Dure auto verzekeren? Vergelijk en bespaar tot €265,- | Overstappen.nl

Dure auto verzekeren

Bekijk nu de beste deals voor het verzekeren van je dure auto en bespaar tot €265,- per jaar!
Bereken je premie

Wil je een dure auto verzekeren? Dan kan dit nog best lastig zijn. Uiteraard vind je wel een aantal aanbieders die uitsluitend verzekeringen voor dure auto’s aanbieden, maar ook de reguliere verzekeringsmarkt is steeds meer in beweging. Wij zetten alle informatie voor je op een rij die je moet weten over een dure auto verzekeren.

Wat is een dure auto?

Onder een dure auto verstaan verzekeraars een auto met een cataloguswaarde, oftewel de officiële nieuwprijs van de wagen, van meer dan € 70.000. Ga dus niet uit van de huidige waarde van je auto, oftewel de dagwaarde. Dure merken, met auto’s boven de € 70.000 zijn bijvoorbeeld: Mercedes, BMW, Audi, Porsche, Maserati en Jaguar. Wanneer de cataloguswaarde boven dit bedrag ligt, kan je ervan uit gaan dat je toekomstige verzekeraar meer van je eist. Denk bijvoorbeeld aan een goed beveiligingssysteem voor je auto.

Waarom verzekeren (sommige) verzekeraars geen dure auto?

Je kunt niet bij elke verzekeringsmaatschappij terecht als je een dure auto wilt verzekeren. Hoe duurder de auto, hoe hoger het risico voor de verzekeraar. Dit soort auto’s zijn namelijk erg gewild bij criminelen. Als je auto wordt gestolen, moet de verzekeraar een hoog schadebedrag uitkeren. Dit is een reden voor verzekeraars om geen dure auto te verzekeren.

Bij een aantal verzekeraars is dit wel mogelijk, maar hier zijn wel een aantal eisen aan het beveiligingssysteem aan verbonden. Denk aan een SCM-beveiligingsklasse drie in combinatie met klasse vier en vijf.

Waar kan ik een dure auto verzekeren?

Tegenwoordig zijn er een aantal gespecialiseerde autoverzekeraars bekend die zich exclusief richten op het verzekeren van auto’s die in het hogere prijssegment vallen. Houd er wel rekening mee dat je dan zo’n 150% meer premie betaalt dan bij een reguliere autoverzekeraar. De laatste tijd komt er wel steeds meer beweging in de verzekeringsmarkt en wordt de categorie “dure auto’s” ook steeds meer toegevoegd bij de reguliere autoverzekeraars.

Vergelijk binnen 30 seconden en vind de verzekering die bij jou past

Via onze vergelijker is het vaak ook mogelijk om een autoverzekering voor je dure auto af te sluiten. Vul je gegevens in en bekijk direct de mogelijkheden. In ieder geval kan je bij de volgende verzekeraar terecht voor het verzekeren van een dure auto:

Dure auto verzekeren: vergelijk binnen 30 seconden en bespaar tot €265,-

De beveiligingseisen voor een dure auto

Als je een dure auto wilt verzekeren, moet je doorgaans minimaal een klasse 3 beveiligingsysteem moet hebben. Dit houdt in dat je auto een alarmsysteem moet hebben met automatische blokkering en hellingdetectie. Klasse vier houdt in dat er in je auto een voertuigvolgsysteem moet zitten en als dit met automatische activering is, valt dit onder klasse 5. Per verzekeraar kunnen de voorwaarden verschillen.

Het kan zijn dat er al een “af-fabriek” in je auto zit. Dit houdt in dat als je auto uit de fabriek komt, het beveiligingssysteem al is geplaatst. Soms is deze zelfs al gelijk aan een SCM-klasse drie beveiligingssysteem, maar niet altijd. De klasse vier en vijf moet je altijd los aanschaffen.

Welke dekking voor mijn dure auto?

Het is begrijpelijk wanneer jij een duurde auto hebt, dat jij graag goed verzekerd bent voor schade en diefstal. Een verzekering die in principe alle soorten schade dekt, van jouw auto en de ander, is een all risk dekking. Toch is een all risk dekking niet de juiste keuze wanneer de premie niet opweegt tegen het financiële risico dat je loopt. Dit gebeurt al snel wanneer je auto ouders is dan 6 jaar. Is de premie te hoog? Kijk dan naar een WA+ beperkt casco, die iets minder uitgebreid is dan een all risk dekking.

Check de nieuwwaarderegeling

Kijk altijd naar de mogelijkheden voor een nieuwwaarderegeling als je een auto die het hogere prijssegment valt, wilt verzekeren. Er valt veel geld bij schade mee te besparen. Omdat nieuwe auto’s snel in waarde dalen, is de nieuwwaarderegeling zeer aantrekkelijk. Sluit je namelijk een autoverzekering af met deze regeling, dan ontvang je bij veel schade het bedrag dat gelijk staat aan het nieuwwaardebedrag van je auto.

Je kunt de nieuwwaarderegeling alleen afsluiten als je de eerste eigenaar van de auto bent en de regeling geldt meestal een tot drie jaar. De voorwaarden kunnen per verzekeraar verschillen. Als je niet de eerste eigenaar van de auto bent, verdiep je dan in een aanschafwaarderegeling. Hierbij ontvang je het aankoopbedrag van je auto van de verzekeraar bij total loss.

Voorwaarden bij cabriolet verzekeren

Wil je een cabriolet verzekeren, dan is dit nog prijziger dan “gewoon” een kostbare auto verzekeren. Als je een exclusieve cabrio wilt verzekeren, dan moet je vaak meer betalen voor je autoverzekering en ook worden er door verzekeraars hogere eisen aan de beveiliging van je cabriolet gesteld. Dieven hebben namelijk makkelijk toegang tot je auto doordat ze de cabriokap zelf kunnen opensnijden. Ook hanteren autoverzekeraars meestal een verhoogd eigen risico voor de cabriokap. Daarbij kan de verzekeraar als voorwaarde stellen dat je je cabriolet in een afgesloten garage moet hebben staan.

Kun je een dure auto verzekeren als beginnend bestuurder?

Door verzekeraars word je onder de 24 jaar als “beginnend” bestuurder” gezien. De mogelijkheden voor een kostbare auto verzekeren zijn dan beperkt. Omdat je nog niet veel rijervaring hebt, word je als een hoog risico gezien en betaal je meer premie voor je autoverzekering. Sommige autoverzekeraars weigeren je bij voorbaat al. Maak daarom altijd een vergelijking als je je kostbare auto wilt verzekeren, je komt altijd wel bij een verzekeraar terecht waar het wel kan. Lukt het echt niet? Kijk dan bij De Vereende. Deze maatschappij accepteert, onder een aantal specifieke voorwaarden, elke verzekeringsaanvraag.

Goedkope verzekering voor je auto

Er zijn dus mogelijkheden om je dure auto te verzekeren. Vul in de vergelijker je kenteken, adres en geboortedatum in, om zo te weten komen welke verzekering voor je auto het voordeligst is.