Wat kost een hondenverzekering?

Winnaar Publieksprijs 2023
Winnaar Beste Website van het Jaar
Thuiswinkel Waarborg

Snel naar

Hoeveel kost een hondenverzekering gemiddeld?

De kosten van een hondenverzekering tussen de €5 tot €80 liggen, afhankelijk van het soort verzekering en de hond. Een hondenverzekering kost gemiddeld €20 tot €40 per maand.

De hoogte van de premie is niet voor iedereen gelijk, want zowel je hond als de verzekering zijn van invloed op de kosten. Er is daarom geen algemeen bedrag te noemen. Benieuwd naar de exacte premie? Je kunt alle premies eenvoudig berekenen met onze vergelijker.

Premieontwikkeling van een hondenverzekering

Het populairste hondenras in Nederland is de Labrador Retriever. Om je een goed beeld te geven van de kosten van een hondenverzekering is hieronder een grafiek met de ontwikkeling van de premie van deze hondensoort.

Dit is gedaan door de premie van een Labrador Retriever in de eerste 7 jaar bij verschillende dierenverzekeraars met elkaar te vergelijken. 7 jaar is de maximale leeftijd, soms zelfs eerder, tot wanneer je een hond kan aanmelden bij een verzekeraar. Na deze tijd zal je een jaarlijkse verhoging ontvangen van je verzekeraar.

Welke factoren zijn van invloed op de kosten van een hondenverzekering?

Voor honden is de leeftijd en het ras of het volgroeide gewicht belangrijk voor de kosten van een hondenverzekering. Verzekeraars vragen je daarom naar het ras of volgroeide gewicht van je hond bij het berekenen van de premie.

Leeftijd

Oudere honden hebben een groter gezondheidsrisico dan jongere honden. Je betaalt daarom meer premie voor een oudere hond.

Ras en gewicht

Het ras van je hond is van invloed op de premie. Het ras heeft te maken met het volgroeide gewicht. Grotere rassen zijn zwaarder en hebben daardoor een groter gezondheidsrisico. Je betaalt dus altijd meer premie voor een grotere hond.

Geslacht en postcode

Soms zit er een klein verschil in de kosten per geslacht. Ook kan er een klein verschil zitten in de postcode. Een dierenverzekering is duurder in de randstad dan op het platteland.

Kostentabel hondenverzekeringen 2024

De tabel geeft de laagste mogelijke premie per percentage eigen bijdrage weer. Dit geeft een goed beeld van de kosten van een hondenverzekering.

VerzekeraarPremie Eigen bijdrage 
Figo Pet€ 23,7150%
PetSecur€ 36,2030%
Aegon € 41,2925%
OHRA€ 43,3420%
PetSecur€ 47,1010%

*Bovenstaande premies zijn berekend aan de hand van een labrador retriever, 0 jaar, man en onze postcode in Amsterdam.

Overstappen.nl is onderdeel van Kizi

Close modal

Overstappen.nl, Autoverzekering.nl en EasySwitch.nl zijn onderdeel van Kizi, het overkoepelende merk van al onze websites. Bij Kizi maken we financiële keuzes makkelijk. Of het nou gaat om je internet, energiecontract of je verzekeringen.