Wat kost een hondenverzekering in 2024? | Overstappen.nl

Wat kost een hondenverzekering?

 • Voor je huisdier
 • Vergelijk 4 verzekeraars
 • 100% onafhankelijk vergelijken

Dit zeggen onze klanten over ons

Four and a half stars

Trustscore: 9.0

3404 reviews

  Dit zeggen onze klanten over ons

  Star on Star on Star on Star on Star off
  15 uur geleden
  Het was overzichtelijk en duidelijk.

  Het was overzichtelijk en duidelijk.

  Karin Astrid
  Star on Star on Star on Star on Star off
  22 uur geleden
  Duidelijkheid

  Duidelijkheid

  Roelof Robertino Poot
  Star on Star on Star on Star on Star on
  1 dag geleden
  Goed en snel geregeld

  Goed en snel geregeld

  J. Werder
  Four and a half stars

  Trustscore: 9.0

  3404 reviews

  Hoeveel kost een hondenverzekering gemiddeld?

  Een hondenverzekering kost gemiddeld € 20 tot € 50 per maand. Wel kunnen de kosten van een hondenverzekering variëren tussen de € 10 tot € 80, afhankelijk van het soort verzekering, het ras en de leeftijd van de hond. Benieuwd naar de exacte premie? Je kunt alle premies eenvoudig berekenen in onze vergelijker.

  Kostentabel hondenverzekeringen 2024

  De tabel geeft de laagste mogelijke premie per percentage eigen bijdrage weer. Dit is het percentage dat je zelf met betalen per behandeling. Dit geeft een goed beeld van de kosten van een hondenverzekering.

  VerzekeraarPremie Eigen bijdrage 
  Figo Pet€ 24,9050%
  PetSecur€ 39,0630%
  Univé€ 22,2620%
  PetSecur€ 50,8310%

  *Bovenstaande premies zijn berekend aan de hand van een labrador retriever, 0 jaar, man en onze postcode in Amsterdam.
   

  Welke factoren zijn van invloed op de kosten van een hondenverzekering?

  Voor de berekening van de honden verzekering kosten zijn de leeftijd en het ras van invloed. Bij het afsluiten van een dierenverzekering vraagt de verzekeraar ook naar deze gegevens. Weet je het ras van je hond niet? Vul dan het ras in waarop de hond lijkt en bespreek dit met jouw toekomstige verzekeraar.

  dierenverzekering vergelijken

  Leeftijd

  Oudere honden hebben doorgaans een groter gezondheidsrisico dan jongere honden. Je betaalt daarom meer premie voor een oudere hond. Meestal indexeert de verzekeraar jaarlijks de premie. De premie stijgt dus als de leeftijd van de hond toeneemt.

  hondenverzekering vergelijken

  Ras en gewicht

  Het ras van je hond is van invloed op de premie. Hondenrassen die meestal groter zijn, maar ook een vergroot risico hebben op gezondheidsklachten, zullen duurder zijn om te verzekeren.

  dierenverzekering vergelijken

  Geslacht en postcode

  Soms zit er een klein verschil in de kosten per geslacht. Een Reu (vrouwtje) is bij sommige verzekeraars duurder om een hondenverzekering voor af te sluiten. Ook kan er een klein verschil zitten in de postcode. Als jij in een regio woont waar de dierenartskosten van een hond hoger zijn, zal de premie ook stijgen.

  dierenverzekering vergelijken

  Eigen risico en bijdrage

  Het eigen risico en de eigen bijdrage hebben beide invloed op de premie van je hondenverzekering. Wanneer je zo min mogelijk zelf wilt betalen, door bijvoorbeeld een lagere eigen bijdrage of eigen risico, zullen de kosten van je hondenverzekering toenemen. Het eigen risico is een vast geldbedrag die je jaalrijks zelf moet betalen als je hond iets overkomt. De eigen bijdrage geldt meestal per behandeling en is een percentage dat je zelf moet betalen voor de behandeling.

  Premieontwikkeling van een hondenverzekering

  Het populairste hondenras in Nederland is de Labrador Retriever. Om je een goed beeld te geven van de kosten van een hondenverzekering is hieronder een grafiek met de ontwikkeling van de premie voor een Labrador Retriever.

  De grafiek is opgesteld door de premie van een Labrador Retriever in de eerste 7 jaar bij verschillende dierenverzekeraars met elkaar te vergelijken. 7 jaar is meestal de maximale leeftijd, soms zelfs eerder, tot wanneer je een hond kan aanmelden bij een verzekeraar. De meeste verzekeraars hanteren een periodieke stijging van de maandelijkse premie. Meestal geldt: hoe ouder de hond, hoe hoger de premie.

  Snel antwoord

  Veelgestelde vragen

  Een hondenverzekering is een speciale dierenverzekering voor honden. Je kan het vergelijken met een zorgverzekering. Hiermee dek je voornamelijk de dierenartskosten van je hond.

  Of het verstandig is om je hond te verzekeren hangt af van de kans dat je hond iets overkomt en het financiële risico dat jij kan lopen. Wanneer je weinig tot geen spaargeld hebt om dure dierenartsrekeningen te betalen, is het misschien verstandig om een hondenverzekering te overwegen.

  Het is mogelijk om je oudere hond te verzekeren. Figo Pet hanteert bijvoorbeeld geen leeftijdsgrens voor honden. Bij andere verzekeraars kan dit meestal tot een leeftijd van 7 jaar. Wel kan je bij deze verzekeraars je hondenverzekering blijven verlengen.

  Verzekeraars vergoeden niet de behandelingen van erfelijke aandoeningen. Wanneer je toch je hond wilt verzekeren, moet je ervan bewust zijn dan mogelijk niet alle behandelingen worden gedekt.

  De volgende dingen kunnen je helpen bij het besparen op je hondenverzekering:

  • Vergelijk verschillende aanbieders en pakketten.
  • Een hoger eigen risico hanteren.
  • Kiezen voor een hogere eigen bijdrage.

  Er zijn zeker rassen die duurder zijn om te verzekeren. Denk aan rassen met een verhoogde kans op aandoeningen en rassen die doorgaans zwaarder zijn. In onze vergelijker bereken je de kosten van verschillende rassen.

  Klantenservice

  Is je vraag nog niet beantwoord?

  Bekijk dan onze veelgestelde vragen of neem contact op met onze klantenservice. Ze helpen je graag!

   
  Gecontroleerd door
  Jean-Paul Würsten - Telecom- en verzekeringsexpert
  Jean-Paul Würsten
  Telecom- en verzekeringsexpert
  7 minuten 03-07-2024

  Over onze expert

  Sinds 2023 is Jean-Paul Würsten onderdeel van de Kizi familie als onze telecom- en verzekeringsexpert. Hij voorziet overstappers van de belangrijkste informatie over de telecom-, dierenverzekering- en uitvaartverzekeringsmarkt. Met zijn ervaring op het gebied van verzekeringen weet hij als geen ander hoe de telecom- en verzekeringsmarkt in elkaar zit. Hij zorgt ervoor dat jij de beste deals vindt in onze vergelijker en makkelijk kan overstappen naar een andere aanbieder.