Wat kost een hondenverzekering?

Hoeveel kost een hondenverzekering gemiddeld?

Kosten liggen tussen de €5 tot €80, afhankelijk van het soort verzekering en de hond. Een hondenverzekering kost gemiddeld €20 tot €40 per maand.

De hoogte van de premie is niet voor iedereen gelijk, want zowel je hond als de verzekering zijn van invloed op de kosten. Je kunt daarom geen exact bedrag noemen. Je kunt de exacte premie voor je hond eenvoudig berekenen met onze vergelijker.

Welke factoren zijn van invloed op de kosten van een hondenverzekering?

Voor honden is de leeftijd en het ras of het volgroeide gewicht belangrijk voor de kosten van een hondenverzekering. Verzekeraars vragen je daarom naar het ras of volgroeide gewicht van je hond bij het berekenen van de premie.

Leeftijd

Oudere honden hebben een groter gezondheidsrisico dan jongere honden. Je betaalt daarom meer premie voor een oudere hond.

Ras en gewicht

Het ras van je hond is van invloed op de premie. Het ras heeft te maken met het volgroeide gewicht. Grotere rassen zijn zwaarder en hebben daardoor een groter gezondheidsrisico. Je betaalt dus altijd meer premie voor een grotere hond.

Geslacht en postcode

Soms zit er een klein verschil in de kosten per geslacht. Ook kan er een klein verschil zitten in de postcode. Een dierenverzekering is duurder in de randstad dan op het platteland.