Zorgverzekering afsluiten

 • 100% onafhankelijk
 • Altijd de beste deal
 • Direct afsluiten
Sluit je zorgverzekering direct af
trustscore Trustpilotscore: 9.0

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9

2263 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  The best and verry fast

  The best and verry fast

  Lucian S. E
  Star on Star on Star on Star on Star on
  5 dagen geleden
  Zeer tevreden

  De energie leverancier had verkeerde informatie verwerkt door miscommunicatie waar ik zelf niet meer uit kwam. Kizi heeft mij geholpen en contact met de energie leverancier opgenomen. De bemiddeling en communicatie verliep erg goed. Erg bedankt hiervoor!

  Community
  Star on Star on Star on Star on Star off
  2 maanden geleden
  Alles goed

  🙂 alles was goed

  meneer Kapitein
  Four and a half stars

  Trustscore: 9

  2263 reviews

  Zorgverzekeraars die we vergelijken:

  Betaal je dit jaar een hoge zorgpremie en wil je die volgend jaar verlagen? Vanaf midden november dit jaar tot en met januari volgend jaar kan je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Ook dit jaar bieden wij natuurlijk weer een uitgebreide zorgvergelijker aan waarmee je meer dan 20 zorgverzekeringen kunt vergelijken op basis van premie, zorgkeuze en dekking. 

  Waarom een zorgverzekering afsluiten?

  De afgelopen jaren zijn de zorgkosten flink gestegen. Aangezien je verplicht bent om minimaal een basisverzekering af te sluiten als je in Nederland woont is het stijgen van de zorgkosten nadelig voor ons allemaal. Daarom loont het om ieder jaar zorgverzekeringen te vergelijken, zodat je vervolgens een goedkopere zorgverzekering kunt afsluiten.

  Wij begrijpen dat je graag zo min mogelijk aan zorgkosten wilt betalen. Daarom helpen wij je met het vergelijken van alle Nederlandse zorgverzekeraars. Zo zie je in één oogopslag wat voor jou de beste deal is.

  Zorgverzekering afsluiten

  Wanneer een zorgverzekering afsluiten?

  Ieder jaar kun je in de overstapperiode vanaf 12 november tot en met 31 december een zorgverzekering afsluiten. Je nieuwe zorgverzekering gaat dan op 1 januari van het nieuwe kalenderjaar in. Daarnaast is het ook mogelijk om je huidige zorgverzekering op te zeggen in de overstapperiode. Vervolgens kun je in januari een nieuwe zorgverzekering aanvragen.

  Houd er rekening mee dat je je oude zorgverzekering in ieder geval uiterlijk op 31 december 2021 opzegt. Je kunt dan nog tot 1 februari 2022 een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

  zorgverzekering afsluiten

  Hoe sluit ik een zorgverzekering af?

  Als je een zorgverzekering wilt afsluiten dan kun je dit in 6 stappen doen:

  1. Zorgbehoefte
  De eerste stap is het bepalen van je zorgbehoefte. Niet iedereen heeft dezelfde zorg nodig, daarom is het verstandig om te bepalen welke zorg jij nodig denkt te hebben. Je kunt natuurlijk niet altijd van te voren bepalen welke zorg je nodig hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar als je op voorhand weet dat je komend jaar vaker naar de fysiotherapeut gaat dan kun je hier rekening mee houden.

  Stap 1 zorgverzekering afsluiten

  2. Eigen risico
  De tweede stap is het bepalen van het eigen risico. Het eigen risico is in het regeerakkoord vastgelegd en bedraagt dit jaar €385,-. Vind je het eigen risico te hoog en denk je weinig zorg nodig te hebben? Dan kun je voor een vrijwillig eigen risico kiezen. Je betaalt dan maandelijks een lage premie, maar als je toch iets overkomt dan zul je zelf voor de zorgkosten moeten opdraaien.

  Stap 2

  3. Soort polis
  De derde stap is het kiezen van je polis. Zorgverzekeraars bieden drie soorten zorgverzekeringen aan: naturaverzekering (naturapolis), restitutieverzekering (restitutiepolis) en een combinatiepolis.

   

  Stap 3

  4. Aanvullende verzekering
  Naast de basisverzekering kun je ook nog een aanvullende verzekering afsluiten. Dit is bijvoorbeeld handig als je naast de standaardzorg ook nog extra zorgkosten vergoed wilt hebben. Als je weet dat je komend jaar een uitgebreide tandartsbehandeling wilt laten uitvoeren dan is het vaak verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten.

   

  Stap 4

  5. Zorgverzekering vergelijken
  Nu je weet hoe een zorgverzekering in elkaar zit, kun je zorgverzekeringen vergelijken. Onze vergelijker geeft je een duidelijk overzicht van de zorgverzekeraars en de premies. Zo weet je in een paar minuten waar je aan toe bent en kun je de verzekeraar kiezen die het beste bij je past.

   

  Stap 5

  6. Zorgverzekering afsluiten
  Heb je een zorgverzekering en zorgverzekeraar gekozen? Dan is het tijd om een een zorgverzekering af te sluiten. Met behulp van onze vergelijker kun je gemakkelijk en snel een zorgverzekering afsluiten. Vervolgens heb je nog een bedenktijd van 14 kalenderdagen waarin je de verzekering kunt opzeggen.

  Stap 6
  Zorgverzekering afsluiten voor volgend jaar? Vergelijk en bespaar!

  Acceptatieplicht zorgverzekeraars

  Wist je dat voor basisverzekeringen een acceptatieplicht geldt? Dit betekent dat zorgverzekeraars je niet mogen weigeren als je een nieuwe basisverzekering afsluit. Je kunt dus altijd zonder problemen overstappen.

  Bij aanvullende verzekeringen geldt geen acceptatieplicht: zorgverzekeraars mogen vragen naar je zorgverleden. Als ze vinden dat je te veel gebruikmaakt van zorg, kunnen ze je weigeren. Des te ouder je wordt, des te groter de kans dat je afgewezen wordt. Als je een uitgebreid zorgverleden hebt en/of al op leeftijd bent, is het verstandig om pas je oude aanvullende verzekering op te zeggen zodra je geaccepteerd bent bij de nieuwe verzekeraar.

  Zorgverzekering afsluiten

  Basisverzekering afsluiten

  De basisverzekering is een verplichte zorgverzekering voor Nederlanders en vergoedt de zorg die in het basispakket zit. Het basispakket is samengesteld door de overheid en vergoedt de belangrijkste zorg.

  Bij het afsluiten van een basisverzekering kun je kiezen uit verschillende soorten verzekeringspolissen. Wil je weten welke polis het beste bij je past? Maak dan gebruik van onze vergelijker. Je ziet dan precies welke polis het beste aansluit op je persoonlijke voorkeuren.

  Aanvullende zorgverzekering afsluiten

  Voor alle zorg die niet wordt vergoed door je basisverzekering, kun je een aanvullende zorgverzekering afsluiten. Je bent in Nederland niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten. Hieronder lees je of het afsluiten van een aanvullende zorgverzekering verstandig is:

  Wel een aanvullende zorgverzekering afsluiten

  Wel aanvullende verzekering afsluiten

  • Je hebt zorg nodig die niet onder de basisverzekering valt.
  • Je hebt meer behandelingen nodig (bijvoorbeeld fysiotherapie), dan door het basispakket wordt vergoed.
  • Je verwacht veel ziektekosten te maken. Je kunt je bijvoorbeeld extra verzekeren voor tandartszorg, zorg in het buitenland, orthodontie voor kinderen en verschillende therapieën
  Geen aanvullende zorgverzekering afsluiten

  Geen aanvullende verzekering afsluiten

  • Je bent gezond en je verwacht geen extra zorgkosten te hoeven maken.
  • Eventuele behandelingen die je nodig hebt, worden al door je basisverzekering vergoed.
  • De extra zorg die je nodig hebt, wordt al vergoed via een Wmo- of Wlz-indicatie.
  • Je wilt besparen op de kosten van je zorgverzekering.

  Vanaf welke leeftijd moet je een zorgverzekering afsluiten?

  Je mag je eigen zorgverzekering afsluiten als je 18 jaar of ouder bent, maar dit is niet verplicht. Je kunt je bijvoorbeeld met je ouders meeverzekerd blijven. Ben je 18 jaar of ouder en sluit je zelf een zorgverzekering af? Dan ben je verplicht om zelf de premie te betalen. Blijf je met je ouders meeverzekerd dan hoef je de premie niet zelf te betalen. Voor meer informatie kun je terecht op onze zorgverzekering 18 jaar pagina.

  Zorgverzekering afsluiten student

  Ben je student en wil je graag een goedkope verzekering met een goede dekking? Dan is het slim om je zorgbehoefte in kaart te brengen. Welke zorg verwacht je volgend jaar echt nodig te hebben?

  Bedenk bijvoorbeeld of je een uitgebreide tandartsbehandeling wil vanwege een gaatje of dat je juist fysiotherapie nodig hebt voor een blessure die weer opspeelt. Vervolgens kun je gaan vergelijken en precies zien welke verzekeraar voor jou het goedkoopst is. Voor meer informatie kun je op onze zorgverzekering studenten pagina terecht.

  Zorgverzekering afsluiten

  Zorgverzekering aanvragen

  Een zorgverzekering aanvragen is eigenlijk heel simpel. Wij leggen je in 3 stappen uit hoe je een zorgverzekering aanvraagt.

  Hoe vraag ik een zorgverzekering aan?

  1. Allereerst moet je jouw zorgbehoefte in kaart brengen.
  2. Vervolgens bekijk je het overzicht van zorgverzekeringen en verzekeraars.
  3. Ten slotte stap je over en wordt je oude verzekering automatisch opgezegd.

  Nieuwe zorgverzekering afsluiten

  Met onze vergelijker kun je snel en zonder gedoe overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Sluit je je zorgverzekering uiterlijk 31 december af? Dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar je huidige zorgverzekering gratis en automatisch op.

  Tot wanneer nieuwe zorgverzekering afsluiten?

  Je kunt er ook voor kiezen om zelf je huidige verzekering op te zeggen. Je hebt dan tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Voor een aanvullende verzekering is dit echter niet aan te raden in verband met medische acceptatie-eisen.

  Als je je dekking wilt uitbreiden en je wordt niet geaccepteerd door een zorgverzekeraar, dan heb je je huidige zorgverzekering al opgezegd. Wij raden je aan je huidige verzekering aan te houden totdat je bent geaccepteerd.

  Bespaar elk jaar

  Is je aanvraag voor een nieuwe zorgverzekeraar geslaagd en wil je elk jaar wel besparen op je zorgkosten? Dat kan! Wij houden je graag via de mail op de hoogte met een zorgalert. Hiermee ontvang je altijd de laatste informatie, een overstap reminder en natuurlijk de beste deals! Meld je hieronder aan voor onze nieuwsbrief.

  Zorgverzekering afsluiten

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Neem contact op met onze klantenservice via één van de getoonde contact opties.
  • chat
   020 – 760 42 42
   Binnen: 1 min
  • chat
   +3197 – 01 42 02 32 1
   Binnen: 15 min
  • chat
   service@overstappen.nl
   Binnen: 2 uur
  • chat
   Begin chat
   Binnen: 4 min
   

  Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

  Close modal

  Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.