Vergoeding Condooms verzekering 2022 | Overstappen.nl

Vergoeding Condooms verzekering

Condooms beschermen je tegen zwangerschap en seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Condooms vergoeding voor de aanschaf ontvang je niet vanuit de basisverzekering. Vergoeding voor de aanschaf van condooms is bij veel verzekeringen te krijgen door het afsluiten van een aanvullende verzekering voor studenten, jongeren of anticonceptie.

Vergelijk zorgverzekeringen

Inhoudsopgavezilver

Bescherming tegen zwangerschap en SOA’s
Condooms vergoeding
Condooms vergoeding tot 21 jaar
Aanvullende verzekering anticonceptie
Condooms vergoeding 2022

Vergoedingen voor condooms per verzekeraar

Bescherming tegen zwangerschap en SOA’s

Er zijn verschillende manieren om je te beschermen tegen seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA’s). Veel anticonceptiemiddelen beschermen alleen tegen zwangerschap, zoals de pil, het spiraaltje en de anticonceptiering. Een manier om je tegen zowel zwangerschap als seksueel overdraagbare aandoeningen te beschermen is door het gebruik van een condoom.

rood kruisCondooms vergoeding

Al sinds 1 januari 2011 valt de vergoeding voor anticonceptie niet meer onder de basisverzekering. Condooms worden dus ook niet vergoed vanuit je basisverzekering. Voor de vergoeding van condooms is het mogelijk een aanvullende condooms verzekering af te sluiten. Deze aanvullende verzekering bestaat helaas niet specifiek voor de vergoeding van condooms. Door het afsluiten van een aanvullende verzekering voor jongeren, studenten of voor anticonceptie krijg je bij een aantal zorgverzekeraars jaarlijks een pakket met condooms opgestuurd.

Condooms vergoeding tot 21 jaar

Wanneer je jonger bent dan 21 jaar, werkt de vergoeding voor anticonceptie anders. Anticonceptie valt voor jongeren onder 21 jaar namelijk wél onder de basisverzekering. Condoom vergoeding krijg je echter niet vanuit het basispakket. Welke anticonceptie wel vergoed wordt door de basisverzekering lees je hier. Om gratis condooms te mogen ontvangen van je zorgverzekeraar kun je een aanvullende condooms verzekering speciaal voor jongeren of studenten afsluiten.

Aanvullende verzekering anticonceptie

Wanneer je veel gebruik maakt van anticonceptie in de vorm van condooms kan het een hoop kosten besparen als je een verzekering afsluit waarbij je een hoeveelheid condooms gratis krijgt. Een speciale aanvullende verzekering voor vergoeding condooms bestaat helaas niet, condooms krijg je vaak gratis bij een aanvullende verzekering voor jongeren of studenten, of aanvullende verzekering voor anticonceptie.

Condooms vergoeding

Ben je op zoek naar een aanvullende condooms zorgverzekering die zoveel mogelijk condooms vergoedt? Vergelijk de verschillende aanvullende zorgverzekeringen voor studenten, jongeren of anticonceptie via onze zorgvergelijker en zie binnen enkele stappen bij welke aanvullende verzekering je de meeste condooms ontvangt.

Vergoedingen voor condooms per verzekeraar