No-claimbeschermer autoverzekering
Wat is een no claimbeschermer?
Met een no-claimbeschermer hoef je niet bang te zijn dat je na het claimen van een schade meer premie gaat betalen. Je valt wel terug in je schadevrije jaren, maar je no-claimkorting wordt beschermd. Bij de meeste autoverzekeraars kun je niet onbeperkt schades claimen met behoud van je no-claimkorting.
Schadevrije jaren
Ieder jaar dat je geen schade claimt, bouw je één schadevrij jaar op. Hoe meer schadevrije jaren je opbouwt, hoe meer korting je op je autoverzekering ontvangt. Bij schade ga je met 3 of meer jaren achteruit op de bonus-malusladder. Je krijgt dan minder korting. Heb je een no-claimbeschermer? Dan ga je bij een schadeclaim achteruit in schadevrije jaren, maar behoud je de opgebouwde korting.
Hoeveel betaal ik voor een no-claimbeschermer?
Gemiddeld betaal je voor een no-claimbeschermer € 5 per maand. Wanneer je een no-claimbeschermer bij je autoverzekering afsluit, dan stijgt je premie na een schadeclaim niet. Bij de meeste maatschappijen is het niet mogelijk onbeperkt schades te claimen met een no-claimbeschermer. Wanneer je een bepaald aantal schadeclaims overschrijdt, verlies je alsnog de no-claimkorting.
In welke gevallen is een no-claimbeschermer overbodig?
Als je op de hoogste trede van de bonus-malusladder staat, zul je een no-claimbeschermer niet direct nodig hebben. De meeste autoverzekeraars bieden namelijk een bonusbescherming bij maximale korting. Je mag dan schade claimen zonder dat je premie stijgt.
Nadeel no-claimbeschermer bij overstappen
Aan de no-claimbeschermer zit één groot nadeel. Wanneer je wilt overstappen naar een andere autoverzekeraar telt het werkelijke aantal schadevrije jaren. Je moet dan de hoogte van de korting opnieuw opbouwen. Hierdoor valt je nieuwe premie veel hoger uit. Wellicht kun je evengoed nog besparen door over te stappen. Dit vind je uit met onze autoverzekeringvergelijker.
Bekijk hoeveel jij kan besparen op je autoverzekering
- Vergelijk op prijs & kwaliteit
- 100% onafhankelijk
- Bespaar gemiddeld €265 p.j.
Is je vraag nog niet beantwoord?
Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!
Het laatste nieuws
Automobilisten vinden dat smartphonegebruik in verkeer de hoogste verkeersboete verdient
62% procent van de Nederlanders wil dat smartphonegebruik in het verkeer in de top 5 van hoogste verkeersboetes staat.
Zwarte zaterdag 2024: welke dagen moet je vermijden op zomervakantie?
In de zomer zijn er bepaalde dagen waarop er topdrukte op de wegen is. Wat is zwarte zaterdag en hoe ontwijk je het?
Maximumsnelheid op snelwegen gaat terug naar 130 kilometer per uur
Lees hier waarom de formerende partijen PVV, VVD, NSC en BBB de maximumsnelheid op snelwegen weer willen verhogen en wat voor effecten de maximale snelheid van 100 kilometer per uur heeft gehad.
75 procent van de automobilisten gebruikt telefoon achter het stuur
Het gebruik van smartphones achter het stuur neemt toe, met verstrekkende gevolgen voor de verkeersveiligheid.
Prijs elektrische auto kan stijgen na mogelijk nieuwe EU-importheffingen
Lees hier waarom de prijs van elektrische auto’s mogelijk omhoog gaat en wat voor gevolgen dit kan hebben voor de hoogte van autoverzekeringspremies.
Netbeheerder doet oproep om elektrische auto niet tijdens piekuren op te laden
Lees hier waarom netbeheerder Stedin oproept om elektrische auto’s niet op te laden tussen 16.00 en 21.00 uur en hoe de toekomst van elektrisch laden eruit kan zien.