Om je een optimale ervaring te geven op onze website, maken wij gebruik van cookies. Door gebruik te maken van onze website ga je akkoord met onze privacyverklaring Sluiten

Zorgverzekering afsluiten

De top 3 goedkoopste zorgverzekeringen bij €385 eigen risico
p/mnd:€ 101,95
 • Ziezo Selectief
 • Directe acceptatie
p/mnd:€ 105,95
 • Ziezo Basis
 • Ruime keuze
p/mnd:€ 105,95
 • Bewuzt Basis + Tandongevallen
 • Directe acceptatie

Vul je gegevens in en check je besparing

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Eerlijk

Overstappen vergelijkt alle aanbieders onafhankelijk, geen verrassingen.

Betrouwbaar

Deze maand zijn er via Overstappen.nl 6.840 contracten aangevraagd.

Trustpilot

Onze klanten geven de vergelijker van Overstappen.nl op Trustpilot een:

Zorgeloos

Wij regelen de overstap en zeggen je huidige contract voor je op.

Zorgverzekering afsluiten

Betaal je dit jaar een hoge zorgpremie en wil je die in 2019 verlagen? Van 12 november 2018 tot en met januari 2019 kan je een nieuwe zorgverzekering afsluiten. Ook dit jaar bieden wij natuurlijk weer een uitgebreide zorgvergelijker aan waarmee je meer dan 20 zorgverzekeringen kunt vergelijken op basis van premie, zorgkeuze en dekking. Vanaf november 2018 kan je met behulp van deze vergelijker zien welke verzekering het beste bij jou past en een nieuwe zorgverzekering afsluiten voor 2019.

Waarom is zorgverzekeringen vergelijken de moeite waard?

 • De premie van je huidige verzekeraar stijgt
 • In 2019 veranderen de huidige dekkingen en voorwaarden
 • Je bespaart op je aanvullende verzekeringen

Vul je gegevens in en vergelijk zorgverzekeringen

Geslacht

Kies je geslacht

Geboortedatum

Vul je geboortedatum in Vul een geldige geboortedatum in

Huidige verzekeraar

Veranderingen in de basisverzekering

Nog een goede reden om je in de zorg te verdiepen, zijn de veranderingen in de zorgpakketten. De afgelopen jaren is er heel wat veranderd en dat geldt ook voor aankomend jaar. Zo bepaalt de overheid ieder jaar opnieuw welke zorg in de basispakket blijft; voor de overige zorg kun je een aanvullende verzekering afsluiten. Ook gaan zorgverzekeraars dit jaar de premies voor 2019 bekendmaken. Hoeveel de premies stijgen of dalen, mogen verzekeraars zelf beslissen. Check dus in november hoeveel jouw premie is gestegen.

Welke zorg verwacht je nodig te hebben?

Speel in op veranderingen in je zorgbehoefte. Heb je de aanvullende verzekeringen die je nu hebt lopen in 2019 ook nodig of zijn je zorgbehoeftes veranderd? Zet voor jezelf op een rijtje van welke zorg je, aankomend jaar, gebruik denkt te maken. Heb je een extra aanvullende verzekering nodig of heb je genoeg aan alleen een aanvullende verzekering? Tot eind december heb je de mogelijkheid je zorgbehoefte te evalueren en te bekijken hoeveel je kunt besparen.

Zorgverzekeringen vergelijken

Acceptatieplicht zorgverzekeraars

zorgverzekering afsluitenWist je dat voor basisverzekeringen een acceptatieplicht geldt? Dit betekent dat zorgverzekeraars je niet mogen weigeren als je een nieuwe basisverzekering afsluit. Je kunt dus altijd zonder problemen overstappen.

Bij aanvullende verzekeringen geldt geen acceptatieplicht: zorgverzekeraars mogen vragen naar je zorgverleden. Als ze vinden dat je te veel gebruikmaakt van zorg, kunnen ze je weigeren. Des te ouder je wordt, des te groter de kans dat je afgewezen wordt. Als je een uitgebreid zorgverleden hebt en/of al op leeftijd bent, is het verstandig om pas je oude aanvullende verzekering op te zeggen zodra je geaccepteerd bent bij de nieuwe verzekeraar.

Vergelijk de premie met de vergoeding

Sluit niet zomaar een aanvullende verzekering af. Kijk eerst of de premie voor de verzekering wel opweegt tegen de vergoeding. Sommige aanvullende verzekeringen bieden een maximale vergoeding die bijna even hoog is als de premie die je hiervoor betaalt. In dit geval betaal je de gehele vergoeding eigenlijk al zelf via je premie, maar als je geen gebruikmaakt van de zorg, ben je alsnog de premie kwijt.

Op zo’n moment kan je er beter voor kiezen om de kosten uit eigen zak te betalen als je gebruikmaakt van de zorg. Op deze manier bespaar je geld als je de zorg niet nodig hebt. Dit verschilt sterk per aanvullende verzekering, dus kijk goed wat de verzekering voor vergoeding uitkeert en hoeveel premie je betaalt. Bedenk daarnaast hoe groot de kans is dat je gebruik gaat maken van deze zorg.

Alle passende zorgverzekeringen op een rij

Wanneer je een vergelijking maakt, krijg je een lijst te zien met alle zorgverzekeringen. Vervolgens kun je de zorgverzekeringen sorteren op premiehoogte of op beoordeling van polisvoorwaarden. Je kiest de beste zorgverzekering voor jouw situatie en kan deze binnen 5 minuten afsluiten. Hebben jij en je partner afzonderlijke zorgverzekeringen? Met de zorgvergelijker vind je ook voor je partner een passende zorgverzekering.

Overstappen zorgverzekering

 • Gratis overstapservice: sluit je je nieuwe zorgverzekering uiterlijk 31 december af? Dan zegt je nieuwe zorgverzekeraar de huidige zorgverzekering gratis en automatisch op. Overstappen is binnen enkele minuten geregeld.
 • Zelf opzeggen: je kunt er ook voor kiezen om zelf voor 31 december je huidige zorgverzekering op te zeggen. Je hebt dan tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten. Voor een aanvullende verzekering is dit echter niet aan te raden in verband met medische acceptatie-eisen. Als je je dekking wilt uitbreiden en je wordt niet geaccepteerd door een zorgverzekeraar, dan heb je je huidige zorgverzekering al opgezegd. Wij raden je aan je huidige verzekering aan te houden totdat je bent geaccepteerd.

Een zorgverzekering afsluiten

Zorgverzekeringen vergelijken op Overstappen.nl is binnen een paar minuten gedaan. Door ieder jaar opnieuw te kijken of je goed verzekerd bent en de dekkingen nog voldoende zijn, weet je zeker dat je een zorgverzekering hebt die bij jou past. Misschien is het namelijk wel slim om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten aangezien je ergens anders een stuk minder premie hoeft te betalen. Ben je tevreden over je huidige zorgverzekeraar en heb je de juiste dekking? Vergelijk dan allemaal om te kijken of je ergens anders dezelfde verzekering goedkoper af kan sluiten. Kan de premie niet omlaag? Blijf dan bij je oude zorgverzekeraar en vergelijk je zorgverzekering eind 2019 opnieuw.

Steeds meer consumenten sluiten hun zorgverzekering online af. Volgens de wet is er sprake van koop op afstand als jij en de verkoper elkaar niet zien. Je hebt daarom na het afsluiten van je zorgverzekering 14 dagen bedenktijd. Je kunt zonder reden binnen 14 kalenderdagen de basisverzekering en/of aanvullende verzekering kosteloos beëindigen. Sluit je bij een verzekeringskantoor je zorgverzekering af? Dan geldt er geen bedenktijd.

Overtuigd? Met onze zorgvergelijker 2020 vind je een zorgverzekering die bij jou past.

Zorgverzekeringen vergelijken