering vergoedt alleen in het geval van medisch noodzakelijke zorg. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je bijna niet kunt lopen of last hebt van ontstekingen in de huidplooien. Alleen wanneer andere behandelingen deze problemen niet oplossen, is het mogelijk een vergoeding te krijgen voor buikwandcorrectie vanuit de basisverzekering. In het geval van vergoeding vanuit de basisverzekering, kan het zijn dat sommige kosten gelden voor het eigen risico.

Buikwandcorrectievergoeding vanuit aanvullende verzekeringen

Kom je niet in aanmerking voor de vergoeding vanuit het basispakket maar is je buikwandcorrectie nog steeds medisch noodzakelijk? Dan is het mogelijk een aanvullende verzekering af te sluiten om de kosten (deels) te kunnen dekken. Een buikwandcorrectie wordt over het algemeen vergoed uit de wat duurdere aanvullende zorgpakketten. Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de buikwandcorrectie (gedeeltelijk) wanneer er sprake is van medische noodzaak. Enkele aanvullende verzekeringen verlenen ook vergoeding wanneer de ingreep niet medisch noodzakelijk is. Een buikwandcorrectie is een grote medische ingreep en hier zijn hoge kosten aan verbonden. Zorg dus dat je je laat informeren bij je huisarts en zorgverzekeraar over de precieze gang van zaken en kosten die hierbij komen kijken. Neem contact op met je zorgverzekeraar en huisarts voordat je een afspraak maakt bij een kliniek, om voldoende op de hoogte te zijn van de eventuele vergoedingen.

Vergelijk buikwandcorrectieverzekeringen 2019

Via onze zorgvergelijker vergelijk je gemakkelijk aanvullende verzekeringen die buikwandcorrectie vergoeden. Bekijk welke aanvullende pakketten de hoogste vergoeding uitkeren tegen de meest voordelige premie.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

 • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
 • In 2019 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
 • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Bereken je premie

Vergoedingen buikwandcorrectie per verzekeraar

Deze vergoedingen gelden voor een 25 jarige vrouw en hebben betrekking op het jaar 2019. Kijk voor de persoonlijke polisvoorwaarden altijd op de website van de zorgverzekeraar.

Aan bovenstaande informatie kunnen geen rechten worden ontleend. Overstappen.nl werkt dagelijks aan het accuraat bijhouden van de informatie omtrent zorgverzekeringen. De zorgbranche is echter een snel veranderend landschap. Voor het beste advies neem je contact op met je huisarts. Kijk ook altijd eerst naar de specifieke polisvoorwaarden in onze vergelijker.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken voor mij de moeite waard?

 • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
 • In 2019 wijzigen de dekkingen en voorwaarden
 • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen
Bereken je premie