Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekering afsluiten

De top 3 goedkoopste zorgverzekeringen bij €385 eigen risico
p/mnd:€ 101,95
 • Ziezo Selectief
 • Directe acceptatie
p/mnd:€ 105,95
 • Ziezo Basis
 • Ruime keuze
p/mnd:€ 105,95
 • Bewuzt Basis + Tandongevallen
 • Directe acceptatie

Vul je gegevens in en check je besparing

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Eerlijk

Overstappen vergelijkt alle aanbieders onafhankelijk, geen verrassingen.

Betrouwbaar

Deze maand zijn er via Overstappen.nl 6.955 contracten aangevraagd.

Trustpilot

Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:

Zorgeloos

Wij regelen de overstap en zeggen je huidige contract voor je op.

Betaal je dit jaar een hoge zorgpremie en wil je die in 2020 verlagen? Van 12 november 2019 tot en met januari 2020 kan je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Ook dit jaar bieden wij natuurlijk weer een uitgebreide zorgvergelijker aan waarmee je meer dan 20 zorgverzekeringen kunt vergelijken op basis van premie, zorgkeuze en dekking. Vanaf november 2019 kan je met behulp van deze vergelijker zien welke verzekering het beste bij jou past en kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2020.

Waarom een nieuwe zorgverzekering afsluiten?

 • De premie van je huidige verzekeraar gaat omhoog
 • In 2020 veranderen de huidige dekkingen en voorwaarden
 • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen met je nieuwe zorgverzekering

Vul je gegevens in en sluit gemakkelijk een zorgverzekering af

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Waarom een zorgverzekering afsluiten?

De afgelopen jaren zijn de zorgkosten flink gestegen. zorgverzekering afsluiten Aangezien je verplicht bent om minimaal een basisverzekering af te sluiten als je in Nederland woont is het stijgen van de zorgkosten nadelig voor ons allemaal. Daarom loont het om ieder jaar zorgverzekeringen te vergelijken, zodat je vervolgens een goedkopere zorgverzekering kunt afsluiten.

Wij van Overstappen begrijpen dat je graag zo min mogelijk aan zorgkosten wilt betalen. Daarom helpen wij je met het vergelijken van verschillende zorgverzekeraars. Zo kun je met behulp van onze vergelijker precies zien hoeveel geld je bespaart als je nu overstapt naar een andere zorgverzekeraar. Je krijgt dan een overzicht te zien van de beste verzekeraars op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Vervolgens kun je daaruit een verzekeraar kiezen die het beste bij je past.

Bespaar tot €250 per jaar

Heb je een verzekeraar gekozen? Dan is het tijd om over te stappen en kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Met je overstap kun je tot wel €250 per jaar besparen. Dat is nog eens mooi meegenomen! Weet je niet zeker welke dekking je moet kiezen? Of wil je graag weten waar je op moet letten wanneer je een nieuwe verzekering afsluit? Op onze zorgverzekering pagina lees je hier meer over.

Ben je net 18 jaar geworden en wil je een zorgverzekering afsluiten? Bekijk dan eens onze zorgverzekering 18 jaar pagina. Ook kun je meer informatie vinden op onze studenten pagina. Heb je hierna nog vragen? Dan kun je contact opnemen met onze klantenservice. Zij staan je graag te woord en helpen je met het beantwoorden van je vragen.

Tot wanneer kan ik een nieuwe zorgverzekering afsluiten?

Ieder jaar kun je tussen half november en 1 januari een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Houd er rekening mee dat je je oude zorgverzekering in ieder geval vóór 1 januari 2019 opzegt. Je kunt dan nog tot 1 februari een nieuwe zorgverzekering afsluiten.

Hoe sluit ik een zorgverzekering af?

Als je van plan bent om een zorgverzekering af te sluiten dan kun je dit in 6 stappen doen:

 1. Zorgbehoefte
 2. De eerste stap is het bepalen van je zorgbehoefte. Niet iedereen heeft dezelfde zorg nodig, daarom is het verstandig om te bepalen welke zorg jij nodig denkt te hebben. Je kunt natuurlijk niet altijd van te voren bepalen welke zorg je nodig hebt. Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar als je op voorhand weet dat je komend jaar vaker naar de fysiotherapeut gaat dan kun je hier rekening mee houden.

 3. Eigen risico
 4. De tweede stap is het bepalen van het eigen risico. Uiterlijk 18 november 2019 maken verzekeraars bekend hoeveel eigen risico je per jaar gaat betalen. Vind je het eigen risico te hoog en denk je weinig zorg nodig te hebben? Dan kun je voor een vrijwillig eigen risico kiezen. Je betaalt dan maandelijks een lage premie, maar als je toch iets overkomt dan zul je zelf voor de zorgkosten moeten opdraaien.

 5. Soort polis
 6. De derde stap is het kiezen van je polis. Zorgverzekeraars bieden drie soorten zorgverzekeringen aan: naturaverzekering, restitutieverzekering en een combinatiepolis.

 1. Aanvullende verzekering
 2. Naast de basisverzekering kun je ook nog een aanvullende verzekering afsluiten. Dit is bijvoorbeeld handig als je naast de standaardzorg ook nog extra zorgkosten vergoed wilt hebben. Als je weet dat je komend jaar vaak naar fysiotherapie gaat of een uitgebreide tandartsbehandeling wilt laten uitvoeren dan is het vaak verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten.

 3. Zorgverzekering vergelijken
 4. Nu je weet hoe een zorgverzekering in elkaar zit, kun je zorgverzekeringen vergelijken. Onze vergelijker geeft je een duidelijk overzicht van de zorgverzekeraars en de premies. Zo weet je in een paar minuten waar je aan toe bent en kun je de verzekeraar kiezen die het beste bij je past.

 5. Zorgverzekering afsluiten
 6. Heb je een zorgverzekering en zorgverzekeraar gekozen? Dan is het tijd om een een zorgverzekering af te sluiten. Met behulp van onze vergelijker kun je gemakkelijk en snel een zorgverzekering afsluiten. Vervolgens heb je nog een bedenktijd van 14 kalenderdagen waarin je de verzekering kunt opzeggen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Aanvullende zorgverzekering afsluiten

De zorg die niet wordt vergoed door je basisverzekering kun je met een aanvullende verzekering vergoeden. Je bent in Nederland niet verplicht om een aanvullende verzekering af te sluiten. Het is vaak verstandig om een aanvullende verzekering af te sluiten als je komend jaar zorg nodig hebt die niet door de basisverzekering wordt vergoed. Dit is bijvoorbeeld het geval wanneer je komend jaar regelmatig naar de fysiotherapeut of tandarts moet.

Vergelijk de premie met de vergoeding

Let op: sluit niet zomaar een aanvullende verzekering af. Kijk eerst of de premie voor de verzekering wel opweegt tegen de vergoeding. Sommige aanvullende verzekeringen bieden een maximale vergoeding die bijna even hoog is als de premie die je hiervoor betaalt. In dit geval betaal je de gehele vergoeding eigenlijk al zelf via je premie, maar als je geen gebruik maakt van de zorg, ben je alsnog de premie kwijt.

Als je bijvoorbeeld twee keer per jaar naar de tandarts gaat voor controle en je gebit blijkt in orde dan betaal je ongeveer €25 per keer. Terwijl je al snel €10 per maand betaalt als je een aanvullende tandartsverzekering afsluit. Dit is een verschil van €70!

In dit geval kan je er beter voor kiezen om de kosten uit eigen zak te betalen als je gebruik maakt van de zorg. Op deze manier bespaar je geld als je de zorg niet nodig hebt. Dit verschilt sterk per aanvullende verzekering, dus kijk goed wat de verzekering voor vergoeding uitkeert en hoeveel premie je betaalt. Bedenk daarnaast hoe groot de kans is dat je gebruik gaat maken van deze zorg.

Acceptatieplicht zorgverzekeraars

zorgverzekering afsluitenWist je dat voor basisverzekeringen een acceptatieplicht geldt? Dit betekent dat zorgverzekeraars je niet mogen weigeren als je een nieuwe basisverzekering afsluit. Je kunt dus altijd zonder problemen overstappen.

Bij aanvullende verzekeringen geldt geen acceptatieplicht: zorgverzekeraars mogen vragen naar je zorgverleden. Als ze vinden dat je te veel gebruikmaakt van zorg, kunnen ze je weigeren. Des te ouder je wordt, des te groter de kans dat je afgewezen wordt. Als je een uitgebreid zorgverleden hebt en/of al op leeftijd bent, is het verstandig om pas je oude aanvullende verzekering op te zeggen zodra je geaccepteerd bent bij de nieuwe verzekeraar.

Overstappen zorgverzekering

Wanneer je op Overstappen.nl een vergelijking maakt, krijg je een lijst te zien met alle zorgverzekeringen. Vervolgens kun je de zorgverzekeringen sorteren op premiehoogte of op beoordeling van polisvoorwaarden. Je kiest de beste zorgverzekering voor jouw situatie en kan deze binnen 5 minuten afsluiten. Hebben jij en je partner afzonderlijke zorgverzekeringen? Met onze zorgvergelijker vind je ook voor je partner een passende zorgverzekering.

Overstapservice

Met onze overstapservice kun je snel en zonder gedoe overstappen naar een nieuwe zorgverzekeraar. Sluit je je zorgverzekering uiterlijk 31 december af? Dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar je huidige zorgverzekering gratis en automatisch op. Overstappen is binnen enkele minuten geregeld.

Je kunt er ook voor kiezen om zelf je huidige verzekering op te zeggen. Je hebt dan tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Voor een aanvullende verzekering is dit echter niet aan te raden in verband met medische acceptatie-eisen. Als je je dekking wilt uitbreiden en je wordt niet geaccepteerd door een zorgverzekeraar, dan heb je je huidige zorgverzekering al opgezegd. Wij raden je aan je huidige verzekering aan te houden totdat je bent geaccepteerd.

Zorgverzekering afsluiten

Zorgverzekeringen vergelijken op Overstappen.nl is binnen een paar minuten gedaan. Door ieder jaar opnieuw te kijken of je goed verzekerd bent en de dekkingen nog voldoende zijn, weet je zeker dat je een zorgverzekering hebt die bij jou past. Misschien is het namelijk wel slim om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten, omdat je ergens anders een stuk minder premie hoeft te betalen.

Steeds meer consumenten sluiten hun zorgverzekering online af. Volgens de wet is er sprake van koop op afstand als jij en de verkoper elkaar niet zien. Je hebt daarom na het afsluiten van je zorgverzekering 14 dagen bedenktijd. Je kunt dus zonder reden binnen 14 kalenderdagen de basisverzekering en/of aanvullende verzekering kosteloos beëindigen. Sluit je bij een verzekeringskantoor je zorgverzekering af? Dan geldt er geen bedenktijd.

Ben je tevreden over je huidige zorgverzekeraar en heb je de juiste dekking? Dan kun je alsnog een vergelijking maken om te kijken of je dezelfde verzekering bij een andere verzekeraar goedkoper kunt afsluiten.

Overtuigd? Met onze zorgvergelijker 2020 vind je een zorgverzekering die bij jou past.

Zorgverzekeringen vergelijken