Beperkt casco autoverzekering

Het kan voorkomen dat er niemand aansprakelijk gesteld kan worden gesteld voor schade aan je voertuig. Denk bijvoorbeeld aan schade door een storm. Wil je naast schade bij anderen, ook schade aan je eigen auto (door overmacht) verzekeren? Kies dan voor een beperkt casco verzekering. Met de beperkt casco verzekering worden veelvoorkomende schades die niet door jezelf of anderen zijn veroorzaakt, gedekt. Het gaat om schade door brand, diefstal, storm, hagel, een botsing met dieren en ruitschade.

Wanneer kiezen voor de beperkt casco autoverzekering?

Wij raden een beperkt casco verzekering aan als auto’s 4 tot 8 jaar oud zijn. Als de dagwaarde van je auto bijzonder hoog is of je nog een lening afbetaalt voor je auto, is een all risk autoverzekering echter een betere optie.

Vul in en bereken je beperkt casco autoverzekering

Schade door brand

Schade door brand verhalen op iemand anders kan lastig zijn. Als je een beperkt casco verzekering hebt, wordt deze schade sowieso gedekt. De verzekeraar regelt vervangend vervoer en zorgt voor afhandeling van de schade. Dit kan inhouden dat de schade gerepareerd wordt of dat de dagwaarde uitgekeerd wordt. Dit geldt ook in het buitenland.

schade door brand

Schade door diefstal

Is je auto gestolen? Doe meteen aangifte! Neem vervolgens contact op met je autoverzekeraar. Zij zorgen voor vervangend vervoer en, als je auto na 30 dagen nog niet terecht is, voor een vergoeding. Bij beperkt casco is de vergoeding meestal gelijk aan de dagwaarde van je auto.

schade door diefstal

Botsing met een dier

Als je onverhoopt een loslopend dier aanrijdt, bel je natuurlijk eerst even de dierenambulance. Eventuele schade aan je auto kan je met beperkt casco verhalen bij je autoverzekeraar. Betreft het een aanrijding met een huisdier? Dan is de eigenaar aansprakelijk. Mits je natuurlijk niet opzettelijk tegen het beestje bent opgereden.

botsing met een dier

Ruitschade

Als je reparateurs moet geloven komt ruitschade vaak voor en is onmiddellijke reparatie van groot belang. In de praktijk valt dit vaak wel mee. Toch is het handig dat je bij beperkt casco de schade kunt verhalen: of het nu een klein sterretje, een barst of een complete versplintering betreft.

ruitschade

Schade door storm en hagel

We weten allemaal dat het weer in Nederland onstuimig kan zijn. Of er nu putjes in je dak zitten na een fikse hagelbui of een boom je auto heeft verpulverd, met beperkt casco krijg je de schade vergoed.

schade door storm en hagel

Uitsluitingen van de dekking

In sommige gevallen dekt de verzekering de schade niet. Dit gebeurt bijvoorbeeld als je hebt gereden onder invloed van alcohol of drugs. Wat bij elke verzekeraar reden is tot uitsluiting, vind je in de polisvoorwaarden. In de volgende gevallen wordt de schade sowieso niet vergoed:

  • Schade door opzet of roekeloos gedrag;
  • Schade door bijvoorbeeld roest of slijtage;
  • Rijden onder invloed van drugs en/of alcohol;
  • Bestuurder heeft geen geldig rijbewijs;
  • Bij gebruik van de auto voor verhuur, wedstrijden of zakelijk personenvervoer.

De goedkoopste cascoverzekeringen vinden

Ga je voor een beperkt casco verzekering en zoek je de goedkoopste autoverzekering? Door je gegevens in onze vergelijker in te vullen, vind je direct een verzekering die bij je past. Binnen vijf minuten kan je zo tot wel €200 per jaar besparen.