Vergoeding Buikwandcorrectie verzekering

Een buikwandcorrectie is het operatief verwijderen van huidoverschot. Een buikwandcorrectie is duur en heeft veel impact. Indien medisch noodzakelijk, kan een buikwandcorrectie worden vergoed door de basiszorgverzekering. Wanneer de klachten minder erg zijn, maar deze je nog steeds beperken in je dagelijks leven, kun je mogelijk vergoeding ontvangen vanuit een aanvullende verzekering.

Aanvullende vergoeding buikwandcorrectie

Als een buikwandcorrectie niet medisch noodzakelijk is, wordt deze niet vergoed uit de basisverzekering. Maar ook als dit niet het geval is kan een buikwandcorrectie veel klachten wegnemen. Met een aanvullende dekking wordt de ingreep dan alsnog vergoed.

Vergoeding buikwandcorrectie vergelijken

Of je nu gebruik kunt maken van de dekking van je basisverzekering of een aanvullende dekking gebruikt, door alle zorgverzekeringen te vergelijken weet je altijd zeker dat je niet te veel betaalt.

Vul je gegevens in en check je besparing

Waarom een buikwandcorrectie?

Je buik kan om verschillende redenen slapper worden, bijvoorbeeld door een zwangerschap, gewichtsverlies of simpelweg door ouder worden. Hierdoor bestaat er een kans dat je te maken krijgt met een huidoverschot. Een huidoverschot kan je beperken in je bewegingen en kan zelfs infecties of ontstekingen veroorzaken. Een buikwandcorrectie kan deze klachten laten verdwijnen of verminderen door de overtollige huid op de buik te verwijderen.

Verschil tussen liposuctie en buikwandcorrectie

Een buikwandcorrectie en liposuctie worden soms door elkaar gehaald. Het zijn echter totaal andere ingrepen. Liposuctie is het verwijderen van onderhuids vetweefsel en een buikwandcorrectie is een ingreep om huidoverschot op de buik te verwijderen. Buikwandcorrectie geen manier om af te slanken.

Buikwandcorrectie geen manier om af te slanken

Een buikwandcorrectie kan pas worden uitgevoerd wanneer je op het juiste gewicht bent en kan dus niet worden gezien als een alternatieve methode om af te vallen. De ingreep is bedoeld om buikhuidoverschot te verwijderen dat is ontstaan door grote schommelingen in het lichaamsgewicht.

Buikwandcorrectie: de operatie

Een buikwandcorrectie kan pas worden uitgevoerd wanneer je op het juiste gewicht bent en kan dus niet worden gezien als een alternatieve methode om af te vallen. De ingreep is bedoeld om buikhuidoverschot te verwijderen dat is ontstaan door grote schommelingen in het lichaamsgewicht.

Vergoeding Buikwandcorrectie verzekering

Buikwandcorrectie en reële verwachtingen

Binnen de plastisch chirurgie wordt een buikwandcorrectie gezien als een van de zwaarste ingrepen. Bij een volledige buikwandcorrectie worden de onderliggende linker- en rechterbuikspier aan elkaar bevestigd. Dit zorgt ervoor dat de buik opnieuw plat wordt.

Naast de gewone buikwandcorrectie bestaat er ook een mini buikwandcorrectie. Hierbij wordt alleen overtollige huid weggehaald. De operatie duurt gemiddeld anderhalf tot vier uur. Voor het ondergaan van de operatie wordt je onder volledige narcose gebracht. Na de operatie kan het zijn dat je één of twee nachten in de kliniek moet blijven. Na twee weken mogen de hechtingen eruit worden gehaald. Het is belangrijk dat je na de operatie rustig aan doet en afhankelijk van het herstel, pas na vier werken weer gaat werken.

Doorverwijzing van de huisarts

Om vergoeding te ontvangen voor een buikwandcorrectie, is een verwijzing van je huisarts of specialist noodzakelijk. Deze doorverwijzing is zowel nodig voor vergoeding uit de basisverzekering als vergoeding vanuit een aanvullende verzekering. Ook zal je toestemming moeten hebben van je zorgverzekeraar voor het uitvoeren van de buikwandcorrectie.

Buikwandcorrectie-
vergoeding vanuit de basisverzekering

Het is in enkele gevallen mogelijk dat de buikwandcorrectie vergoed wordt vanuit de basisverzekering. De basisverzekering vergoedt alleen in het geval van medisch noodzakelijke zorg. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je bijna niet kunt lopen of last hebt van ontstekingen in de huidplooien. Alleen wanneer andere behandelingen deze problemen niet oplossen, is het mogelijk een vergoeding te krijgen voor buikwandcorrectie vanuit de basisverzekering. In het geval van vergoeding vanuit de basisverzekering, kan het zijn dat sommige kosten gelden voor het eigen risico.

Buikwandcorrectie-
vergoeding aanvullende verzekering

Kom je niet in aanmerking voor de vergoeding vanuit het basispakket maar is je buikwandcorrectie nog steeds medisch noodzakelijk? Dan is het mogelijk een aanvullende verzekering af te sluiten om de kosten (deels) te kunnen dekken. Een buikwandcorrectie wordt over het algemeen vergoed uit de wat duurdere aanvullende zorgpakketten. Veel aanvullende zorgverzekeringen vergoeden de buikwandcorrectie (gedeeltelijk) wanneer er sprake is van medische noodzaak.

Enkele aanvullende verzekeringen verlenen ook vergoeding wanneer de ingreep niet medisch noodzakelijk is. Een buikwandcorrectie is een grote medische ingreep en hier zijn hoge kosten aan verbonden. Zorg dus dat je je laat informeren bij je huisarts en zorgverzekeraar over de precieze gang van zaken en kosten die hierbij komen kijken. Neem contact op met je zorgverzekeraar en huisarts voordat je een afspraak maakt bij een kliniek, om voldoende op de hoogte te zijn van de eventuele vergoedingen.

Vergelijk buikwand-
correctieverzekeringen

Via onze zorgvergelijker vergelijk je gemakkelijk aanvullende verzekeringen die buikwandcorrectie vergoeden. Bekijk welke aanvullende pakketten de hoogste vergoeding uitkeren tegen de meest voordelige premie.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.