Wat kost een hondenverzekering?

Hoeveel kost een hondenverzekering in €?

De kosten voor een hondenverzekering bestaan uit een premie die je maandelijks betaalt. De hoogte van deze premie is niet voor iedereen gelijk, want zowel je hond als de verzekering zijn invloed op de kosten. Je kunt daarom geen exact bedrag noemen.

Het bedrag dat je er per maand moet betalen varieert: kosten liggen tussen de €5 tot €80, afhankelijk van het soort verzekering en de hond. Een hondenverzekering kost je gemiddeld €20 tot €40 per maand.

Je kunt de exacte premie voor je hond eenvoudig berekenen met onze vergelijker.

Hoe is de premie opgebouwd?

Voor honden is de leeftijd en het ras of het volgroeide gewicht belangrijk voor de kosten van een hondenverzekering. Verzekeraars vragen je daarom naar het ras of volgroeide gewicht van je hond bij het berekenen van de premie.
 

Leeftijd

Oudere honden hebben een groter gezondheidsrisico dan jongere honden. Je betaalt daarom meer premie voor een oudere hond.
 

Ras en gewicht

Het ras van je hond is van invloed op de premie. Het ras heeft te maken met het volgroeide gewicht. Grotere rassen zijn zwaarder en hebben daardoor een groter gezondheidsrisico. Je betaalt dus altijd meer premie voor een grotere hond.

Geslacht en postcode

Soms zit er een klein verschil in de kosten per geslacht. Ook kan er een klein verschil zitten in de postcode. Een dierenverzekering is duurder in de randstad dan op het platteland.

 
 
 
 
 
 
 

Eigen risico

Een eigen risico is niet verplicht. Bij sommige verzekeraars kan je een vrijwillig eigen risico afsluiten. Je hebt dan keuze uit een aantal bedragen, tussen de €50 en €250. Je betaalt dan minder premie.

Dekkingen

Dierenverzekeringen zijn er met verschillende dekkingen. De dekking bepaalt wat je standaard krijgt vergoed. Kies je voor een uitgebreidere dekking dan zijn de kosten hoger.

 

Pakket

Er zijn dierenverzekeringen met of zonder keuze uit pakketten. Ziektekostenpakketten bepalen de hoogte van de eigen bijdrage en het bedrag dat je elk jaar vergoed krijgt. Het pakket is van invloed op de premie. Een duurder pakket geeft hogere vergoedingen en verzekert je hond voor meer behandelingen.